Reinigen, ontladen en opladen van je edelstenen

Waarom zou je de edelstenen reinigen, ontladen en opladen?

Als er een steen wordt gedragen of als er een steen in de ruimte ligt of staat, is er een wisselwerking tussen de steen en de omgeving. Er wordt energie afgegeven, spanning opgenomen en die spanning wil ook de steen graag kwijt. Anders kan de steen  dof worden of zelfs barsten.

Reinigen, ontladen en opladen van je edelstenen in 4 stappen

  1. Reinigen kan vaak in water: neem een glas water en vul deze met regenwater, gedemineraliseerd water of spa blauw. Leg de steen er 24 uur in. Als de steen zwaar belast is geweest zullen er veel belletjes rond de steen in het water te zien zijn. Ververs dan het water en laat de steen langer in het water staan, net zolang tot er geen belletjes meer rond de steen tevoorschijn komen. Let op dat je altijd maar 1 steensoort per glas bij elkaar doet. Nooit mixen. Let op, niet alle stenen houden van water, lees daarvoor hieronder verder.
  2. Ontladen in aarde. Nog uitgebreider reinigen kun je doen door na de drie dagen in het water, de steen 3 dagen in een schaaltje schone tuinaarde te stoppen. Liefst geen potgrond met allerlei toevoegingen.
  3. Daarna kort afspoelen en snel door de rook van een kaars halen.
  4. Tot slot weer opladen in het licht van de volle maan, in de zon of op een bergkristal. Kijk bij de verschillende edelstenen wat voor jouw edelsteen het beste is.

Alle elementen zijn nu gebruikt om te ontladen en te reinigen, water, aarde en vuur.

Lees ook verder over
Edelstenen

Reinigen, ontladen en opladen van je semi-transparante edelstenen

Half transparante stenen horen bij het gevoel. Dat zijn stenen waar je net niet doorheen kunt kijken, maar toch niet helemaal dicht (opaak) zijn. Die worden graag in de maan opgeladen. Het liefst in het licht van de volle maan, die is het krachtigste. Sommige maanstenen zijn half transparant.  Amethist ook. Leg ze in de vensterbank of hang ze in de boom…

Transparante stenen willen meestal graag in het daglicht of in de zon worden opgeladen. Let op, niet alle transparante edelstenen kunnen tegen zonlicht; soms kunnen ze verbleken. Kijk hieronder voor de uitzonderingen of kijk bij de pagina edelstenen wat de beste manier is.

De echt opake stenen die bij het lichaam horen, die niets transparants hebben, kunnen in de aarde of op een bergkristal opladen worden. Neem dan een potje aarde, die niet bewerkt of waar geen mest aan toegevoegd is. Doe daar je steen in. anders wordt het misschien schatgraven in eigen tuin.

Lees verder op
edelstenen

edelstenen

Reinigen, ontladen en opladen van gevoelige edelstenen

Er zijn altijd uitzonderingen op een regel. Er zijn best veel edelstenen die bijvoorbeeld niet goed tegen water of zonlicht kunnen. Of die een andere behandeling nodig hebben.

Amethist

Amethist één keer per maand ontladen in spa blauw of gedemineraliseerd water.
In het licht van de volle maan weer opladen. Dus niet in de zon.

Agaat

Ontladen in een glas schoon water, liefst spa blauw of gedemineraliseerd water. Nogmaals ontladen in een schaaltje hematiet steentjes. Daarna in de zon of op bergkristal weer opladen.

Azuriet

Je kunt azuriet minimaal één keer per maand ontladen in een schaal met hematiet steentjes. En dan op een mooie zuivere bergkristal weer opladen.

Carneool

In een schaaltje hematiet steentjes ontladen, opladen in het maanlicht, dus niet in water en zon.

Chrysopras

Ontladen in een glas schoon water, liefst spa blauw of gedemineraliseerd water. Daarna in het maanlicht of op een bergkristal-cluster weer opladen.

Citrien

Eén keer per maand ontladen in een een schaaltje met hematietsteentjes. En daarna in het licht van de volle maan weer opladen.

Diamant of lab. diamant

Normaal reinigen, maar vaker. eventueel met een zachte tandenborstel goed langs de randjes poetsen. Diamant trekt vet aan, dus gebruik een druppeltje afwasmiddel om te ontvetten.

Labradoriet

Labradoriet één keer per maand ontladen in een glas schoon water, liefst spa blauw of gedemineraliseerd water. En daarna in het licht van de volle maan weer opladen.

Lapis lazuli

Lapis lazuli één keer per maand ontladen in een een schaaltje met hematietsteentjes. En daarna in het licht van de volle maan weer opladen.

edelstenen

Larimar

Ontladen in een glas schoon water, liefst spa blauw of gedemineraliseerd water. Daarna in het zonlicht weer opladen. Omdat deze steen gevoelig is voor licht beter afdekken met een zakdoek of iets dergelijks.

Maansteen

Maansteen één keer per maand ontladen in een een schaaltje met hematietsteentjes. En daarna in het licht van de volle maan weer opladen.

Malachiet

Malachiet één keer per maand ontladen in een een schaaltje met hematietsteentjes. En daarna in het licht van de volle maan weer opladen.

Smaragd

Eén keer per maand ontladen in een een schaaltje met hematietsteentjes. En daarna in het licht van de volle maan weer opladen. Regelmatig even afnemen met een doekje met olie.

Turkoois

Turkoois één keer per maand ontladen in een een schaaltje met hematietsteentjes. En daarna in het licht van de volle maan weer opladen.

edelstenen

Edelstenen