Sterrenbeeld Leeuw

sterrenbeelden-leeuw

Sterrenbeeld Leeuw, de karaktereigenschappen

23 juli – 23 augustus

Een Leeuwen-mens is sterk aanwezig met een behoorlijke wilskracht. Hij of zij oogt niet alleen vitaal maar is ook een leider, een organisator.

Iemand met het sterrenbeeld Leeuw weet precies wat hij wil. Hij of zij vindt het leuk anderen te enthousiasmeren. Een Leeuw is moedig, dominant, wilskrachtig, positief en zelfverzekerd. Daarmee lijkt de Leeuw soms hard, maar schijn bedriegt. Dat is, zoals zo vaak, alleen de buitenkant.  Hij is loyaal voor mensen in zijn omgeving.  Doordat de Leeuw hoge eisen aan zichzelf en de ander stelt, liggen stress en de zgn. managersziekte op de loer. De Leeuw gaat nogal eens over zijn grenzen…

Sterrenbeeld leeuw en het element vuur

Leeuw-mensen zijn ‘vuur-mensen’

  • Vurig en temperamentvol.
  • Idealistisch, moedig , toegewijd en creatief
  • Spontaan en actief.
  • Vrijgevig en big spenders
edelstenen

Sterrenbeeld Leeuw en de algemene stenen

Voor het sterrenbeeld Leeuw zijn de volgende stenen min of meer gelijk aan hun karakter. Ze zijn dus altijd goed, botsen niet.

Deze algemene stenen die passen bij een Leeuw zijn bijvoorbeeld  bergkristal, olivijn of peridoot, citrien.

edelstenen

Bergkristal

Voor het sterrenbeeld leeuw is bergkristal een versterkende steen en uitermate geschikt om energie toe te dienen of door te laten stromen. Elke vorm van een bergkristal is weer anders. En dus ook de energie die daarbij hoort. Bergkristal is een reinigende steen en geeft weer positieve nieuwe energie aan zowel de mens als aan de ruimte waarin de bergkristal staat. Daarnaast een goede steen tegen reisziektes, menstruatieproblemen en overgangsklachten.

sterrenbeelden-leeuw-bergkristal-hanger

Citrien

Deze zachtgele steen maakt vrolijk, maakt blij en geeft veel positiviteit. Je wordt door deze steen zelfverzekerder en het verbetert het concentratievermogen. Geeft warmte op zowel lichamelijk als geestelijk vlak. Beschermt tegen agressiviteit door de vrolijke uitstraling.

Citrien werkt op de zonnevlecht, 3e chakra, het centrum voor de wilskracht.

edelstenen
Peridoot-InnerJewels-slot

Peridoot

Voor harmonieuze relaties

Andere namen voor peridoot zijn olivijn of chrysoliet. Peridoot is een sterke, beschermende steen die groei bevordert doordat emoties en gevoelens verwerkt worden in plaats van opgeslagen en vastgezet te worden. Hij verwijdert en neutraliseert negativiteit.

Hij verbindt het 3e en het 4e chacra

peridoot
edelstenen

Aanvullende stenen

Als een Leeuw wat meer aandacht wil schenken aan de groei van zijn persoonlijkheid zijn verschillende stenen mogelijk. Uiteraard is dit afhankelijk van de levensfase.  Mooie stenen zouden kunnen zijn:

  • Lapis Lazuli voor rust en kalmte
  • Rozenkwarts voor zachtheid in gevoelens
  • Chrysocolla voor tolerantie en vriendelijkheid.
edelstenen

Maak kennis met InnerJewels

Mijn naam is Irene Schildkamp, ik ben de drijvende kracht achter Innerjewels. Inmiddels heb ik 30 jaar ervaring in het vak goudsmeden. Naast het maken van  edelsteensieraden kun je ook bij me terecht voor handgemaakte  as-sieraden , gedenksieraden , moedermelk sieraden, en trouwsieraden

Geïnteresseerd?

Ben je geïnteresseerd in een sieraad voor een Leeuw? Heb je nog vragen? Laat dan hier vrijblijvend je gegevens achter, dan neem ik contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.