Trouwringen informatie

Trouwringen

Trouwringen, krachtig en uniek?

Willen jullie sieraden die net even anders zijn? En kun je die prachtige ringen die je al een beetje voor je ziet gewoon niet vinden? Ik kan je helpen… als we tenminste bij elkaar passen….

Trouwringen

Een trouwring is meestal een sieraad dat je het langste draagt van alle sieraden. En ook elke dag. De ring moet dus perfect aansluiten op je eigen smaak. Daarom wordt elk paar trouwringen speciaal voor je gemaakt.

De ringen kunnen wel bij elkaar passen zonder dat ze precies hetzelfde zijn.  De ringen kunnen met edelstenen, emaille of verschillende kleuren edelmetaal gemaakt worden. Neem ruimschoots de tijd om je te oriënteren en neem op tijd contact met me op.

Trouwringen via een goudsmid

De voordelen zijn:
Je krijgt ringen die niemand heeft.
Je eigen verhaal, smaak en voorkeur kan dus in je ringen verwerkt worden.
Je kunt samen met mij je eigen trouwringen ontwerpen.
Je kunt 2 niet gelijke ring laten maken.

Trouwringen-laten-maken

De werkwijze

We kijken of jullie ideeën en mijn stijl bij elkaar passen. Tijdens een gratis oriënterend gesprek krijgen we dat wel duidelijk….

Dan volgt een prijsopgave. Na goedkeuring en de eerste pas-sessie kunnen we het ontwerp dan altijd nog bijsturen.

zilveren trouwringen

Zilveren trouwringen

Elke trouwring wordt weer anders waardoor je altijd een unieke trouwring draagt. Je persoonlijke smaak en eventueel jullie verhaal kan erin worden verwerkt. Uiteraard kun je het nog persoonlijker maken met een gravure.

gouden trouwringen

Gouden trouwringen

Meestal worden trouwringen gemaakt van goud. Trouwringen van goud blijven langer mooi doordat het edelmetaal harder is. Ik gebruik meestal 18 karaat goud. Als er witgoud gebruikt wordt is dat een legering met palladium ipv met nikkel.

multicolour trouwring

Multicolour trouwringen

Geel- rood- of witgoud kun je fantastisch combineren met zilver. Als het zilver iets donkerder wordt gemaakt is de tegenstelling in de kleuren nog sterker. Eventueel kun je in je ringen ook nog een edelsteen laten verwerken.

edelstenen

Edelstenen in je trouwring

Natuurlijk kun je ook een edelsteen naar eigen keus in de ring laten verwerken. Dat kunnen grote stenen zijn, kleine steentjes of zelfs briljanten.
Omdat je de ring wel veel gaat dragen is het wel handig een harde edelsteen in je ring te laten verwerken.

edelstenen
trouwring met tourmalijnkwarts

Met tourmalijnkwarts

De zilveren ringen van hem en haar passen met de golvende lijn precies in elkaar. elke ring bestaat uit twee delen; een ring met structuur en een gladde ring. Bij de damesring is een grote tourmalijnkwarts verwerkt.

trouwring-met-briljanten

Met briljanten

Deze open ringen zijn gemaakt van massief witgoud. Bij de damesring is zijn het bredere gematteerde deel 6 briljanten verzonken gezet. Bij de herenring is alleen een mat gedeelte, daarin zijn geen briljanten verwerkt.

trouwringen met diamant

Met ruwe diamant

Zilveren ringen die oorspronkelijk en puur zijn. In de damesring is een ruwe diamant verwerkt.  Diamant is het hardste materiaal dat in de natuur voorkomt. Het is bijna onmogelijk om een diamant te beschadigen.

Trouwringen met emaille

In deze ringen is een verdiept veld aangebracht waarin het emaille wordt verwerkt. Na het emailleren is het een gladde ring met kleurvlakjes….

Emailleren is een hele oude techniek waarbij korreltjes glas met een kleurpigment op edelmetaal of koper worden aangebracht. Na het drogen wordt de ring op 800 graden in een speciale oven gebakken.  Daarna is deze glaslaag licht- en kleurvast.

gouden trouwring met emaille

Goud met emaille

In 18 karaat gouden ringen kun je prachtig emaille laten verwerken. Uiteraard kun je de set uitbreiden met oorbellen, hangers of andere sieraden.

zilveren trouwringen met emaille

Zilver met emaille

Deze gladde ringen dragen enorm prettig. De binnenkant is afgerond, waardoor de ring niet vastplakt aan je vingers. Meerdere motieven zijn mogelijk.

Trouwringen-goud-met-zilver

Multicolour

Uiteraard kun je ook trouwringen laten maken van verschillende kleuren edelmetaal. Goud-zilver, witgoud-roodgoud en zo nog veel meer mogelijkheden.

Historie van de trouwringen

De eerste trouwringen dateren van meer dan 4800 jaar geleden. Vrouwen in het oude Egypte  droegen toen al ringen van gras. Omdat gras niet zo lang meegaat, werden er al snel ringen van leer, been en ivoor gemaakt. Later kwamen daar (edel)metalen ringen bij.

In de Romeinse tijd werden ook al trouwringen uitgewisseld; Romeinse mannen claimden een vrouw door haar een ring te geven. Daarna gebruikten christenen rijkelijk versierde trouwringen. De traditionele, gladde ringen werden pas in de dertiende eeuw populair.

Verloving?

Een trouwring kan natuurlijk ook goed als verlovingsring gegeven worden. Inclusief een romantisch aanzoek.  Om dan de ringmaat te weten te komen kan lastig zijn….

Het beste kun je een goed passende ring even ‘lenen’.
Meet de binnenmaat. appeltje eitje!
Of bestel een pasring bij me, dat kan ook…:)

Trouwringen dragen

Algemeen genomen dragen in Nederland de protestantse echtelieden hun trouwring rechts en katholieken links.
In andere landen kan dit weer anders zijn.

Uiteraard bepaal je zelf aan welke hand je het fijn dragen vindt.
Denk ook aan rechts dragen, handen geven, vingers fijnknijpen.

Wat is er mooier dan voor de rest van je leven een prachtige ring te mogen dragen die iemand (Irene) speciaal voor jou met zoveel liefde gemaakt heeft. Wij hebben twee unieke trouwringen, de een glanzend, de ander mat, bij mij is hij sierlijk, bij hem is hij stoer, precies zoals we het wilden.

review Francis en Ron Ttrouwringen

Lieve Irene, 16 november was onze dag! De dag dat wij na exact 15 jaar elkaar het ja-woord gaven. Jij hebt onze ringen, het symbool van onze liefde en trouw, ontworpen en vervaardigd! Het is niet het eerste wat je voor ons maakt. Wat ben je oprecht en aardig! Met jouw communiceren blijft prettig! Het is helder en liefdevol!! Nogmaals bedankt voor onze mooie ringen <3 <3 p.s. er staat alweer iets nieuws van jou op mijn verlanglijstje .

review Kaja Bos

Vind je het leuk dat ik met je mee denk over je trouwsieraden? Laat dan vrijblijvend je naam hier achter dan neem ik contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.