geboortesteen-april-diamant-witte-topaas

Laboratorium diamanten in je sieraden

voor balans en kracht

Het groeien van laboratorium diamanten

Een ruwe laboratorium diamant wordt gecultiveerd uit een klein diamantzaadje. Dit zaad word geplaatst in een omgeving met koolstof, het moleculaire component van diamanten.

Waarom kies je voor een sieraad met laboratorium diamant?

Wij van InnerJewels, vinden dat we alleen nog maar laboratorium diamanten kunnen en willen verkopen.
Geen kans op bloeddiamanten meer bij ons bedrijf.

laboratorium diamant in de hanger

Draagadvies van laboratorium diamanten

Krasbestendigheid: Hardheid 10 uitmuntend krasbestendig
Kleurechtheid: goed, verkleurt niet in de zon
Gevoeligheid voor chemicaliën: nee
Geboortesteen: van de maand april
Dierenriem: Boogschutter en Stier

Lees ook over
de geboortesteen van april

de sterrenbeelden Boogschutter en Stier
Het reinigen, ontladen en opladen van edelstenen

De 4 c’s voor laboratorium diamanten

We hebben ook bij laboratorium diamanten te maken met verschillende kwaliteiten. Net als natuurlijke diamanten verschillen de diamanten onderling in kleur en helderheid. Ook deze lab diamanten worden door onafhankelijke instituten gecertificeerd aan de hand van dezelfde strikte eisen. De prijs van de laboratorium diamanten zijn vrijwel gelijk aan de natuurlijke diamanten en worden bepaald door de 4 C’s:
C van carat = het gewicht, C van clarity= helderheid, C van color= de kleur, C van cut=slijpvorm

ring met laboratorium diamant

Het tot stand laten komen van laboratorium diamanten

Wetenschappers moeten zorgvuldig de omstandigheden nabootsen waarin diep onder de aardoppervlakte diamanten groeien om succesvol op industriële wijze diamant te kunnen maken. Ze reproduceren wetenschappelijk een omgeving met zeer hoge temperaturen en extreem hoge druk.

Deze 2 facetten zijn belangrijk in het groeiproces van een natuurlijke diamant. Dit milieu wordt exact nagebootst in het laboratorium.

Een ruwe laboratorium diamant wordt gecultiveerd uit een klein diamantzaadje. Dit zaad word geplaatst in een omgeving met koolstof, met moleculaire component van diamanten.

Na het toepassen van extreem hoge druk, hoge temperaturen en onder streng gecontroleerde condities begint het diamantzaad te groeien, molecule voor molecule, laat voor laag net zoals tijdens het natuurlijke proces plaatsvindt.
Het resultaat is een ruwe diamant welke in geslepen toestand gelijkwaardig is in gebruik van juwelen als elke andere natuurlijke diamant.

edelstenen

Bloeddiamanten

De echte diamanten die in mijnen worden gedolven brengen mens en aarde schade aan. Diamantwinning heeft al enorme schadelijke effecten op het milieu veroorzaakt, zoals bodemerosie, ontbossing en lokale gemeenschappen die gedwongen werden te verhuizen. De diamantindustrie veroorzaakt oorlogen en mensenrechtenschendingen.

Conflictdiamanten

Conflict- of bloeddiamanten zoals ze genoemd worden zijn diamanten die afkomstig zijn uit oorlogsgebieden en illegaal worden verhandeld om rebellenstrijders en opstandelingen te financieren. De naam “conflictdiamant” wordt gebruikt om aan te geven dat de handel in deze diamanten conflicten in door oorlog verscheurde landen financiert – en uiteindelijk in stand houdt.

Illegaal

Niet alleen houden conflictdiamanten oorlog en geweld in stand, ook de omstandigheden waaronder de arbeiders in de industrie van conflictdiamanten worden behandeld, zijn vaak onmenselijk en er is sprake van ziekte, geweld en hongersnood. Om deze redenen is zowel het kopen als het verkopen van conflictdiamanten illegaal.

edelstenen

Kunnen we vermijden een conflictdiamant te kopen?

In 2000 heeft de diamantindustrie een procedure ingesteld om de verspreiding van conflictdiamanten te voorkomen. Dit initiatief, dat het Kimberly Process wordt genoemd, heeft tot doel elke diamant te traceren vanaf de plaats waar hij is ontgonnen tot de plaats waar hij wordt verkocht en aldus te voorkomen dat illegale conflictdiamanten op de markt worden verkocht.

Dat het Kimberley Proces bestaat is echter nog geen garantie voor het uitbannen van bloeddiamanten. Vanwege een gebrek aan effectieve controle worden deze bloeddiamanten nog steeds verhandeld. Vandaar onze keuze voor laboratorium diamanten.

Wil je een sieraad met laboratorium diamant?

Ben je geïnteresseerd in een sieraad waarin een laboratorium diamant is verwerkt? Heb je nog vragen? Laat dan vrijblijvend je gegevens hieronder achter, dan nemen we contact met je op.

  • Max. bestandsgrootte: 5 MB.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Herinnering

Vingerafdrukken

Edelstenen

Veelgestelde vragen