Sterrenbeeld Steenbok

sterrenbeelden-steenbok

Sterrenbeeld  Steenbok

22 december – 20 januari

Een steenbok is vaak eerlijk en oprecht.
Deze persoon is praktisch en ordelijk, ambitieus en wilskrachtig. Vaak individualistisch gericht. Soms zie je dat terug in de sport die gekozen wordt.
Nuchter en zakelijk, waardoor vaak de technische en zakelijke vakken gekozen worden. Bijvoorbeeld de wetenschap.
Soms kun je een verharde indruk krijgen; dat is slechts schijn want van een steenbok kun je altijd op aan. Een echte redder in nood. De steenbok is vaak kritisch ten opzichte van zichzelf en ook anderen.

Lichamelijk zijn de zwakke punten van een steenbok vaak gewrichten, huid en spijsvertering.

Element aarde

Steenbok mensen zijn ‘aardemensen’

  • aards, gedegen, krachtig. Met beide benen op de grond.
  • gedegen, geduldig en precies.
  • betrouwbaar en integer

Algemene stenen voor het sterrenbeeld Steenbok

Voor het sterrenbeeld Steenbok zijn de volgende stenen min of meer gelijk aan hun karakter. Ze zijn dus altijd goed, botsen niet.

Deze algemene stenen die passen bij een Steenbok zijn: smaragd, onyx en chalcedoon.

Onyx

Zwarte dichte steen. Sterk aardend, maar kan ook deprimerend werken. Dus je moet goed kijken naar het beeld van de drager; geen onyx als je al ernstig van aard bent dus. Bevordert de concentratie.

Onyx hoort bij het 1e chakra.

Chalcedoon

Deze steen straalt zachtheid en rust uit. Het is een steen voor de verbinding , voor jezelf: tussen de kindertijd en nu. Tussen moeder en dochter en tussen vrienden. Het brengt emoties in evenwicht.

Hoort bij het 5e chakra, de keel.

Chalcedoon-in-je-sieraad
edelstenen

Sterrenbeeld Steenbok en de aanvullende stenen

Als een Steenbok wat meer aandacht wil schenken aan de groei van zijn persoonlijkheid zijn verschillende stenen mogelijk, uiteraard afhankelijk van levensfase.    Mooie stenen zouden kunnen zijn

edelstenen

Maak kennis met InnerJewels

Mijn naam is Irene Schildkamp, ik ben de drijvende kracht achter Innerjewels. Inmiddels heb ik 30 jaar ervaring in het vak goudsmeden en mijn hart ligt bij het emailleren van sieraden Naast het maken van  edelsteensieraden kun je ook bij me terecht voor handgemaakte  as-sieraden , gedenksieraden , moedermelk sieraden, en trouwsieraden

Geïnteresseerd?

Ben je geïnteresseerd in een sieraad voor een Steenbok? Heb je nog vragen? Laat dan hier vrijblijvend je gegevens  achter, dan neem ik  contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.