Veelgestelde vragen

Heb je een vraag?

Misschien vind je het antwoord hieronder. Zo niet, neem dan contact met me op. Of stuur me een apje… Of bel me…. Alles kan!

Moedermelk sieraden de melk opsturen

Na ontvangst van de bestelling wordt een waterdicht kokertje en een retour envelop toegestuurd.

In het kokertje passen ongeveer 5 theelepeltjes melk. Voor een moedermelk-sieraad is 1 theelepeltje al voldoende. Uiteraard is voor een armband met 5 schakels, waar in elke schakel melk verwerkt gaat worden, meer nodig.

Elke soort borstvoedingsmelk is goed, of het nu de magere of de vettere variant is. Dus ochtendvoeding is niet beter voor het gebruik in een sieraad dan de avondvoeding.  Wat wel fijn is dat je de melk in het melkkokertje schept en niet giet. Dan komt het dikkere gedeelte ook mee. Daarom gebruik ik ook kokertjes en geen spuitjes.

Het is geen enkel probleem als de melk wat zuurder wordt tijdens het versturen. Dat neutraliseert tijdens het bakken. Ook melk uit de diepvries, hoe oud deze ook is, is geschikt voor een moedermelk-sieraad.

Moedermelk sieraden de levertijd

Ik maak je nieuwe sieraad graag met aandacht en passie.

Ik ontwerp, ik smeed, ik vijl, ik kijk, ik emailleer en geef zo jouw persoonlijke sieraad alle aandacht die het verdient! Ik neem tijd om je creatieve sieraad de liefde te geven waar het recht op heeft.

Voor de moedermelk sieraden is de levertijd meestal rond de 2 maanden vanaf dat de melk hier is, met een gravure erin kan dat oplopen tot 10 weken.

Wachten is niet leuk… dat weet ik….Maar alles wordt persoonlijk en met aandacht voor je gemaakt. Dat is een troost denk ik….

edelstenen

De maat opnemen voor een armband

Je kunt de maat voor uw armband opnemen door een stuk touw losjes om uw pols te houden. Leg dan het stukje touw naast een lineaal. Deze maat geef je dan door als polsmaat. Ik tel er dan een bepaald aantal centimeters bij op, afhankelijk van het model en je krijgt de armband keurig netjes in je maat!
Zit de armband toch niet lekker? Neem dan contact met me op, dan pas ik hem aan.

Het sluitsysteem van een InnerJewels armband

Het sluitsysteem van de armband van InnerJewels Flex is heel eenvoudig.  Je hebt niemand nodig om je te helpen!!

Tip:
Af doen van de armband: Je trekt aan het sluitschakeltje aan de zijkant aan de kant van de edelsteen en beweegt hem naar de buitenkant. Je kunt dan het oogje door het openingetje trekken.

Als je hem om wilt doen pak je de edelsteen en trekt die van boven op je pols naar beneden en weer naar de buitenkant van je pols, waarbij je de armband tussen je arm en je buik klemt. Middelvinger op de steen, met je duim en wijsvinger het oogje door de opening sturen.

 

De ringmaat opnemen

Bepaal eerst om welke vinger je de ring wilt dragen. Links en rechts verschilt meestal nogal veel.

De ringmaat meet je door een goed passende bestaande ring te nemen en daarvan in het midden de diameter van te meten. Met een schuifmaat gaat dat het beste. Anders een goede liniaal nemen en heel precies kijken naar het aantal mm.
Let wel op dat een brede ring strakker aanvoelt als een smalle ring. Geef dus door of je een smalle ring hebt of een brede ring hebt opgemeten.

Heb je geen goed passende ring?
Geen probleem, vul dan een vraagteken in in de maattabel, stuur ik een pasring op.

Ik wil graag zeker zijn van de maat van je ring. Ik stuur altijd een ring op om tussendoor even te passen. Of je kunt komen passen in het atelier, ook gezellig…

Lees hier meer over ringmaat bepalen.

edelstenen

Hoe werkt een bajonetsluiting?

bajonetsluiting

Een bajonetsluiting is een soort buisje waar het slot in zit. Het is een mooie basic sluiting die veel gebruikt wordt bij staaldraden colliers.

Dichtdoen: Het palletje in de opening die in het buisje zit draaien. Even controleren of hij goed vast zit.
Openen: druk de buisjes iets dichter tegen elkaar aan. Draai een klein stukje tot hij los gaat.

Tip: droog oefenen gaat altijd het beste..:)

bajonetsluiting
edelstenen

Een karabijnhaak controleren & repareren

kinderarmbandje
sluiting defect
punttang

De karabijnhaak kan wat open gaan staan door eraan trekken of als je ergens achter blijft haken met je armband of ketting.

Controleer heel goed of de sluiting nog dichtvalt. Op foto 2 is het defect.
Het kleine haakje moet in de binnenkant tegen de grotere haak sluiten.

Als het haakje niet goed aansluit kun je het slot zelf repareren met een punttang. Draai dan de grotere haak weer in een kleine opening waardoor het kleinste haakje weer tegen het grote haakje sluit.

Soms is het veertje, waarmee je de sluiting opent lam. Dan sluit het ook niet goed wanneer je het haakje loslaat. Het veertje kun je niet zelf repareren helaas, maar laat het niet op zijn beloop. Het zou jammer zijn als je het sieraad verliest!

edelstenen