geboortesteen-blauwe-saffier

De geboortesteen van januari is granaat

Voor passie & liefde
Ben je hardwerkend, goed georganiseerd, gevoelig, en een echte leider? Dan is granaat speciaal voor jou!

Wist je dat edelstenen eigenlijk individuen zijn met een eigen karakter en specifieke kracht? Als je een klik hebt, voel je je sterker en plezieriger. Geboortestenen zijn (edel)stenen die symbool staan voor een bepaalde maand in het jaar.

granaat

Granaat in je geboortesieraad

De granaat variant pyroop is rood. Hij lijkt op robijn, ook in de werking want deze mooie geboortesteen bevordert moed en standvastigheid. Rode granaat versterkt het ego en zou tegen spataderen en een slechte bloedsomloop werken.

Alle rode stenen, dus ook de rode granaat werken positief op het eerste chakra; aardend en versterkt passie, warmte en liefde.

edelstenen-geboortestenen

De chakra’s en rode granaat

Het eerste chakra heeft de kleur rood. De rode kleur kan je herleiden naar het fysieke lichaam, zoals de spieren, maar ook naar passie, agressie, energie, activiteit, warmte en liefde.

Het eerste chakra, je stuitchakra, ligt onderaan de wervelkolom. Dit knooppunt wordt ontwikkelt in het 6 en 7e levensjaar. Als dit chakra goed ontwikkelt en actief is, voelen we ons veilig in ons lichaam en in de omgeving waar we zijn. Vertrouwen in jezelf en de omgeving. Moed en vindingrijkheid kunnen ontwikkelt worden. Op lichamelijk gebied werkt het eerste chakra op onze botten, spieren, nagels en haren. Ook heeft dit chakra invloed op onze organen in de onderbuik, zoals de dikke darm, endeldarm en ook op ons bekkengebied.

De-kleur-geel-in-je-sieraad

Meer over granaat

De vorm van elke granaat zoals die in de natuur gevonden wordt, is een soort kubus met 12 ruitvormige vlakken. Een zogenaamde rombische dodecaëder.
Bestanddeel en hardheid is verschillend, want er zijn meerdere kleurvarianten.

Pyroop: magnesium-aluminium (bloedrood) Hardheid 7 ¼
Almadien: ijzer -aluminium (violetrood) Hardheid 7 ½
Spessartien: mangaan-aluminium (oranjerood) Hardheid 7¼
Grossulaar: calcium-aluminium (groen oranje) 6 ½

Vindplaats: Madagaskar, Oostenrijk, Canada, Brazilië

Edelsteen combinaties met granaat

Granaat en bergkristal, labradoriet of toermalijnrutiel kunnen samen gedragen worden.

Verzorging van granaat

Één keer per maand in een schaaltje hematiet steentjes ontladen, daarna in de zon opladen.

Kleuren granaat

Er zijn veel kleuren granaat:

Pyroop – rood
Almadien en rhodoliet – violetrood
Grossular – groen bruin
Spessartien- warm oranje
Hessoniet-geel oranje
Tsavoriet – groen

geel-citrien-ketting

Waarom geboortestenen?

Het verhaal van de geboortestenen is oorspronkelijk afkomstig uit het boek Exodus. Jakob had 12 zonen. Deze 12 zonen vormden 12 stammen met hun eigen grondgebied. Twee zonen kregen wel een eigen stam maar geen grond. Elk grondgebied werd op het schild vertegenwoordigd met een (edel)steen. Vandaar de 12 stenen in het schild. Elke steen staat dus symbool voor een van de twaalf stammen van Israël. Volgens de overlevering zag een Joodse geleerde twaalf stenen op een borstplaat. Toen hij die twaalf stenen zag dacht hij dat deze stenen symbool stonden voor de twaalf maanden van het jaar. Eeuwen later droegen monniken en geleerden de steen van die maand en geloofden dat de stenen speciale mystieke krachten hadden.

Nu hebben we nog steeds de geboorte- of maandstenen in gebruik, die een diepere betekenis geeft aan deze edelstenen en halfedelstenen. Elke edelsteen heeft zijn eigen kracht.

edelstenen-geboortestenen

Disclaimer

Het is en blijft belangrijk altijd medische hulp te gebruiken waar deze nodig is en hoewel we in deze site essentiële informatie proberen te delen die een ieders gezondheid enorm ten goede zou kunnen komen, toch is zij niet bedoeld om wie dan ook maar te stimuleren om medische hulp buiten te sluiten. In tegendeel!
Zoek bij klachten altijd eerst hulp bij je arts!

Wil je op de hoogte blijven? Leuke weetjes ontvangen?

Als eerste de nieuwste sieraden zien?

Meld je dan aan voor ons Brandend Nieuws!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geboortestenen

Voor moeders

Herinnering

Vingerafdrukken

Edelstenen

Veelgestelde vragen

Onderhoud