De ringmaat

Je hebt een mooie ring gezien in de webshop die je graag zou willen bestellen, maar je blijft maar hangen om die ringmaat… Weet je welke maat je hebt? Of wil je nog een ring dragen en weet je de maat van de middelvinger niet..

 1. Heb je al een ring die perfect past om de vinger waar je hem wilt dragen?
  Super! Die kan je gebruiken om de diameter mee te meten. Leg de ring op een liniaal of meetlint en meet de binnenkant van de ring van de linker naar de rechterkant. Meet je bijvoorbeeld een diameter van 17 mm, dan heb je bijvoorbeeld ringmaat 17.
 2. Vind je het lastig om de diameter van de ring af te lezen? Bekijk en print dan onze ringenmaat tabel. Leg je ring op het papier en lees de maat af.
 3. Je kunt ook naar een juwelier in de buurt gaan om je ringmaat te laten opmeten. Dat is veilig en een kleinigheidje voor de meeste juweliers.

Lees verder op ‘Hoe meet ik mijn ringmaat

Ringmaat bepalen kan lastig zijn

 • Je vingers kunnen ’s avonds een halve maat dikker zijn.
 • In de maandcyclus kunnen je vingers ook van dikte variëren. Soms houd je wat meer vocht vast.
 • Warmte zet je handen ook op.
 • Een brede ring neemt een half maatje meer.
 • Niet alle ringen zijn rond en voelen dus anders aan….

Soms kun je het probleem oplossen door de ring tijdelijk aan een andere hand of vinger te dragen.
Een andere oplossing kan zijn door er een tweede ring naast te dragen.
Je kunt in de binnenkant van je ring twee bolletjes laten solderen, die gaan het draaien van de ring tegen.

Lees verder op ‘Ringmaat bepalen’

Er zijn verschillende maataanduidingen voor een ring. Soms neemt men de diameter in mm als maat. Soms de omtrek en heel af en toe worden nog wel de Amerikaanse maten gebruikt. Bij MiniJewels gebruiken we de diameter in millimeters als maat.
Om je maat te bepalen kun je dus je ring opmeten of je kunt dit handige ringenmaat formulier van de ringmaten downloaden en uitprinten. Lees voor meer uitleg hoe je de ringmaat kunt opmeten.

Soms wil je een mooie ring cadeau geven, maar er zijn natuurlijk meer redenen om voor iemand anders een ring te willen kopen. Ik denk hierbij aan een vriendschapsring, een trouwring of een verlovingsring.

We hebben hier wat tips voor je.

 • Meet een bestaande ring na
 • Doe een weddenschap wie de dunste vingers heeft, jouw pink of haar ringvinger
 • Meet haar vinger na terwijl ze ligt te slapen.

Lees hier hoe je de ringmaat stiekem kunt opnemen.

Kettingen

De anker-kettingen van MiniJewels zijn er in drie verschillende maten.
De dunne zilveren of gouden schakelkettingen worden gemaakt met 3 oogjes op het eind, waar 2 cm tussen zit.

De lengtes die je kunt kiezen zijn:

 1. 38-40-42 cm
 2. 44-44-46 cm
 3. 48-50-52 cm

De edelsteenkettingen zijn te bestellen in 40-42-44-46-48 of 50 cm.

Wil je een andere lengte mag je dat doorgeven in de bestelling.

Kettingen die in een punt vallen

Zijn je schouders even breed als je heupen en heb je weinig taille? Dan kan een V-hals je hals en bovenlichaam visueel verlengen. Kies dan ook sieraden die in een punt vallen, of in ieder geval niet rond zijn. Dat zijn alle kettingen van een dun edelmetalen ketting.

Lange ketting bij hogere halslijn

Een lange ketting maakt langer in lengte maar het leidt ook de aandacht af van het bovenlichaam. Het accent valt op de taille, maakt dus slanker en langer.

Meerdere kettingen

Heb je afhangende schouders dan zullen die rechter lijken in kleding met een boothals of ronde halslijn. Draag dan een paar kettingen bij elkaar, dat staat prachtig. Ook bij smalle schouders mogen kettingen opvallen en samen gedragen worden, ze mogen het decolleté opvullen.

Combineer een edelsteenkettingen met ketting van edelmetaal, het liefst met een bedel eraan voor een optimaal effect. Uiteraard is het dan wel mooi om de ketting in dezelfde kleursfeer en uitstraling te dragen. Een bonte kermis kun je beter voorkomen!

Je kunt natuurlijk een ketting die goed zit opmeten. Dat is altijd goed. Hieronder staan verschillende richtlijnen voor verschillende lengtes voor kettingen.

40 – 45 cm: Deze ketting valt op het sleutelbeen. Hangt er nog een bedeltje aan? Dan valt deze meestal op het borstbeen. Je kunt deze ketting mooi dragen boven de halslijn van je trui of shirt.

45 – 60 cm: Deze ketting is valt net boven de buste. Wanneer er nog een hanger of bedel aan hangt, dan kan deze in het decolleté vallen, maar dat hoeft niet altijd het geval te zijn.

70 – 90 cm: Deze halflange ketting valt op of onder de buste. Je kunt een ketting van deze lengte ook prima dubbel dragen.

100 cm: Deze ketting zou ongeveer tot op de navel moeten komen, maar dit model wordt meestal meerdere malen om de nek gewikkeld. Hierdoor lijkt het alsof je meerdere kettingen draagt.

Armbanden

Je kunt de maat voor de armband opnemen door een een centimeter of een stukje touw losjes om je pols te houden. Leg dan het stukje touw naast een liniaal. Deze maat geef je dan door als polsmaat. Wij tellen er dan een bepaald aantal centimeters bij op, afhankelijk van het model en je krijgt de armband keurig netjes in je maat. Je hoeft dus niet te denken aan hoe strak de armband zou moeten zitten. Dat doen we voor je.

We snappen dat je de armband nooit kwijt wil raken. Daarom wordt de keus aangeboden of je een veiligheidskettinkje aan je armband wilt laten maken of niet. Deze is ook van zilver of goud en wordt bijpassend bij de armband gemaakt. De lengte van het veiligheidskettinkje is 5 cm. Er wordt een kleine meerprijs berekend daarvoor.

Je kunt bij een armband een veiligheidskettinkje bestellen. Ik kan me voorstellen dat het lastig is te bekijken welke lengte je nodig hebt.
Het gaat als volgt: Neem een centimeter of een touwtje. Maak een lus en meet de lengte die je nodig hebt om je hand erdoor te schuiven. Trek de lengte van de armband er vanaf en je hebt de gewenste lengte voor je veiligheidskettinkje.

Sieraden met as

De as kan op verschillende manieren verwerkt worden.

 • De as onzichtbaar maar wel dicht bij je in bijvoorbeeld een dicht gesoldeerde bedel aan een Mini-Jewels sieraad.
 • Ik kan de as zichtbaar maar niet herkenbaar als as in het emaille verwerken. Het wordt in het emaille in de oven vastgebakken. De as laat niet los uit het emaille, kan tegen water en is lichtvast. De as is een prachtige toevoeging in het kleurrijke emaille.
 • Of je kunt de as in hars laten verwerken. De hars is kleurloos. Je zicht het edelmetaal door de hars heen. De as wordt er herkenbaar in verwerkt.

De as kun je op elke kleur emaille verwerken. De grijze as valt op zilvergrijs natuurlijk nauwelijks op. Dat contrast is op donkere kleuren veel groter.
Om de kleur van te voren te kunnen zien kun je een kleurenmonster bestellen. Zo kun je rustig thuis alles bekijken. Het kleurenmonster is emaille op zilver. De borg van € 5.- per kleur krijg je weer terug zodra de kleuren weer in mijn atelier terug zijn. De enige investering is € 5.- plus de verzendkosten.

De as kun je in elke ring met emaille verwerken. Ook de ringen met een edelsteen zijn er geschikt voor, want ik kan natuurlijk een extra ruimte in de ring monteren waar de as in verwerkt mag worden. Zichtbaar of onzichtbaar, aan jou de keus.

De as kun je in elke ketting met emaille verwerken. Ook de hangers of bedels met een edelsteen zijn er geschikt voor, want ik kan natuurlijk een extra ruimte in de ring monteren waar de as in verwerkt mag worden. Zichtbaar of onzichtbaar, aan jou de keus.

De as-sieraden worden nog persoonlijker, met een letter, een symbool, een teken of zelfs een vingerafdruk. Alle gravures worden ambachtelijk door een handgraveur gemaakt.

Je hebt de keus uit een schuin lettertype, een strak lettertype of in een handschrift nagestoken. Deze kosten zijn voor een hoofdletter € 6,50 en voor een kleine letter € 4,50 per letter. Een handgestoken gravure kan ook bestaan uit een teken, een symbool of afbeelding. Voor de gravure wordt van te voren een prijsopgave gemaild.

De extra tijd voor een gravure is twee weken.

De levertijd van dit persoonlijke sieraad is ongeveer 8 weken, afhankelijk van het gewenste model. Een as-sieraad met een gravure duurt ongeveer 2 weken langer.

Als je een as-sieraad bij ons bestelt stuur ik een kokertje voor de as op, samen met een retourenveloppe. We verzenden de unieke sieraden in een doos die niet door de brievenbus past, aangetekend en verzekerd. Er is op deze manier nog nooit iets mis gegaan met het verzenden.

Sieraden met een vingerafdruk

Voor sieraden met een vingerafdruk zijn platte vormen of een vorm met een symmetrische bolling het meest ideaal en is de vingerafdruk het best herkenbaar. Vergelijkbaar met contactlenzen. Vreemde golven kunnen een vertekend beeld geven.

Je kunt de vingerafdruk duidelijk en aanwezig op de zichtzijde van een sieraad laten maken, maar ook subtiel op de achterkant van een hanger, of in 2 gedeeltes op de achterkant van oorhangers. Het mooiste is wel dat een vingerafdruk de ruimte krijgt, minimaal 10 x 15 mm.

Een vingerafdruk van kinderen tot twee jaar is soms te klein om herkenbaar te zijn. Maar een voetafdruk is net zo uniek! Door een herkenbaar deel van de voetafdruk te gebruiken, maken we daarvan een zeer persoonlijk sieraad.

Er zijn verschillende manieren:

 1. Kom in mijn atelier of naar een beurs. Ik heb een digitale vingerafdruklezer. Die is loepzuiver en heel gemakkelijk in gebruik.
 2. Eventueel kan een wasafdruk vertaald worden naar een goede vingerafdruk voor het sieraad.
 3. Met een inktkussen en goed papier, niet te dun (kantoorwinkel- boekhandel) kun je zelf een vingerafdruk maken.

Volg de volgende stappen:
– vinger goed schoonmaken met water en zeep.
– vinger goed droog maken
– inktkussen (zwarte inkt) op de rand van de tafel leggen (dat gaat het gemakkelijkst)
– vinger vlak houden en recht naar beneden zachtjes op het inktkussen drukken, niet rollen of schuiven.
– vinger optillen en niet te hard op een wit papier drukken, recht naar beneden, niet rollen of schuiven.
– goed laten drogen en tussen papier in een plastic hoesje bewaren. Niet kreuken!

De levertijd van dit persoonlijke sieraad is ongeveer 12 weken, afhankelijk van het gewenste model.

De papieren vingerafdruk mag je mailen, versturen via whatsapp of in een envelop met de postduif sturen.

Ik bewaar geen digitale vingerafdruk op mijn PC.
Die kun je beter zelf bewaren totdat je aan het maken van een sieraad met een vingerafdruk toe bent.

Niets. Het maken van de afdruk is gratis. We maken er zelfs meerdere en kunnen op het scherm de beste uitzoeken. Als je niet direct een sieraad met vingerafdruk wilt laten maken is dat geen probleem wat mij betreft. Dat kun je laten maken op het moment dat je eraan toe bent.

Je betaalt met het maken van een digitale vingerafdruk alleen statiegeld van € 40.- Dat krijg je terug bij de bestelling van een sieraad met een vingerafdruk erin verwerkt. Je bewaart ook zelf je vingerafdrukken. Dat is niet goed om die van iemand anders te bewaren vind ik.

Sieraden met moedermelk

De moedermelk kan op verschillende manieren verwerkt worden.

 • Ik kan de moedermelk zichtbaar maar niet herkenbaar in het emaille verwerken. Het wordt in het emaille in de oven vastgebakken. De melk laat kleine stippeltjes achter die wel eens worden beschreven als sterrenstof. De melk laat niet los uit het emaille, kan tegen water en is lichtvast.
 • Of je kunt de melk in hars laten verwerken. De melk zie je als echte melkkleur in je sieraad. Bij deze manier van verwerken moet je oppassen met water en schoonmaakmiddelen. Ook de zon kan er invloed op uitoefenen.
 • De melk kan ook als een wolkje melk op emaille worden verwerkt.

De moedermelk kunnen we op hechtingskleuren verwerken. De melk wordt in de emailleeroven op 800 graden vastgebakken. Dan kun je je misschien voorstellen dat de lichte kleuren niet zo geschikt zijn hiervoor. De melk gaat in de oven koken en kan dan dus bruin worden. De hechtingskleuren zijn donker en daar komt de melk heel mooi op uit. Mooie hechtingskleuren zijn bijvoorbeeld donkergrijs, paars, zwart, donkerblauw en donkergroen.

Om de kleur van te voren te kunnen zien kun je een kleurenmonster bestellen. Zo kun je rustig thuis alles bekijken. Het kleurenmonster is emaille op zilver. De borg van € 5.- per kleur krijg je weer terug zodra de kleuren weer in mijn atelier terug zijn. De enige investering is € 5.- plus de verzendkosten.

De moedermelk-sieraden worden nog persoonlijker, met een letter, een symbool, een teken of zelfs een vingerafdruk. Alle gravures worden ambachtelijk door een handgraveur gemaakt.

Je hebt de keus uit een schuin lettertype, een strak lettertype of in een handschrift nagestoken. Deze kosten zijn voor een hoofdletter € 6,50 en voor een kleine letter € 4,50 per letter. Een handgestoken gravure kan ook bestaan uit een teken, een symbool of afbeelding. Voor de gravure wordt van te voren een prijsopgave gemaild.

De extra tijd voor een gravure is twee weken.

Je kunt aangeven of je een foto wilt laten maken van het moment dat de melk in je unieke sieraad wordt verwerkt. De extra kosten zijn € 9,50 Deze digitale foto wordt via email verstuurd.

De levertijd van dit persoonlijke sieraad is ongeveer 8 weken, afhankelijk van het gewenste model. Een moedermelk-sieraad met een gravure duurt ongeveer 2 weken langer.

Na ontvangst van de bestelling en (aan)betaling, krijg je een waterdicht kokertje en een retourenvelop toegestuurd. Het enige dat je hoeft te doen is het kokertje vullen met jouw borstvoeding, liefst het vette gedeelte van de melk. Daarna goed sluiten en posten.

Voor een moedermelk-sieraad is 5 ml of 2 theelepeltjes melk voldoende. Het is geen enkel probleem als de melk tijdens de verzending wat zuurder wordt. Dat neutraliseert tijdens het bakken. En elke soort borstvoedingsmelk is goed, of het nu de magere of de vettere variant is.

Dat bewaren we voor je in de diepvries. Je kunt dus altijd nog een sieraad met borstvoeding bestellen of je sieraad laten repareren als er een ongelukje mee gebeurd is. Als je dat niet wilt en de melk retour wilt, geef dat dan aan via een e-mail of tijdens de bestelling.

Hoe kan ik mijn sieraden het beste onderhouden?

Hoe kan het dat een zilveren sieraad zwart wordt?

Onder invloed van warmte, parfum, chloor en zuurgraad van de huid kan je sieraad soms donker of zwart worden. Dat heet aanlopen. Dan is het tijd die sieraden eens weer te poetsen. Zilver dat voor sieraden gebruikt wordt bevat een klein beetje koper. Dit koper wordt toegevoegd om het zachte zilver harder te maken. Onder invloed van de zuurgraad van je huid, warmte en luchtvochtigheid kan het kleine beetje koper in het zilver donkerder worden. Je kunt het gemakkelijk wegpoetsen hoor, dus schrik er niet van.

Waarmee maak ik het zilveren sieraad het beste schoon?

Het beste kun je Hagerty Silver Caregebruiken, die voegt tijdens het schoonmaken en poetsen een klein beetje zilver toe aan de bovenkant -de huid- van je sieraad. Zo blijft je sieraad langer mooi. Vooral als je daarna droogt met een Hagerty zilverdoek.

Op zich hoef je emaille niet te poetsen. Gewoon schoonmaken met een klein beetje water en zeep is al voldoende. Pas wel op met chemicaliën bij je emaille. Bijvoorbeeld chloor, of andere heftige middeltjes kun je beter niet bij je sieraden in de buurt hebben.

Worden jouw zilveren sieraden altijd snel zwart? Dan heb je waarschijnlijk een andere zuurgraad van je huid waar het zilver op reageert. Wil je voor altijd verlost zijn van het poetsen van je sieraden? Laat ze dan rhodineren. Het zilver wordt dan bedekt met een een laag Rhodium, een edelmetaal uit de platinagroep. Rhodium heeft een mooie witte kleur en is niet gevoelig voor invloeden van buitenaf en loopt dus niet aan.

Hoe kan ik me opgeven voor het Brandend Nieuws?

Elke maand kun je alle nieuwtjes lezen, de voordelen meepakken en meer te weten komen over edelstenen. Hier kun je je opgeven: https://innerjewels.nl/webshop/brandend-nieuws-2/

Hoe kan ik digitale steentjes sparen?

We maken het heel eenvoudig voor je.

Je maakt een persoonlijke account aan (of misschien heb je die al aangemaakt tijdens je bestelling).
Bij elke aankoop verdien je (edel)steentjes die je weer kunt gebruiken voor kortingen.
Als je een MiniJewels aanschaft ontvang je 10 (edel)steentjes voor elke €5 die je besteed.
Wacht niet en ga gelijk beginnen om te kunnen genieten van dit leuke spaarsysteem.

Hier kun je beginnen met digitale steentjes sparen.

Smaragd niveau = 1000 steentjes = €10 korting

Hoe spaar ik nog meer (edel)steentjes

 • Meld je aan: 200 (edel)steentjes
 • Volg ons op Instagram: 100 steentjes
 • Like ons op Facebook: 150 steentjes
 • Schrijf een review op Facebook voor ons: 100 steentjes
 • Gun het ook een ander: 500 steentjes
 • Deel je ervaring met ons: 150 steentjes
 • Deel je verjaardagsdatum: 250 steentjes

Robijn niveau = 2000 steentjes = €25 korting

Hoe spaar ik nog meer (edel)steentjes

 • Meld je aan: 200 (edel)steentjes
 • Volg ons op Instagram: 100 steentjes
 • Like ons op Facebook: 150 steentjes
 • Schrijf een review op Facebook voor ons: 100 steentjes
 • Gun het ook een ander: 500 steentjes
 • Deel je ervaring met ons: 150 steentjes
 • Deel je verjaardagsdatum: 250 steentjes

Met 3000 steentjes heb je het hoogste, Briljant niveau bereikt en krijg je 25% korting.

Hoe spaar ik nog meer (edel)steentjes

 • Meld je aan: 200 (edel)steentjes
 • Volg ons op Instagram: 100 steentjes
 • Like ons op Facebook: 150 steentjes
 • Schrijf een review op Facebook voor ons: 100 steentjes
 • Gun het ook een ander: 500 steentjes
 • Deel je ervaring met ons: 150 steentjes
 • Deel je verjaardagsdatum: 250 steentjes

Bezorgen en levering

We doen ons best de bestelling van sieraden die op voorraad zijn, zo spoedig mogelijk te versturen. Bestellingen die op voorraad zijn en op werkdagen vóór 14.00 uur worden gedaan, worden binnen 2 dagen verzonden.
Heb je haast voor een verjaardag of zo? Mail ons dan eventjes, dan regelen we het voor je als dat kan.

We maken je nieuwe sieraad graag met aandacht en passie. We ontwerpen, smeden, vijlen, kijken, emailleren en geven zo jou persoonlijke sieraad alle aandacht die het verdient! We nemen tijd om je creatieve sieraad de liefde te geven waar het recht op heeft. Voor de moedermelk sieraden is de levertijd meestal rond de 2 maanden vanaf dat de melk hier is, met een gravure erin kan dat oplopen tot 10 weken. Voor sieraden met een vingerafdruk kan het 10 weken zijn. Heb je haast? Laat het ons weten, dan kunnen we met je meedenken.

Je pakje wordt mooi verpakt maar in een eenvoudige doos verpakt (we willen niemand op verkeerde ideeën brengen). Het wordt aangetekend en verzekerd met PostNL verstuurd.

De verzending is gratis voor bestellingen vanaf € 150.-
Voor bestellingen onder de € 100.- zijn de extra kosten € 8,50
Het pakje wordt dan aangetekend verzekerd verstuurd. Een handtekening is vereist.

Onze luxe sieraden worden mooi verpakt in een handgeschept sieraden doosje. Veilig en duurzaam. Het doosje gaat in een zakje dat handgemaakt is door mensen met een verstandelijke beperking. Elk zakje is uniek en een kunstwerkje op zich. Het gekleurde vloeipapier eromheen beschermt het pakje nog een extra.

Garantie

MiniJewels garandeert in het geval van koop/verkoop en vervaardiging van sieraden, gedurende een termijn van 6 maanden, de afwezigheid van gebreken die zich openbaren na aflevering. In het geval van reparaties garandeert MiniJewels gedurende een termijn van drie maanden de afwezigheid van gebreken, tenzij schriftelijk anders is overeengekomen, voor zover die betrekking hebben op de door hem gerepareerde/vervangen onderdelen. De consument heeft recht op kosteloze vervanging van gebrekkige onderdelen binnen redelijke tijd. Daarnaast heeft de consument recht op kosteloos herstel, schadeloosstelling, prijsvermindering en ontbinding van de overeenkomst, zoals dat hem op grond van de wet is toegekend. MiniJewels staat niet in voor gebreken, die na de aflevering van de producten zijn ontstaan als gevolg van ondeskundig gebruik, of gebrek aan zorgvuldigheid van de zijde van de consument, of die het gevolg zijn van veranderingen die de consument of derden aan het product hebben aangebracht. Evenmin staat MiniJewels in voor de eventueel ontstane schade als gevolg van deze gebreken.

Ruilen & Retourneren

Onze sieraden mag u ruilen. Als u een ander sieraad zou willen bestellen neem dan even contact met ons op.
Het retour sturen is gratis, vraag dan een retouretiket aan voor het retourneren. Dat kan via het contactformulier of via de mail: irene@mini-jewels.nl
Goed verpakken he? Het liefste zoals het is gekomen…

Heb je iets besteld, maar het is niet zoals verwacht? Dan kun je ervoor kiezen je sieraad te retourneren..

 • Het mag natuurlijk niet gedragen zijn.
 • Het mag niet beschadigd zijn.
 • Sieraden met DNA kunnen niet retour worden genomen.
 • De retourtermijn is 14 dagen.
 • Stuur het terug zoals het is gekomen, in het sieraden doosje, in de kartonnendoos.
 • Doe je naam en adres erbij in de doos, om verwarring te voorkomen.

Zodra je retourzending bij ons is aangekomen krijg je een bevestigingsmail. De betaling wordt dan binnen 14 dagen terug gestort.

Neem contact met ons op

Stel je vraag via whatsapp

Wij zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 9 uur tot 18 uur. Zijn we even met iets anders bezig beantwoorden we je vraag zo snel mogelijk, in ieder geval dezelfde dag nog.

Stel je vraag via e-mail

Wij proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden. We nemen in ieder geval binnen 48 uur contact met je op. Dat kan via het contactformulier of stuur een e-mail naar contact@innerjewels.nl

Telefonisch contact

Wil je liever telefonisch contact? Dat kan ook. Wij zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 9 uur tot 18 uur. Zijn we even met iets anders bezig bellen we je zo snel mogelijk terug, in ieder geval dezelfde dag nog. Laat daarvoor een berichtje achter in de voicemail. Telefoonnummer Irene: 06 23 37 96 42 of Marika: 06 51 29 33 00

Kom naar ons atelier

Wij ontvangen je graag in ons atelier in Weerselo.
Zo inlopen kan op dit moment niet, alleen op afspraak 06 23 37 96 42. In Rotterdam bij Marika ook op afspraak 06 51 29 33 00.