geboortesteen-april-diamant-witte-topaas

Laboratorium diamanten in je sieraden

voor balans en kracht

Het groeien van laboratorium diamanten

Een ruwe laboratorium diamant wordt gecultiveerd uit een klein diamantzaadje. Dit zaad word geplaatst in een omgeving met koolstof, het moleculaire component van diamanten.

De 4 c’s voor laboratorium diamanten

We hebben ook bij laboratorium diamanten te maken met verschillende kwaliteiten. Net als natuurlijke diamanten verschillen de diamanten onderling in kleur en helderheid. Ook deze lab diamanten worden door onafhankelijke instituten gecertificeerd aan de hand van dezelfde strikte eisen. De prijs van de laboratorium diamanten zijn vrijwel gelijk aan de natuurlijke diamanten en worden bepaald door de 4 C’s:
C van carat = het gewicht, C van clarity= helderheid, C van color= de kleur, C van cut=slijpvorm

Draagadvies van laboratorium diamanten

Krasbestendigheid: Hardheid 10 uitmuntend krasbestendig
Kleurechtheid: goed, verkleurt niet in de zon
Gevoeligheid voor chemicaliën: nee
Geboortesteen: van de maand april
Dierenriem: Boogschutter en Stier

Lees ook over
de geboortesteen van april

de sterrenbeelden Boogschutter en Stier
Het reinigen, ontladen en opladen van edelstenen

Het tot stand laten komen van laboratorium diamanten

Wetenschappers moeten zorgvuldig de omstandigheden nabootsen waarin diep onder de aardoppervlakte diamanten groeien om succesvol op industriële wijze diamant te kunnen maken. Ze reproduceren wetenschappelijk een omgeving met zeer hoge temperaturen en extreem hoge druk.

Deze 2 facetten zijn belangrijk in het groeiproces van een natuurlijke diamant. Dit milieu wordt exact nagebootst in het laboratorium.

Een ruwe laboratorium diamant wordt gecultiveerd uit een klein diamantzaadje. Dit zaad word geplaatst in een omgeving met koolstof, met moleculaire component van diamanten.

Na het toepassen van extreem hoge druk, hoge temperaturen en onder streng gecontroleerde condities begint het diamantzaad te groeien, molecule voor molecule, laat voor laag net zoals tijdens het natuurlijke proces plaatsvindt.
Het resultaat is een ruwe diamant welke in geslepen toestand gelijkwaardig is in gebruik van juwelen als elke andere natuurlijke diamant.

edelstenen

Wil je een sieraad met laboratorium diamant?

Ben je geïnteresseerd in een sieraad waarin een laboratorium diamant is verwerkt? Heb je nog vragen? Laat dan vrijblijvend je gegevens hieronder achter, dan nemen we contact met je op.

  • Max. bestandsgrootte: 2 MB.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Edelstenen