geboortesteen-april-diamant-witte-topaas

Waarom laboratorium diamanten

Wij van InnerJewels, vinden dat we alleen nog maar laboratorium diamanten kunnen en willen verkopen.
Geen kans op bloeddiamanten meer bij ons bedrijf.

Bloeddiamanten

De echte diamanten die in mijnen worden gedolven brengen mens en aarde schade aan. Diamantwinning heeft al enorme schadelijke effecten op het milieu veroorzaakt, zoals bodemerosie, ontbossing en lokale gemeenschappen die gedwongen werden te verhuizen. De diamantindustrie veroorzaakt oorlogen en mensenrechtenschendingen.

Conflictdiamanten

Conflict- of bloeddiamanten zoals ze genoemd worden zijn diamanten die afkomstig zijn uit oorlogsgebieden en illegaal worden verhandeld om rebellenstrijders en opstandelingen te financieren. De naam “conflictdiamant” wordt gebruikt om aan te geven dat de handel in deze diamanten conflicten in door oorlog verscheurde landen financiert – en uiteindelijk in stand houdt.

edelstenen
laboratorium diamant in de hanger
Gouden schakelhanger
ring met laboratorium diamant
Gouden Barks ring
hanger met laboratorium diamant
Gouden Hartjeshanger

Illegaal

Niet alleen houden conflictdiamanten oorlog en geweld in stand, ook de omstandigheden waaronder de arbeiders in de industrie van conflictdiamanten worden behandeld, zijn vaak onmenselijk en er is sprake van ziekte, geweld en hongersnood. Om deze redenen is zowel het kopen als het verkopen van conflictdiamanten illegaal.

edelstenen

Kunnen we vermijden een conflictdiamant te kopen?

In 2000 heeft de diamantindustrie een procedure ingesteld om de verspreiding van conflictdiamanten te voorkomen. Dit initiatief, dat het Kimberly Process wordt genoemd, heeft tot doel elke diamant te traceren vanaf de plaats waar hij is ontgonnen tot de plaats waar hij wordt verkocht en aldus te voorkomen dat illegale conflictdiamanten op de markt worden verkocht.

Dat het Kimberley Proces bestaat is echter nog geen garantie voor het uitbannen van bloeddiamanten. Vanwege een gebrek aan effectieve controle worden deze bloeddiamanten nog steeds verhandeld. Vandaar onze keuze voor laboratorium diamanten.

Eigenschappen

Laboratorium diamanten hebben alle eigenschappen die voor natuurlijke diamanten gelden. Daarin is geen verschil met de natuurlijke diamanten. Ook de 4 C’s gelden voor laboratorium diamanten.

De 4 c’s voor diamanten

C van carat = het gewicht
C van clarity= helderheid
C van color= de kleur
C van cut=slijpvorm

Technische details

Kleur: in meerdere kleuren beschikbaar
Hardheid: 10
Vindplaats: laboratorium , bijvoorbeeld labgems.com
Dierenriem: Leeuw
Geboortesteen: maand april

hanger met turkoois en laboratorium briljant
Geboortesteen hanger
Hangertje met edelsteen
Hanger InnerCircle
Schakelhangertje
Schakelhangertje

Wil je een sieraad met laboratorium diamant?

Ben je geïnteresseerd in een sieraad waarin een laboratorium diamant is verwerkt? Heb je nog vragen? Laat dan vrijblijvend je gegevens hieronder achter, dan nemen we contact met je op.

  • Max. bestandsgrootte: 5 MB.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Disclaimer

Het is en blijft belangrijk altijd medische hulp te gebruiken waar deze nodig is en hoewel we in deze site essentiële informatie proberen te delen die een ieders gezondheid enorm ten goede zou kunnen komen, toch is zij niet bedoeld om wie dan ook maar te stimuleren om medische hulp buiten te sluiten. In tegendeel!
Zoek bij klachten altijd eerst hulp bij je arts!

Geboortestenen

Voor moeders

Herinnering

Vingerafdrukken

Edelstenen

Veelgestelde vragen

Onderhoud