Verlies-sieraden

Verlies-sieraden

Een tastbare herinnering aan een kind, geliefde, vader of moeder gesymboliseerd in een sieraad om voor altijd bij je te dragen. Elk sieraad wordt speciaal voor jou gemaakt.

Verlies-sieraden

 

Er zijn diverse mogelijkheden voor een bijzonder en uniek herinnering-sieraad.
Deze sieraden zijn altijd uniek, met ruimte voor je eigen persoonlijke verhaal en ervaring. De as-ring of de hanger met de vingerafdruk moet voor jou een sieraad zijn met veel persoonlijke waarde en betekenis. Het wordt geen sieraad waarvan er duizenden zijn. Je kunt een kunstwerkje tegemoet zien waarbij de as of andere herinnering centraal staat, maar voor de ander niet direct herkenbaar zal zijn.

Verlies-sieraad

Verlies-sieraad met as

Je verbondenheid met de overledene tastbaar maken in een sieraad, dat kan door de as van de overledene in het emaille te laten vastbakken. De as is niet herkenbaar als een rouwsieraad met as, maar voor jou heel zichtbaar,

Verlies-sieraad

Ring van oma

In dit verlies-sieraad is de wat uit de tijd geraakte gouden ring van oma gebruikt door het steentje en middenstukje te vervangen voor een Polka Dots element. Met emaille en de as van oma erin verwerkt. Een prachtig aandenken.

verlies-sieraden

Sieraad met vingerafdruk

Je kunt ook een vingerafdruk laten maken in een sieraad. De vingerafdruk wordt heel precies na getekend en uitgestoken door een handgraveur. Mooi diep gegraveerd waardoor de gravure heel lang mooi blijft.

Een verlies-sieraad op de bruiloft

Het zou een heel bijzondere dag worden voor de bruid… Voor de tweede keer stapte ze in het bootje, vol vertrouwen in de toekomst. Maar…. plotseling overleed onverwacht haar moeder.

De as werd verwerkt in een prachtige hanger die helaas niet bij haar trouwkleding paste. De bruid heeft toen de hanger laten verwerken in het trouwboeket, daardoor was moeder er toch een beetje bij…..

verlies-sieraad

Verlies-sieraad met naam

De naam van het overleden kindje is van zilver gemaakt, in de o van Joep werd in het emaille de as verwerkt. De as is subtiel aanwezig; voor een buitenstaander lijkt dit geen as-sieraad. De naam is natuurlijk wel te lezen, maar het valt niet op, vooral omdat de oorsteker ook rond valt.

Verlies-sieraden

Met haartjes en melk

In deze zilveren dreamscape hanger zijn haartjes in het rondje verwerkt. In dit speciale sieraad is er ook moedermelk in het emaille verwerkt, want het ging om het overlijden van een baby.

Hoe enorm triest ook, ik ben dankbaar dat ik dit sieraad mocht maken. Een bijzonder aandenken voor altijd verbonden.

verlies-sieraad-in-bruidsboeket

Ornamentje

Als het sieraad niet bij de trouwkleding past en je wil het sieraad toch graag bij je dragen die prachtige dag, is dit een mooie oplossing. Op die manier kan het sieraad een ornamentje worden op de dagen dat je het niet draagt.

Verwerkt in een schilderijtje of aan een houten kunstwerk…..

Een levensboom

Een heel bijzondere ervaring was voor mij, net in het begin van mijn loopbaan als edelsmid…..
Een dominee kwam bij me met een bijzonder verzoek. Het bleek dat hun dochtertje (ik kende het meisje) een helft was van een tweeling. Het andere meisje was in het eerste levensjaar overleden. Van beide meisjes had ze een babyarmbandje. Het meisje was nu te groot geworden voor het armbandje. Het was ook veel gedragen, dus versleten. Ze vroeg me iets te ontwerpen voor beide armbandjes.

Ik heb een levensboom gemaakt, van zilver. Een soort schilderijtje.  De boom was aan één kant ontwikkeld en gegroeid. Daar heb ik het versleten armbandje in verwerkt. De andere helft van de boom is heel klein gebleven, zonder blaadjes. Daar werd het bijna nieuwe ongedragen armbandje in verwerkt.

Prachtig om daar te mogen zijn en bijzonder dat dit dierbare aandenken je wordt toevertrouwt. De aanvaarding van het leven en dood van zo dichtbij te mogen ervaren. Een mooi aandenken en symbool van hoe het in het leven kan gaan…

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vandaag m'n ring met labradoriet gekregen, oooo wat ben ik blij! Heel mooi hoe het ringetje van m'n zusje hier subtiel en met een prachtig detail in verwerkt is!