Moedermelk bedels

Moedermelk-bedels

Moedermelk bedels

Wil je graag een moedermelk bedel naar wens en op maat laten maken? Leuk! Doe ik graag voor je….De moedermelk bedels worden met de grootste zorg aandacht en liefde voor je gemaakt.

  • Alle moedermelk sieraden worden gemaakt van massief 1e gehalte zilver of van goud. Niet gold filled dus of verguld of verzilverd. Puur en echt, daar houd ik van.
  • Het slokje borstvoeding wordt in het emaille verwerkt. Het ziet eruit als sterrenstof. Een tastbare en blijvende herinnering van vloeibaar naar vast. Puur de melk dus, zonder toevoeging van kleurpigment of hars.
  • De melk mag ouder zijn. Omdat het verbakken wordt in het emaille is het niet erg als het zuur is of al echt oud…
‘Een tastbare herinnering aan een bijzondere tijd’

Dat laatste slokje melk, je kunt het niet weggooien.. en wat is er mooier dan dit als herinnering te kunnen laten verwerken in een moedermelk-bedel. Duurzaam, speciaal en handgemaakt.

Voorbeelden ter inspiratie

Hier wat voorbeelden en stijlen die al eens gemaakt zijn. Zo heb je een voorbeeld. Maar natuurlijk kun je ook iets speciaal voor jou laten ontwerpen.

Dream stijl

Deze hele speciale kunstwerkjes worden met zorg voor je gemaakt. Ze hebben geen zilveren opstaande randjes. Je ziet dus meer van het emaille. Maar als je een perfect strak afgewerkte rand wilt kun je beter voor de Dreamscape stijl gaan.

Je kunt in deze sieraden ook balletjes, drops, laten verwerken. Deze zilveren balletjes kunnen bijvoorbeeld symbool staan voor het aantal kindjes.

De Dream-bedel kun je dragen aan een leren ketting, een zilveren armband… enz. enz. Laat me weten hoe je de bedel wilt gaan dragen, dan houd ik rekening met het oogje dat eraan komt.

Moedermelk-bedel-dream

Moedermelk bedel ‘Dream’

De kunt de afmeting van je bedel kiezen:  8, 10, 15, 20, of 22 mm. De bedel staat in de shop in afmeting 15 mm, maar je kunt je wensen kenbaar maken hoor!

De rand van de bovenkant heeft geen zilveren randje. Dat wil dus zeggen dat het emaille langs de kanten iets kan variëren van afstand tot de rand. Dat hoort bij het bakproces; het emaille wordt dan vloeibaar en trekt soms iets van de randen terug.

Moedermelk-bedel-bedelarmbandje-voorbeeld

Dreamscape bedels

Deze bedels hebben een zilveren rand om het emaille. De vorm is hol  gebogen, waardoor er een droomwereldje ontstaat waar de moedermelk veilig in verwerkt kan worden. De gebruikte bedels zijn 10 mm.

Deze bedel kan gemaakt worden met een rond oogje of een bedeloog wat te combineren is met Pandora. Laat je me je keuze weten?

Moedermelk-bedel-dreamscape-pandora
Moedermelk-bedel-dreamscape-voorbeeld- pandora-leren-armbandje
Moedermelk-bedel-dreamscape-voorbeeld- pandora

Bedel 2Love

Deze bedels hebben een zilveren rand om het emaille. De bedel is aan 2 kanten geëmailleerd. Maat 19 x 13 mm. Het oog in de massieve bedel is 2 mm.

Deze bedel kan combineert worden met een leren band of een zilveren spang. Of misschien heb je zelf nog een ander idee?

Moedermelk-bedel-2love-bedel
Moedermelk-bedel-2love-bedel-voorbeeld-spang
Moedermelk-bedel-2love-bedel-voorbeeld-leer

Be-Leaf bedel

Er zijn meerdere varianten voor de Be-Leaf bedels. Alle Be-Leaf bedels zijn organisch gevormd en er is een bladnerf in verwerkt. Er zijn natuurlijk veel mogelijkheden voor het maken van een be-Leaf bedel…. Bijvoorbeeld een hartje. Met één helft de bladnerf en de andere helft emaille. Of een blaadje, deze kan dan tussen of aan een ketting gedragen worden. Heb jij nog ideetjes? Laat het me weten!

Moedermelk-bedel-Hartje-Be-Leaf
Moedermelk-bedel-Be-Leaf
moedermelk-bedel-armbandje-be-leaf-

Moedermelk bedel Hartje

Dit lieve hartje heeft een afmeting van 10 mm en kan met een pandora oog of een rond oogje gemaakt worden. De bedel is heel licht gebold en heeft een opstaande zilveren rand.

Moedermelk-bedeltje-hartje

Hartjes

Er zijn uiteraard meer hartvormen mogelijk….Zowel met emaille met moedermelk als met emaille en haartjes over het emaille verwerkt. Vraag naar de mogelijkheden, want deze staan niet in de shop….

Moedermelk-bedel-drie-hartjes-samen

Bedel Tweetjes

Dubbele zilveren moedermelk bedel van 10 mm, met aan 2 kanten verschillende kleuren emaille. Hier kan een symbool voor zowel dochter als zoon in één sieraad met zeer uiteenlopende kleuren worden verwerkt.

Deze bedel kan ook aan een Pandora ketting worden gedragen. De binnenmaat van het oog is 5 mm.

Moedermelk-bedel-tweetjes-bruin
Moedermelk-bedel-tweetjes

De kindertekeningen lenen zich bij uitstek voor het maken van een bedel. De kindertekening wordt gebruikt als het uitgangspunt van een sieraad. Natuurlijk kan niet altijd de hele tekening erin verwerkt worden en ook kleurplaten zijn niet geschikt, maar soms is een deel van de tekening al genoeg. Voor de ‘Krabbelkunst’ kan bijvoorbeeld een poppetje of dier uit de tekening worden gebruikt, of zelfs alleen de ‘kringels’ die kinderen zo mooi kunnen maken. Deze kunnen verwerkt worden in een prachtig en draagbare bedel dat hierdoor een grote emotionele waarde krijgt.

Moedermelk-bedel-kindertekening-hartje
Moedermelk-bedel-kindertekening-bedelarmband
Moedermelk-bedel-voorbeeld-kindertekening-bedelarmband

Maak kennis met InnerJewels

Mijn naam is Irene Schildkamp, ik ben de drijvende kracht achter Innerjewels. Inmiddels heb ik 30 jaar ervaring in het vak goudsmeden en mijn hart ligt bij het emailleren van sieraden Naast het maken van  edelsteensieraden kun je ook bij me terecht voor handgemaakte  as-sieraden , gedenksieraden , moedermelk sieraden, en trouwsieraden

Wensen of vragen?

Heb je nog vragen? Laat vrijblijvend je gegevens hieronder achter , dan neem ik  contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.