Verlies sieraden; sieraden met as of een vingerafdruk.

‘De herinnering verbindt’
Je verbondenheid met de overledene tastbaar maken in een sieraad, dat kan.
Bijvoorbeeld door de as van de overledene in het kleurrijke emaille te laten verwerken. Voor iemand anders is het  als Verlies sieraad niet herkenbaar, maar voor jou is het een prachtige verbinding.
Je kunt ook een vingerafdruk laten maken in een sieraad. Mooi diep gegraveerd door een handgraveur waardoor de gravure heel lang mooi blijft.

Vingerafdruk

Geen mens op de wereld heeft exact dezelfde afdruk.
Ik verwerk je unieke vingerafdruk of van je dierbare in een bijzonder sieraad. Dat kan een ring zijn, een hanger of bijvoorbeeld manchetknopen.

Een vingerafdruk van kinderen tot drie jaar is te klein om herkenbaar te zijn. Maar wist je dat een voetafdruk net zo uniek is? Door een herkenbaar deel van de voetafdruk te gebruiken, maak ik ook daarvan een zeer persoonlijk sieraad.

Instructies vingerafdruk

Met een inktkussen en goed papier, niet te dun (kantoorwinkel- boekhandel) kun je zelf een vingerafdruk maken. Sherlock Holmes is er niets bij….

Volg de volgende stappen:
– vinger goed schoonmaken met water en zeep.
– vinger goed droog maken
– inktkussen op de rand van de tafel leggen (dat gaat het gemakkelijkst)
– vinger vlak houden en recht naar beneden zachtjes op het inktkussen drukken, niet rollen of schuiven.
– vinger optillen en niet te hard op een wit papier drukken, recht naar beneden, niet rollen of schuiven.
– goed laten drogen en tussen papier in een plastic hoesje bewaren. Niet kreuken!

Welk sieraad voor de vingerafdruk

Niet elke vorm is geschikt om een handgravure van een vingerafdruk in te verwerken. Daarbij zijn platte vormen of een vorm met een cilindrische bolling het meest ideaal en is de vingerafdruk het best herkenbaar.

As in je favoriete sieraad

Diverse herinneringen kunnen worden vastgelegd in een sieraad …. De as van een overledene kan worden verwerkt in het emaille.  Het emaille, gebakken glas, gaat met de as nog een keertje in de oven. Het emaille smelt de as vast in het laagje emaille.

Eenmaal gebakken zit het veilig, onherkenbaar en krachtig verscholen in een uniek sieraad.

Andere mogelijkheden

Daarnaast zijn er nog meer mogelijkheden om de verbondenheid met de overledene tastbaar te maken in een sieraad.

Bijvoorbeeld door symbolen te verwerken in een sieraad. Of door een sieraad van de overledene aan te passen aan je eigen wensen, met behoud van enkele kenmerken of gravures. Een lokje haar verwerken in het sieraad behoort ook tot de mogelijkheden. Het lijken dan gouden of donkere staafjes in een transparante ondergrond.