Sterrenbeeld Ram

sterrenbeelden-ram

Sterrenbeeld Ram de karaktereigenschappen

21 maart t/m 20 april

Een Ram houdt van actie, weet wat hij wil en zoekt uitdagingen. Spontaan en levenslustig. De uitdaging van de Ram zal liggen in het oefenen van geduld en inleven in de ander met een eigen (andere) mening. De oprechtheid en trouw van een ram is oneindig….

De lichamelijke klachten kunnen zitten in maag, lever en nieren. Draag dan meer rode jaspis. Ook migraine door het gebrek aan rust kan voorkomen.

Element vuur

Ram-mensen zijn ‘vuurmensen’

  • Vurig en temperamentvol.
  • Idealistisch, moedig , toegewijd en creatief
  • Spontaan en actief.
  • Vrijgevig en big spenders

Sterrenbeeld Ram en de algemene stenen

Voor het sterrenbeeld Ram zijn de volgende stenen min of meer gelijk aan hun karakter. Ze zijn dus altijd goed, botsen niet.

Deze algemene stenen die passen bij een Ram zijn: rode jaspis, robijn en carneool.

Kwaliteiten van Robijn

Deze edelsteen heeft een sterk activerende energie. Als je al redelijk dominant en druk van jezelf bent kun je beter geen robijn dragen. Om tijdelijk wat meer kracht te krijgen na een zware periode, lichamelijk of geestelijk, kan het een geweldige steen zijn. Tegen depressie, geeft moed en kracht.
Versterkt het immuunsysteem.

Werkt op het eerste chakra.

Kwaliteiten van Carneool

Deze oranje halfedelsteen heeft een opwarmend effect. Ook een fijne steen die aanzet tot actie, hij geeft levenskracht en stimuleert het doorzettingsvermogen.

Tegen koppigheid, depressieve gedachtes en wantrouwen. Deze steen kan positief werken op het tweede chakra, dus laag dragen. Beter niet dragen als je een hoge bloeddruk hebt.

sterrenbeelden-ram-carneool

Rode Jaspis

Rode Jaspis kan je helpen je eigen waarde te ontdekken. Bij jezelf blijven is de beste kracht…. Deze steen activeert, stimuleert geeft kracht en is sterk aardend.

Werkt in op het 1e chakra.

sterrenbeelden-ram-rode-jaspis
edelstenen

Sterrenbeeld Ram en de aanvullende stenen

Als een Ram wat meer aandacht wil schenken aan de groei van zijn persoonlijkheid zijn verschillende stenen mogelijk, uiteraard afhankelijk van levensfase.  Mooie stenen zouden kunnen zijn:

edelstenen

Maak kennis met InnerJewels

Mijn naam is Irene Schildkamp, ik ben de drijvende kracht achter Innerjewels. Inmiddels heb ik 30 jaar ervaring in het vak goudsmeden en mijn hart ligt bij het emailleren van sieraden Naast het maken van  edelsteensieraden kun je ook bij me terecht voor handgemaakte  as-sieraden , gedenksieraden , moedermelk sieraden, en trouwsieraden

Geïnteresseerd?

Ben je geïnteresseerd in een sieraad voor een Ram? Heb je nog vragen? Laat dan hieronder je gegevens achter, dan neem ik heel vlot contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.