geboortesteen-blauwe-saffier

De geboortesteen van juni is maansteen

Voor een nieuw begin
Maansteen is goed voor de hormoonhuishouding en maakt tevreden.

Wist je dat edelstenen eigenlijk individuen zijn met een eigen karakter en specifieke kracht? Als je een klik hebt, voel je je sterker en plezieriger. Geboortestenen zijn (edel)stenen die symbool staan voor een bepaalde maand in het jaar.

maansteen

Maansteen in je geboortesieraad

Witte maansteen is de steen van de hoop en de reinheid. Tevens een fijne steen bij een kinderwens. Het beïnvloedt de hormoonhuishouding van de vrouw, werkt positief in gevallen van kinderloosheid die niet vanuit de geneeskunde te verklaren is.
Maansteen helpt de zachtheid toe te laten in deze verharde wereld. Maansteen zuivert en brengt rust bij emotionele overbelasting. Het is ook een fijne steen bij verzuring van de maag en helpt de spijsvertering te verbeteren.

edelstenen-geboortestenen

De chakra’s en maansteen

Het tweede chakra bevindt zich net onder de navel, bij het heiligbeen. Dit chakra wordt ook wel sacraal chakra genoemd. Maansteen werkt helend voor  dit centrum.

Dit energiepunt is het centrum voor het uiten van emoties, het hebben van relaties, beweging, seksualiteit en creativiteit. Nieren, blaas, geslachtsdelen, baarmoeder, bekken, heiligbeen en bloedsomloop staan in relatie met dit tweede chakra. Dit kun je positief stimuleren door o.a. het dragen van maansteen.

De-kleur-geel-in-je-sieraad

Maansteen behoort tot de groep veldspaten

Labradoriet, spectroliet, amazoniet en zonnesteen behoren ook tot die groep. Het is een fascinerend mineraal door de bijzondere visuele effecten. De steen lijkt een soort opaliserend effect te hebben. De steen heeft een schittering als hij in het licht wordt gelegd of wordt bewogen.
Kleuren: wit, blauwachtig wit, creme, oranje bruin
Vindplaats: Brazilië, Sri Lanka,
Hardheid 6-6,5
Groep: Veldspaten
Bestanddeel: Kalium, Silicium, aluminium

Edelsteen combinaties met maansteen

Sommige edelstenen versterken elkaar, andere zwakken elkaar af. Maansteen met chalcedoon is een vruchtbare verbinding.
Verder kan natuurlijk maansteen gecombineerd worden met labradoriet, bergkristal, toermalijnkwarts, diamant of andere kleuren maansteen.

Verzorging van maansteen

Ontladen in een glas schoon water, liefst spa blauw of gedemineraliseerd water. Daarna in het maanlicht weer opladen.

maansteen-geboortesteen-juni
edelstenen-geboortestenen

Waarom geboortestenen?

Het verhaal van de geboortestenen is oorspronkelijk afkomstig uit het boek Exodus. Jakob had 12 zonen. Deze 12 zonen vormden 12 stammen met hun eigen grondgebied. Twee zonen kregen wel een eigen stam maar geen grond. Elk grondgebied werd op het schild vertegenwoordigd met een (edel)steen. Vandaar de 12 stenen in het schild. Elke steen staat dus symbool voor een van de twaalf stammen van Israël. Volgens de overlevering zag een Joodse geleerde twaalf stenen op een borstplaat. Toen hij die twaalf stenen zag dacht hij dat deze stenen symbool stonden voor de twaalf maanden van het jaar. Eeuwen later droegen monniken en geleerden de steen van die maand en geloofden dat de stenen speciale mystieke krachten hadden.

Nu hebben we nog steeds de geboorte- of maandstenen in gebruik, die een diepere betekenis geeft aan deze edelstenen en halfedelstenen. Elke edelsteen heeft zijn eigen kracht.

Disclaimer

Het is en blijft belangrijk altijd medische hulp te gebruiken waar deze nodig is en hoewel we in deze site essentiële informatie proberen te delen die een ieders gezondheid enorm ten goede zou kunnen komen, toch is zij niet bedoeld om wie dan ook maar te stimuleren om medische hulp buiten te sluiten. In tegendeel!
Zoek bij klachten altijd eerst hulp bij je arts!

Wil je op de hoogte blijven? Leuke weetjes ontvangen?

Als eerste de nieuwste sieraden zien?

Meld je dan aan voor ons Brandend Nieuws!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geboortestenen

Voor moeders

Herinnering

Vingerafdrukken

Edelstenen

Veelgestelde vragen

Onderhoud