Paars in je sieraad

Paars-in-je-sieraad

Wist je dat je onbewust beïnvloed wordt door de kleuren om je heen? Niet alleen hebben we allemaal een persoonlijke voorkeur in kleuren, ook je humeur, houding, productiviteit en zelfs je spijsvertering kunnen worden beïnvloed door een kleur.

Paars in je sieraad

Deze kleur benadrukt eigen stijl en originaliteit. Geeft een geïnspireerd leven. Wil je vertrouwen op je intuïtie en je grenzen verleggen? Draag paars in je sieraad!

Waarom paars?

Paars houdt het midden tussen de mannelijke en vrouwelijke eigenschappen, het extraverte en het introverte, het aardse en spirituele, het verstand en de hartstocht…het zit tussen rood en blauw.  Het ideale evenwicht in het leven.

Amethist

Variërend in kleur van licht lila tot donkerblauw-violet. Een fijne rustgevende ontspannende steen. Ook een goede halfedelsteen om tot een diepe meditatie te komen. Amethist in je sieraad kan het beste als hanger of ketting, zo dicht mogelijk bij het zevende chakra.

paars-in-je-sieraad-amethist-hanger
paars-in-je-sieraad-ring

Ametrien is ook een paarse steen. gedeeltelijk dan, want deze is half geel door de citrien die in de steen zit. Het is één van de meest bijzondere stenen. Op een hele natuurlijke manier zijn twee complementaire kleuren in één steen te zien. Het paars ontspant, het geel maakt vrolijk. Het verbindt denken en doen….

Sugiliet-in-je-sieraad-hanger

Sugiliet

Een nieuwe-tijd-steen die stevig en sterk werkt. Het uiterlijk is ook steviger dan het frivolere charoiet. Een goede paarse steen bij elke vorm van afhankelijkheid. Er zijn roze-rode sugilieten die meer aanzetten tot aktie. Diep paarse sugiliet in je sieraden zetten aan tot inzicht.

Sugiliet-in-je-sieraad-schakelketting

Charoiet

Deze halfedelsteen heeft een heel bijzondere paars-grijze kleur met een duidelijke belijning. Deze belijning helpt blokkades en vastgeroeste patronen los te laten. Charoiet in je sieraden zet aan tot aktie, het blijft dus niet bij denken.

Charoiet-in-je-sieraad-armband
Charoiet-in-je-sieraad-oorbellen
edelstenen

Paars – kruinchakra

De kleur paars hoort bij de kruinchakra, het spirituele centrum. De complementaire kleur is geel.

7e chakra- kruinchakra

Als dit chakra goed in balans is kun je je verbinden met spiritualiteit zonder het contact met de aarde te verliezen. Het is het evenwicht tussen hemel en aarde en tussen verleden en heden. Het laat de energie stromen.

Is dit energieknooppunt verstoort kan het twee kanten op gaan….met teveel paars kun je last hebben van piekeren, slapeloosheid en vlucht je soms in zwarte magie, pendelen en tarotkaarten lezen. Bij te weinig ben je futloos, eeuwig moe.

Draag paars in je ketting of oorbellen, bijvoorbeeld amethist, charoiet of sugiliet.

edelstenen

De kracht van paars

Kunstzinnig, spiritueel, geloven, vertrouwen, visionair, onzelfzuchtig, positieve instelling.

De valkuil van paars

Eenzaam, onpraktisch, snel oordelen, perfectionistisch, vooringenomen.

Passief, koel, afstandelijk, lange tenen, traag en behoudend.

Persoonlijkheid van paars

Een paars-mens is vaak idealistisch, onconventioneel, los van tradities, eigenzinnig, weinig beïnvloedbaar.

In relatie tot anderen: inspirerend, toegewijd, humanistisch, betrokken, intuïtief.

Behoefte

Aan eigen weg volgen, eigen waardes centraal

Uitdaging voor paarse types

Je mag minder dromen, want hier en nu gebeurt het. Je mag praktischer en realistischer zijn.

Paarse emailles

Ik werk voornamelijk met transparante emaille en juist in die transparante paarse tinten zijn er veel mogelijkheden met emaille. paars kan iets naar blauw gaan, of naar roze…

Lavendel

De lavendel kleur gaat iets meer naar blauw. Een prachtige zachte tint paars die heel mooi combineert met zwart-blauw of donkerpaars met eventueel rood erbij. Hex nummer 5b6183

paarse-emaille-lavendel

Donkerpaars

Deze transparante kleur kan iets roze overkomen als het heel dun wordt opgebracht. Wat dikker is het donkerpaars. Een mooie tint om te combineren met grijs, grasgroen of roze. Hex nummer 4a315a

Paarse-emaille-Pandora-bedel

Moedermelk sieraden

Een hechtingskleur is de kleur waar de melk mooi als sterrenstof op bakt. Een ideale hechtingskleur is bijvoorbeeld donkerpaarse emaille. Daar kan de melk prachtig op worden verwerkt.

paarse-emaille-in-je-hanger

Maak kennis met InnerJewels

Mijn naam is Irene Schildkamp, ik ben de drijvende kracht achter Innerjewels. Inmiddels heb ik 30 jaar ervaring in het vak goudsmeden en mijn hart ligt bij het emailleren van sieraden Naast het maken van  edelsteensieraden kun je ook bij me terecht voor handgemaakte  as-sieraden , gedenk sieraden , moedermelk sieraden, en trouwsieraden

Geïnteresseerd?

Ben je geïnteresseerd in een sieraad waarin paars is verwerkt? Heb je nog vragen? Laat gerust je gegevens achter hieronder, dan neem ik heel vlot contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.