geboortesteen-blauwe-saffier

De geboortesteen van april is witte topaas

Voor geluk

Wit is de kleur van helderheid en reiniging. Van balans en zuiverheid. Het helpt negativiteit te transformeren naar optimisme, vertrouwen en liefde.

Geboortestenen zijn (edel)stenen die symbool staan voor een bepaalde maand in het jaar.

witte-topaas

Witte topaas in je geboortesieraad

Topaas heeft een reinigende en zuiverende werking op de geest, het lichaam en de aura. Het helpt je de liefde te verbeteren en stimuleert trouw en eerlijkheid. Fijn voor mensen met oude gewoontes en verslavingen tegen terugval en sterk te blijven bij je nieuwe keuze en of manier van leven. Hierdoor wordt je gelukkiger, je krijgt je leven weer in eigen hand.

edelstenen-geboortestenen

De chakra’s en witte topaas

Wit is, samen met paars, de kleur van het 7e chakra, de kruinchakra. Als het kruinchakra uit balans is of het energieknooppunt verstoort is en niet goed doorstroomt, kun je last hebben van: hoofdpijn, evenwichtsstoornissen en duizeligheid, nekklachten, concentratiestoornissen en haaruitval.

Denkpatronen kunnen vastgeroest zijn en dan is groei en creatief denken niet meer mogelijk. Overspanning en stress liggen op de loer. Je kunt ontoegankelijk overkomen en je kunt zelfs neiging hebben tot onmatigheid.

Ook het zesde chakra; het derde oog wordt gestimuleerd door het dragen van diamant of witte topaas. Je kunt plotselinge ingevingen en ideeën krijgen.

De-kleur-geel-in-je-sieraad

Meer over witte topaas

Er zijn meerdere kleurvarianten van topaas:
Naast de witte topaas (ook wel zilvertopaas) genoemd is er goudkleurige, oranje, violet, geel-groen, rozerood en blauwe topaas in meerdere tinten verkrijgbaar.

Familie: topaas
Hardheid: 8
Bestanddeel: silicium
Vorm: zuilvormig
Vindplaats: hoofdzakelijk Brazilië

Edelsteen combinaties met witte topaas

Sommige edelstenen versterken elkaar, andere zwakken elkaar af. Draag witte topaas samen met bergkristal of diamant, dan wordt de witte topaas nog sterker in kracht. Samen met labradoriet biedt witte topaas een nog betere bescherming.

Verzorging van witte topaas

Het reinigen is de eerste stap van het hele proces. Witte topaas kun je ontladen in een schaaltje hematiet steentjes.
Opladen van je witte topaas kan in het licht van de volle maan.
Draag je sieraad niet als je een dagje gaat zonnen.

goud-geboortesteen
edelstenen-geboortestenen

Waarom geboortestenen?

Het verhaal van de geboortestenen is oorspronkelijk afkomstig uit het boek Exodus. Jakob had 12 zonen. Deze 12 zonen vormden 12 stammen met hun eigen grondgebied. Twee zonen kregen wel een eigen stam maar geen grond. Elk grondgebied werd op het schild vertegenwoordigd met een (edel)steen. Vandaar de 12 stenen in het schild. Elke steen staat dus symbool voor een van de twaalf stammen van Israël. Volgens de overlevering zag een Joodse geleerde twaalf stenen op een borstplaat. Toen hij die twaalf stenen zag dacht hij dat deze stenen symbool stonden voor de twaalf maanden van het jaar. Eeuwen later droegen monniken en geleerden de steen van die maand en geloofden dat de stenen speciale mystieke krachten hadden.

Nu hebben we nog steeds de geboorte- of maandstenen in gebruik, die een diepere betekenis geeft aan deze edelstenen en halfedelstenen. Elke edelsteen heeft zijn eigen kracht.

Disclaimer

Het is en blijft belangrijk altijd medische hulp te gebruiken waar deze nodig is en hoewel we in deze site essentiële informatie proberen te delen die een ieders gezondheid enorm ten goede zou kunnen komen, toch is zij niet bedoeld om wie dan ook maar te stimuleren om medische hulp buiten te sluiten. In tegendeel!
Zoek bij klachten altijd eerst hulp bij je arts!

Wil je op de hoogte blijven? Leuke weetjes ontvangen?

Als eerste de nieuwste sieraden zien?

Meld je dan aan voor ons Brandend Nieuws!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geboortestenen

Voor moeders

Herinnering

Vingerafdrukken

Edelstenen

Veelgestelde vragen

Onderhoud