Zilver in je sieraad

Zilver-in-je-sieraad

Zilver in je sieraad

Zilverwit is de kleur van de maan. Het schittert in het donker en reflecteert de stralen van de zon. Zilver geleid warmte, elektriciteit en energie!

Zilvertype?

Mensen die van zilver houden zijn vaak onconventioneel en creatief. Ze staan vaak bol van de ideeen en ingevingen; ze spiegelen en reflecteren constant.

Zilvertypes zijn behulpzaam en zorgzaam. Dromerig ook, met een grote verbeeldingskracht. Het zijn ontvankelijke mensen die de wensen van iemands gezicht af lezen….En zich ook aan anderen spiegelen om aan de verwachting van een ander te voldoen.

Ben je voortdurend in de weer en probeer je aan de behoeften van anderen te voldoen? Misschien moet je dan ook eens goud dragen….Voor meer kracht en identiteit. Multicolour is dan misschien ook een goed idee?

Wat past het beste bij je huid, zilver of goud?

Weet je het niet zeker, doe dan deze 3 kleine testjes….

1.  Kijk naar je aderen

De kleur van je aderen geeft namelijk aan of je een koele of warme ondertoon in je huid hebt. Zijn je aderen meer blauw van kleur? Dan heeft je huid een koele ondertoon en staan zilveren sieraden het mooist bij je huid. Zijn je aderen eerder wat groenig? Dan heb je een warme ondertoon en staan gouden sieraden je het best.

Ben jij na een dagje zon eerder rood of bruin van kleur? Het klinkt simpel, maar het is de ultieme test om erachter te komen of je een warme of koele ondertoon in je huid hebt. Ben je veelal rood na een dagje strand, dan heb je een meer koele ondertoon. (=zilver) Ben je bruin na een dagje strand, dan heb je een,­ jawel, warme ondertoon. (=goud)

3. Kijk naar je haar

Bruin haar of gouden en rode tinten in je haar passen bij goud, blonde en grijze types passen bij zilver…

De symboliek van zilver

In de Griekse mythologie was Argos (ook wel Panoptis genoemd wat letterlijk alles-ziend betekent) een monsterachtige reus. Het was een wezen met honderd ogen, waarvan er slechts twee in vaste afwisseling rust namen, terwijl de anderen de wacht hielden. Argyros betekent zilver. Argentinië dankt zijn naam aan het zilver. Rond 1500 zochten Spanjaarden in dit land naar goud en zilver. De rivier die hen naar die verborgen schatten moet leiden gaven ze de naam Rio de la Plata, wat zilverrivier betekent. Daarna veroverden de Fransen het land en gaven het de naam Argentinië . (argent= zilver)

edelstenen

Aanlopen van zilver

Zilver staat bekend om zijn goede geleidingsvermogen van o.a. warmte. En zilver verkleurt snel door de combinatie van warmte en parfum, zwavel of chloor. Ik heb laatst ook een sieraad gezien dat even in de lenzenvloeistof lag, dit sieraad was ook echt donker geworden. Er wordt dan zilversulfiet gevormd, een laagje dat van bruin naar grijs-zwart verkleurt. Deze aanslag op het edelmetaal is gemakkelijk te verwijderen.

Je kunt ook gebruik maken van deze eigenschap door het sieraad met sulfiet of zwavel donker tot zwart te kleuren.

edelstenen

Zilveren sieraad reinigen

Een mooie noodoplossing voor het reinigen van je zilveren sieraden is tandpasta. Een klein dotje op je vingers en met je vingers het sieraad ermee reinigen kan voor een keertje wel. Maar beter is een goed reinigingsproduct zoals silver care waar je alle aanslag mee weghaalt. Daarna kan je sieraad weer opgepoetst worden met een zilverdoek en klaar!

edelstenen

Hoe werkt de kleur zilver in je sieraad voor jou?

Stimulerend

Weerspiegelend, onbevooroordeeld, eerlijk, stromend, bewegelijk, beeldkracht, verandering.

Beperkend

Ongrijpbaar, misleidend, besluiteloos, identiteitsverlies, overgevoeligheid, besluiteloos, koel, onzeker.

Fysiek genezend

Antibacterieel, tegen tepelkloven, tegen oogkwalen, verbeteren van verteringsprocessen.

Mentaal genezend

Versterken van innerlijke beeldkracht, inlevingsvermogen en uiten van emoties. Afvoeren van spanningen.

edelstenen

Wat op zilver lijkt is het soms niet…

Nikkel, silver plated, silver filled, sterling zilver. Is dat nu allemaal zilver?

  • Nikkel

Nikkel zit in alpaca. Ook wel imitatie zilver genoemd. Dat is een zilverkleurig onedel metaal. Dat wordt veel gebruikt in de sieraden industrie omdat het heel goedkoop is. Alpaca en nikkel worden vaak verzilverd.

  • Silver plated

Onedelmetaal dat verzilverd is wordt ook wel silver plated. Dit metaal heeft dus eigenlijk niets met zilver te maken, ook al lijkt het erop.

Als het dunne laagje zilver dan slijt aan de binnenkant van de ring of bij de oorstekertjes komt het nikkel uit het onedele metaal in aanraking met de huid. Deze contactallergie kan zich in de loop van de tijd opbouwen.

  • Silver filled

De laatste jaren zie je steeds vaker een verbeterde versie van de traditionele verzilverde voorwerpen. Deze techniek heet silver filled en is een stuk dikker dan het standaard verzilverde laagje. Deze zilverlaag is ongeveer 5 tot 10% van de dikte van het sieraad. De prijs ligt wat hoger dan verzilvering, maar is alsnog een stuk goedkoper dan sterling zilver.

  • Sterling zilver

Sterling zilver of zilver 925 is de bekendste en meest gebruikte soort zilver. 925 betekent dat het zilver voor 92,5 % bestaat uit zilver, waaraan 7,5% koper is toegevoegd.  Door de toevoeging van koper wordt het van nature zachte zilver harder gemaakt. De toevoeging Sterling is van toepassing op alle 925 sieraden en komt oorspronkelijk uit Engeland.

Sterling zilver is mijn favoriete edelmetaal om mee te werken. Het heeft een mooie kwaliteit, glanst mooi en is op te poetsen met een zilverpoetsdoek, waardoor je sieraad mooi blijft. Goed te weten dat bij InnerJewels alleen echt zilver of dus Sterling zilver gebruikt wordt.

  • Argentium zilver

Argentium zilver is nog relatief nieuw.  Het bestaat pas sinds 2006 en wordt steeds populairder. Het heeft een hogere legering dan sterling zilver en is er in 2 legeringen, namelijk 935 en 960. De kopersamenstelling die gebruikt wordt bij sterling 925 zilver om het zilver harder te maken wordt bij argentium zilver vervangen voor germanium. Dit heeft een aantal voordelen voor de goud-/zilversmid en voor de drager dat het zilver niet oxideert (dus verkleurt) na verloop van tijd zoals normaal, sterling zilver dat  wel doet. Eén heel groot nadeel, je kunt niet emailleren op dit zilver. Ik gebruik het dus niet.

Maak kennis met InnerJewels

Mijn naam is Irene Schildkamp, ik ben de drijvende kracht achter Innerjewels. Inmiddels heb ik 30 jaar ervaring in het vak goudsmeden en mijn hart ligt bij het emailleren van sieraden Naast het maken van  edelsteensieraden kun je ook bij me terecht voor handgemaakte  as-sieraden , gedenksieraden , moedermelk sieraden, en trouwsieraden

Geïnteresseerd?

Ben je geïnteresseerd in een heel bijzonder sieraad met zilver erin verwerkt? Heb je nog vragen? Laat dan vrijblijvend je gegevens hier achter, dan neem ik contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.