Poetsen van zilver

poetsen-van-zilver

Poetsen van zilver

Onder invloed van warmte, parfum, chloor en zuurgraad van de huid kan je sieraad soms donker of zwart worden. Dat heet aanlopen. Dan is het tijd die sieraden eens weer te poetsen.

Je zilveren sieraad poetsen…

Zilver dat voor sieraden gebruikt wordt bevat een klein beetje koper. Dit koper wordt toegevoegd om het zachte zilver harder te maken. Onder invloed van de zuurgraad van je huid, warmte en luchtvochtigheid kan het kleine beetje koper in het zilver donkerder worden.  Je kunt het gemakkelijk wegpoetsen hoor, dus schrik er niet van.

Je zilveren sieraden poetsen

Het beste kun je Hagerty Silver Care gebruiken, die voegt tijdens het schoonmaken en poetsen een klein beetje zilver toe aan de bovenkant -de huid-  van je sieraad. Zo blijft je sieraad langer mooi. Vooral als je daarna droogt met een Hagerty zilverdoek.

Emaille poetsen

Op zich hoef je emaille niet te poetsen. Gewoon schoonmaken met een klein beetje water en zeep is al voldoende. Pas wel op met chemicaliën bij je emaille. Bijvoorbeeld chloor, of andere heftige middeltjes kun je beter niet  bij je sieraden in de buurt hebben.

Niet meer poetsen?

Wil je voor altijd verlost zijn van het poetsen van je sieraden? Laat ze dan rhodineren.  Het zilver wordt dan bedekt met een een laag Rhodium, een edelmetaal uit de platinagroep.  Rhodium heeft een mooie witte kleur en is niet gevoelig voor invloeden van buitenaf en loopt dus niet aan.

Verzorging-van-je-sieraad

Gebruiksaanwijzing

Deze Silver Care is enorm handig in gebruik.  Het werkt snel eenvoudig en doeltreffend.
1. Het sponsje maak je iets nat en wrijft de Silver Care over je sieraad. Een tijdje blijven poetsen, zodat het laagje er goed op komt.
2. Goed afspoelen met water.
3. Afdrogen met de zilverdoek. Deze is zacht en maakt geen krasjes op het zilver.
Silver Care reinigt en beschermt in één behandeling. Hierdoor blijven je zilveren sieraden langer mooi schoon.

Verzorging-van-je-sieraad-zilverdoek

Wensen of vragen?

Heb je nog vragen? Laat vrijblijvend je gegevens hieronder achter, dan nemen we contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.