Sterrenbeeld Waterman

sterrenbeelden-waterman

Sterrenbeeld Waterman en de karaktereigenschappen

Sterrenbeeld Waterman 21 januari – 19 februari

Een Waterman is vaak creatief, een trendsetter. Vindingrijk en enthousiast. Het is veelal een sociaal mens, hulpvaardig en zorgzaam. Hij of zij heeft een sterke vrijheidsdrang en houdt van stroming, van veranderingen. Dat kan betekenen dat deze persoon te snel wil gaan en zichzelf voorbij loopt. Chaos ligt op de loer….Vaste grond en rust is belangrijk voor de Waterman of -vrouw.

Element lucht

Waterman mensen zijn ‘luchtmensen’

  • houden van contact met anderen
  • hebben een nuchtere instelling
  • zijn nieuwsgierig en steeds op zoek naar nieuwe informatie
edelstenen

Algemene stenen voor een Waterman

Voor het sterrenbeeld Waterman zijn de volgende stenen min of meer gelijk aan hun karakter. Ze zijn dus altijd goed, botsen niet.  Dit zijn: aquamarijn, valkenoog en turkoois.

edelstenen

Aquamarijn

Deze steen is een steen voor het laten stromen. Datgene wat vast is blijven zitten laten bewegen. Alles wat altijd is ingeslikt en opgekropt, geeft klachten zoals allergie en klachten in het keelgebied. Veelvuldig schrapen van de stem bijvoorbeeld. Het helpt te communiceren. Deze edelsteen werkt op de keelchakra, 5e chacra.

Turkoois

De kleur zit tussen blauw en groen in. Het is dé steen als verbindende factor tussen keel en hart. Wat in je hart leeft mag uitgesproken worden. Je verwerkt je emoties en kunt ze in alle veiligheid uiten.

Hoort bij het 4e en het 5e chakra.

sterrenbeelden-waterman-valkenoog

Valkoog

Deze blauw-bruine steen beschermt tegen negativiteit en brengt rust. Het leert je scherp te kijken naar je eigen kansen en uitdagingen. Maakt sterker en zekerder.

Valkoog werkt op zowel het 1e chakra als  het 5e chakra en verbindt dus je basis met het uiten.

edelstenen

Aanvullende stenen voor een Watermens

Als een Waterman wat meer aandacht wil schenken aan de groei van zijn persoonlijkheid zijn verschillende stenen mogelijk, uiteraard afhankelijk van levensfase.  Mooie stenen zouden kunnen zijn:

  • rode jaspis voor daadkracht
  • onyx voor het aarden
  • granaat voor het doorzettingsvermogen
edelstenen

Maak kennis met InnerJewels

Mijn naam is Irene Schildkamp, ik ben de drijvende kracht achter Innerjewels. Inmiddels heb ik 30 jaar ervaring in het vak goudsmeden en mijn hart ligt bij het emailleren van sieraden Naast het maken van  edelsteensieraden kun je ook bij me terecht voor handgemaakte  as-sieraden, gedenksieraden, moedermelk sieraden, en trouwsieraden

Geïnteresseerd?

Ben je geïnteresseerd in een sieraad voor een Waterman? Heb je nog vragen? Laat dan je gegevens hier vrijblijvend achter, dan neem ik contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.