Malachiet

Malachiet in je sieraad

Malachiet is een groene steen, met belijning erin die heel rustig kan zijn, zelfs soms nauwelijks aanwezig is, of juist heel sterk en grillig naar voren komt. Deze prachtige en bijzondere steen kan de weg naar vernieuwing en verandering duidelijk maken waardoor nieuwe groei mogelijk is.

Misschien ben je gewoon dol op groen. En op heel bijzondere stenen…. Maar deze malachiet heeft meer in zijn mars!

Wanneer je zoekt naar een doorbraak in vastgeroeste patronen kan deze bijzondere steen veel voor je betekenen. Daarnaast helpt deze steen door het koper dat in de steen zit ontladend en afdrijvend voor met name urinezuren. Goed bij o.a. reumatische klachten dus!

Steenbok

Een steenbok is vaak praktisch, ambitieus en wilskrachtig, individualistisch en kritisch. Lichamelijk zijn de zwakke punten van een steenbok vaak huid, gewrichten en spijsvertering.  Draag dan malachiet!

armband met malachiet

Technische gegevens

Kleur: groen|
Vindplaats: Australië, Zuid-west Afrika, USA
Hardheid: 3.5 – 4
Bestanddeel: koper
Dierenriem: steenbok

edelstenen

Hartchakra, 4e chakra

De kleuren roze en groen komen in het hartchakra bij elkaar. Roze voor de liefdevolle energie en groen voor de rust en groei.

Het is het chakra voor emotionele intelligentie. Liefde en acceptatie van jezelf is hier centraal. Het staat voor de liefde, zachtheid naar jezelf en anderen, geborgenheid, vertrouwen, hoop en het vinden van balans. Trauma’s in de emotionele sfeer hebben enorme invloed op je hartchakra en verzwakken je immuunsysteem.

Draag dan malachiet, chrysopras, of een andere groene steen.

edelstenen

Malachiet dragen bij

  • reumatische klachten
  • verzuurde emoties en gevoelens
  • gewrichtsontstekingen
  • menstruatiestoornissen
  • gezichtsvermogen problemen
  • hoofdpijn
malachiet

Onderhoud

Malachiet is gevoelig voor zeep, water en zon.

Ontladen in een schaaltje hematiet stenen en opladen op een bergkristal cluster.

Wil je een sieraad met malachiet?

Ben je geïnteresseerd in een sieraad waarin malachiet is verwerkt? Heb je nog vragen? Laat dan vrijblijvend je gegevens hieronder achter, dan nemen we contact met je op.

  • Max. bestandsgrootte: 5 MB.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Disclaimer

Het is en blijft belangrijk altijd medische hulp te gebruiken waar deze nodig is en hoewel we in deze site essentiële informatie proberen te delen die een ieders gezondheid enorm ten goede zou kunnen komen, toch is zij niet bedoeld om wie dan ook maar te stimuleren om medische hulp buiten te sluiten. In tegendeel!
Zoek bij klachten altijd eerst hulp bij je arts!

Geboortestenen

Voor moeders

Herinnering

Vingerafdrukken

Edelstenen

Veelgestelde vragen

Onderhoud