Sterrenbeeld Kreeft

sterrenbeelden-kreeft

Sterrenbeeld Kreeft en de karaktereigenschappen

22 juni- 22 juli

Een Kreeft-mens is vaak romantisch, gevoelig met een grote verbeeldingskracht. Hij of zij is vaak gehecht aan huis & haard. Thuis kan de persoon met het sterrenbeeld Kreeft zich lekker terugtrekken en is het veilig. Daarnaast kan hij of zij ook heel sociaal zijn. Dit dualisme is heel kenmerkend voor veel Kreeften. Dus van de ene kant een huismus, van de andere kant een feestbeest met vrienden. Een Kreeft is vaak voorzichtig en wat verlegen, maar ze hebben van de andere kant ook erg de behoefte om zich uit te drukken, bijvoorbeeld op toneel of door te schrijven.

Aandachtspuntjes
Op lichamelijk gebied kunnen klachten in maag, keel en buik voorkomen door opgekropte spanning.

Sterrenbeeld Kreeft en de (edel)stenen

Voor het sterrenbeeld Kreeft zijn de volgende stenen min of meer gelijk aan hun karakter. Ze zijn dus altijd goed, botsen niet. Deze algemene stenen die passen bij een Kreeft kunnen zijn: labradoriet, rozenkwarts, maansteen en smaragd.

Labradoriet

Het heelt, beschermt, versterkt, geeft realiteitszin, is prachtig met de vele kleurnuances… Labradoriet is een fantastische auraheler en – beschermer. Tevens een helper voor hypergevoelige mensen; wat je beperking is, is vaak ook je talent. Je moet het alleen even zien….

Labradoriet is er in veel kleuren, afhankelijk daarvan de werking en het verbonden chakra.

Maansteen

Deze steen is de steen van de hoop en de reinheid. Maansteen helpt de zachtheid en het gevoel toe te laten. Het is ook een fijne steen bij verzuring van de maag en helpt de spijsvertering te verbeteren. Tevens kan de maansteen ook positief werken in geval van kinderloosheid die niet vanuit de geneeskunde te verklaren is. Maansteen werkt op het 2e chakra.

edelstenen

Sterrenbeeld Kreeft en groei

Als een Kreeft wat meer aandacht wil schenken aan de groei van zijn persoonlijkheid zijn verschillende stenen mogelijk, uiteraard afhankelijk van levensfase van deze persoon.

  • Een labradoriet kan Kreeften in al hun kwetsbaarheid beschermen. Deze prachtige steen staat bekend om zijn eigenschappen als auraheler en -beschermer.
  • Een smaragd is een prachtige edelsteen die het hartchacra voedt, het helpt met verwerken van emoties die je soms teveel kunnen worden.
  • Een chrysocolla zorgt ervoor dat de Kreeft zich uit, ook niet onbelangrijk.
edelstenen

Rozenkwarts

Deze steen is zacht en liefdevol.  Het helpt je in contact te blijven met je gevoelens en deze niet te onderdrukken. De zachte roze steen bevordert creativiteit. Het verzacht en versterkt het gevoel voor eigenwaarde. Het helpt ervaringen, negatief én positief, te verwerken

Hoort bij het 4e chakra, de hart.

Sterrenbeeld Kreeft & het element water

Kreeft-mensen zijn ‘watermensen’

  • Water stroomt zoals het gaat. Ze volgen de geboden weg. Dat hoort ook bij kreeften.  De valkuil kan zijn afhankelijk te worden, niet op eigen kracht vertrouwend. Draag dan meer Chrysocolla.
  • Gevoelig en intuïtief. Ze voelen sneller aan dan uitgesproken kan worden. Soms wat overgevoelig en kwetsbaar. Draag dan meer labradoriet.

Maak kennis met InnerJewels

Mijn naam is Irene Schildkamp, ik ben de drijvende kracht achter Innerjewels. Inmiddels heb ik 30 jaar ervaring in het vak goudsmeden en mijn hart ligt bij de kracht van edelstenen. Naast het maken van  edelsteensieraden kun je ook bij me terecht voor handgemaakte  as-sieraden , gedenksieraden , moedermelk sieraden, en trouwsieraden

Geïnteresseerd?

Ben je geïnteresseerd in een sieraad voor een Kreeft? Heb je nog vragen? Laat dan je gegevens hier vrijblijvend achter, dan neem ik  contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.