Edelstenen voor een High Sensitive Person, een HSP-er

Edelstenen-voor-een-HSP

Edelstenen voor een High Sensitive Person, een HSP-er

Baby’s en kinderen zijn meestal erg gevoelig, ze hebben nog niet geleerd om de deur als het ware dicht te doen om zichzelf te beschermen. Ze voelen perfect situaties aan die anders zijn dan anders, waarbij iemand verdriet heeft of juist erg blij is.

Er zijn oudere kinderen en mensen die hoog sensitief zijn en blijven, ondanks dat ze ouder worden. Een zogenaamd High Sensitive Person. Ze zijn veel gevoeliger voor licht, geuren, geluiden, aanrakingen en het aanvoelen van stemmingen dan de gemiddelde andere mensen.

Maar wat is dan het probleem van een HSP?
De overgevoeligheid….Je zult je hoog-gevoeligheid moeten leren te beheersen.  Anders kun je er last van krijgen. Dan komt van alles ongevraagd je systeem binnen gevlogen, dat wil je niet.

Klachten HSP-er

Een HSP-er heeft vaak veel moeite met het afsluiten van zichzelf. Het is je kracht, want het is echt een voordeel als je veel extra informatie krijgt. Maar het kan ook echt tegen je keren als je jezelf niet goed genoeg kunt beschermen. Want waar kun je last van krijgen….

 • Prikkelbaarheid
 • Grote plotselinge vermoeidheid
 • Je piekert veel, je kunt niet voldoende aarden waardoor alles in je hoofd blijft wonen.
 • Je krijgt klachten over van een ander, je neemt dat als het ware over. Hoofdpijn, buikpijn….
 • Je kunt je depressief voelen, o.a. doordat je heel moe bent. Maar ook omdat negativiteit vol binnen kan komen.

Fijne edelstenen en (halfedel)stenen die bescherming bieden kunnen zijn:

 • Hematiet en toermalijn, deze zijn sterk aardend.
 • Hematiet is ook een fijne steen die helpt tegen grote vermoeidheid.
 • Hematiet is een hele fijne steen voor HSP-ers die in de hulpverlening werkzaam zijn om anderszins met mensen te maken hebben. Bijvoorbeeld therapeuten. Een hematiet is een soort spiegel. Zonder je oordeel te hoeven geven ziet de ander ineens wat het probleem is.
 • Aquamarijn en labradoriet tegen angsten.
 • Labradoriet en tijgeroog zijn beschermende stenen.
 • Chalcedoon en aquamarijn helpen te communiceren, want dat is ook vaak een dingetje bij HSP-ers. Je verwacht dat iedereen aan een half woord genoeg heeft en dat is niet altijd zo.
 • Chalcedoon helpt je te leren omgaan met verandering en stress. En goed voor je zelfvertrouwen.
 • Labradoriet helpt ook nog je intuïtie te versterken.
edelstenen

Zodra je ouder wordt leer je jezelf vaak wel te beschermen want op zich is het niet altijd handig om te voelen dat je buurman net ruzie heeft gehad. Of als je naast iemand zit met hoofdpijn en jij het ook binnen een mum van tijd hebt.  Maar vaak is dat niet genoeg voor een sensitief persoon.

Er zijn veel extra oefeningen die een Hoog Sensitief Persoon leren te beschermen en af te schermen. Bij negatieve personen zet ik zelf vaak een spiegel tussen die persoon en mij in. Geen echte natuurlijk, maar ik visualiseer die ertussen. Daarmee help je de ander ook nog, want hij ziet direct waar hij zelf mee bezig is. Of, als het echte een negatief persoon is die zijn aanval gaat richten op mij, omwikkel ik mijn aura met prikkeldraad.

Maar soms heb je het niet in de gaten, ben je niet alert genoeg op het afsluiten van je aura.  Dan kun je na een half uurtje winkelen extreme vermoeid zijn.  Gelukkig hebben we dan de stenen  nog!

De juiste edelstenen voor een HSP-er

Ben je een HSP-er, draag dan de juiste sieraden met de juiste edelstenen en het juiste edelmetaal om je energieker te kunnen voelen en je hoofd leger te houden.

 • Een heel bekende edelsteen om je aura te beschermen en te helen is labradoriet.
  Tijdens een beurs, drukke markt, feest of tijdens je werk is labradoriet een echte aanrader om te dragen.
 • Tijgeroog is erop gericht om een aanval van onbewuste negativiteit te weren. Zet ook eens een schaaltje tijgeroog bij de voordeur neer. De energie in je huis blijft dan schoner.
 • Rozenkwarts is fijn voor een zachte sfeer om je heen. Voor kinderen een hele fijne liefdevolle sfeer. Goed dus om veel te dragen als je kinderen nog klein zijn. Of om in kindersieraden te gebruiken.
 • Hematiet is een spiegel voor de ander. Een hele fijne steen voor o.a. therapeuten, die de narigheid van de ander over hun bureau heen zien komen.

HSP kwaliteiten gebruiken

Je bent heel bijzonder. Het is vaak je roeping, het levensdoel van een HS persoon om die sensitiviteit te leren te gebruiken. Vaak weet je nog niet hoe, maar er komt een tijd dat je dat ineens weet hoe je die gave in kunt zetten.  Ik weet nog goed dat ik een keer naast iemand zat en voelde dat ze suikerziekte had. Ik wist toen nog nauwelijks iets van deze gevoeligheid dus ik dacht dat ik aan het verzinnen was. Wat bleek, ze had dat inderdaad…. En wat handig voor me. Niet omdat ik nieuwsgierig ben, maar omdat ik op deze manier meestal goed weet welke steen iemand het beste kan dragen.

Zo werkt het vaak met dit helderweten; het lijkt alsof je iets verzint en het klopt nog ook. Je moet alleen leren om dit te onderscheiden van echt verzinnen. En ook hier kunnen stenen je weer helpen.

 • Want wat denk je van de kristallen bol? Bergkristal is er dus al bekend door. Bergkristal brengt helderheid en zuivert
 • Een larimar, een atlantissteen laat je zien wat de hogere wijsheid is. Hoe je toekomst eruit kan komen te zien.
 • Een azuriet helpt je te concentreren
 • Een valkoog helpt je scherp waar te nemen

Nog meer tips

 • Mineralen in je huis

Zet op de juiste plaats mineralen in je huis neer. Mineralen zijn edelstenen of (halfedel)stenen nog in hun pure vorm. Zet een amethist naast je bed als je onrustig slaapt en last van spanningshoofdpijn hebt. Zet een mooie roze rozenkwarts bij je bed als je onrustig slaapt doordat je veel nachtmerries of vervelende dromen hebt. Zet een rode jaspis op de ontbijttafel als je slecht op gang kunt komen. En zet een mooie bergkristal op de salontafel voor pubers….Dat zuivert de lucht en verkoelt de verhitte gemoederen…

 • Reinigen, ontladen en opladen

Juist voor hoog gevoelige mensen is het juiste onderhoud aan de stenen heel belangrijk. Reinig de stenen regelmatig. Soms zelfs elke dag. Laat je intuïtie je daarin leiden.

 • Draag en bewaar vooral niet de verschillende stenen bij elkaar. Dat kan vaak niet.
 • Draag de juiste stenen, want als je extra gevoelig bent kan een verkeerde steen flink binnenkomen.
 • Bewaar je mooie sieraden met edelstenen niet op een hoopje bij elkaar. Hun energie raakt verwart en de kracht neemt enorm af. De edelstenen van dezelfde soort mogen bij elkaar. Een plastic zakje eromheen beschermt de energie van de steen.
 • Draag je goud of zilver? Zilver ontlaadt en goud maakt sterker.

Geen life hug voor je helaas….

Maar ik zal me wel even voorstellen, ik ben Irene, 62 jaar ben goudsmid en ben dol op mooie unieke sieraden. Ik woon in het buitengebied van Weerselo. Ik ben dol op mooie zuivere edelstenen, mijn kleinkinderen, honden, aquarium en nootjes. Collega HSP-er en helderwetend ,-voelend

edelstenen

Heb je vragen of wensen?

Vul dan vrijblijvend het contactformulier in en ik neem contact met je op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.