geboortesteen-blauwe-saffier

De geboortesteen van februari is amethist

Voor innerlijke rust
Ben je origineel, apart, bijzonder, niet gewoon, loyaal? Dan is amethist speciaal voor jou!

Geboortestenen zijn (edel)stenen die symbool staan voor een bepaalde maand in het jaar.

amethist-geboortsteen-februari

Amethist in je geboortesieraad

Leef je leven zoals het komt en geniet daarvan! Amethist helpt je erbij…. Amethist werkt  tevens positief op de concentratie en tegen verstrooidheid door overbelasting.  Tegen spanningshoofdpijn.

Wanneer je slecht slaapt is het fijn een amethist in je slaapkamer te plaatsen. Deze steen helpt te ontspannen.

edelstenen-geboortestenen

De chakra’s en amethist

Amethist in je sieraad voor het 7e chakra. Voor het kruinchakra zijn twee kleuren actief. Violet en wit. Violet is voor de verbinding met de geest en net erboven de witte kleur voor de eenheid tussen de chakra’s.

De paarse amethist werkt helend voor je kruinchakra. Het kruinchakra is het 7e chakra en is het energiecentrum voor spiritualiteit en bewustzijn. Op lichamelijk gebied werkt amethist tegen stress die zich ophoopt in het hoofd en maag. Op geestelijk gebied is amethist fijn tegen verwardheid, beslissingsloosheid en depressies. Je mag minder denken en meer voelen. Uiteindelijk is het het laatste chakra dat in balans mag komen en dan zijn alle chakra’s in evenwicht

De-kleur-geel-in-je-sieraad

Meer over amethist

Amethist komt veel voor en is razend populair. Als de steen te warm wordt gemaakt verandert de kleur in geel. Er is ook een kwartssoort die een combinatie paars-geel is, ametrien. Die is dus niet door de mens zo gemaakt maar is door zeer ongewone geologische omstandigheden zo ontstaan.

De amethist groeit in een punt, net als andere kwartssoorten zoals citrien, rozenkwarts, rookkwarts, bergkristal en herkemerdiamant.

Familie: kwarts
Hardheid: 7
Bestanddeel: silicium
Vindplaats: hoofdzakelijk Brazilië

Edelsteen combinaties met amethist

Sommige edelstenen versterken elkaar, andere zwakken elkaar af. Altijd goed zijn de andere kwartssoorten te combineren met amethist, zoals rozenkwarts, bergkristal.  Amethist en aquamarijn zijn samen rustgevend, zetten aan tot stroming en werken op een spiritueel niveau. Amethist en bergkristal als combinatie is heel sterk voor het spirituele inzicht, zuiverheid en lichtkracht.

Verzorging van amethist

Eén keer per maand kun je de amethist ontladen in een glas schoon water, liefst spa blauw of gedemineraliseerd water.

In het licht van de volle maan weer opladen. Niet in de zon want dan verliest hij wat van zijn mooie kleur.

edelstenen-geboortestenen

Waarom geboortestenen?

Het verhaal van de geboortestenen is oorspronkelijk afkomstig uit het boek Exodus. Jakob had 12 zonen. Deze 12 zonen vormden 12 stammen met hun eigen grondgebied. Twee zonen kregen wel een eigen stam maar geen grond. Elk grondgebied werd op het schild vertegenwoordigd met een (edel)steen. Vandaar de 12 stenen in het schild. Elke steen staat dus symbool voor een van de twaalf stammen van Israël. Volgens de overlevering zag een Joodse geleerde twaalf stenen op een borstplaat. Toen hij die twaalf stenen zag dacht hij dat deze stenen symbool stonden voor de twaalf maanden van het jaar. Eeuwen later droegen monniken en geleerden de steen van die maand en geloofden dat de stenen speciale mystieke krachten hadden.

Nu hebben we nog steeds de geboorte- of maandstenen in gebruik, die een diepere betekenis geeft aan deze edelstenen en halfedelstenen. Elke edelsteen heeft zijn eigen kracht.

Disclaimer

Het is en blijft belangrijk altijd medische hulp te gebruiken waar deze nodig is en hoewel we in deze site essentiële informatie proberen te delen die een ieders gezondheid enorm ten goede zou kunnen komen, toch is zij niet bedoeld om wie dan ook maar te stimuleren om medische hulp buiten te sluiten. In tegendeel!
Zoek bij klachten altijd eerst hulp bij je arts!

Wil je op de hoogte blijven? Leuke weetjes ontvangen?

Als eerste de nieuwste sieraden zien?

Meld je dan aan voor ons Brandend Nieuws!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geboortestenen

Voor moeders

Herinnering

Vingerafdrukken

Edelstenen

Veelgestelde vragen

Onderhoud