Goud in je sieraad

Goud-in-je-sieraad

Goud in je sieraad

Goud, aurum, au, is het zonnemetaal. Het is een kleur die schittert en straalt. Het is ideaal voor je sieraden want het is harder dan zilver. Het is er in verschillende varianten; roodgoud, witgoud en geelgoud met allemaal de verschillende werking.

Goud is goed voor je

Van goud ga je stralen…. en niet alleen aan de buitenkant maar ook vanuit je innerlijk. Goud verwarmt en ontspant. Goud wordt ingezet in behandelingen vanuit meerdere perspectieven van de geneeskunst.
Colloïdaal goud bestaat uit hele kleine deeltjes goud. Het wordt gegeven in tabletjes, korreltjes en in vloeistof. Mijn schoonvader kreeg goud in zuiver water opgeloste injecties tegen de pijn die de reuma veroorzaakte. De tabletvorm is een onderdeel van de alom geprezen Schüssler celzouten. Aurum (=goud) chloratum natronatum genoemd. Dit goud wordt o.a. gegeven tegen slaapstoornissen, somberheid en menstuatieklachten.

Goud stimuleert het immuunsysteem waardoor het ook werkt bij ziektes die het immuunsysteem aanvallen.

In de homeopathie wordt aurum metallicum ingezet bij perfectionistische mensen. Het is nooit genoeg voor die mensen. De lat komt steeds hoger te liggen waardoor je nooit gelukkig bent met je zelf en nooit van zichzelf kunt houden. Ze kunnen heel somber worden en in een depressie tuimelen. Goud biedt de oplossing.

Zorg goed voor jezelf, draag goud. En vind je dat geelgoud je niet staat? denk dan eens aan roodgoud of witgoud, want daar ook daar zit goud in!
Mijn oma zou zeggen: “Wie zichzelf bewaart, bewaart geen rotte appel”

edelstenen

Roodgoud in je sieraad

Rood goud is een goudlegering waaraan meer koper dan zilver is toegevoegd. Het koper is een ontladend metaal maar ook een metaal dat warmer maakt, van binnen en van buiten.

goud-in-je-sieraad-armband-goud-larimar

Witgoud in je sieraad

Witgoud is een goudlegering met palladium of nikkel. Paladium is een soort  platina. Nikkel is een harder, onedel metaal. Witgoud in je sieraad werkt verhelderend en geeft nieuwe inzichten.

goud-in-je-sieraad-witgoud

Geelgoud in je sieraad

Geelgoud is een legering van koper met zilver. De bijzet van half zilver half koper geeft een mooie gele glans aan het goud. Iets meer koper gaat naar het roségoud toe. Maakt vrolijk en warm, geeft kracht.

goud-in-je-sieraad-emaille

Legeringen en karaat

Volledig goud, fijngoud genaamd, heeft 999/ 1000 delen goud dat noemen ze 24 karaat goud. 24 Karaat goud, is boterzacht en kostbaar.

Legeringen

Om het goud betaalbaarder en harder te maken kunnen legeringen gemaakt worden met een andere metaal. Dit wordt bijzet genoemd.
De bijzet kan zijn:

  • koper en of zilver
  • koper, zilver en cadmium
  • palladium
  • nikkel, koper en zink.

Deze bijzet bepaald de hardheid en de kleur van het goud. Zo kun je witgoud, roodgoud, geelgoud of roségoud verkrijgen.

Karaat

De legering die dan gemaakt wordt moet minimaal 14 karaat zijn, anders mag het in Nederland niet als goud verkocht worden. Dit mag bijvoorbeeld wel in duitsland (8 karaat).  Deze legering van 14 karaat heeft 585 delen goud en de rest is bijzet.

Een andere legering van goud kan 18 karaat goud zijn, waarbij van de 1000 delen er 750 delen goud zijn en de rest (250 delen) bijzet. Deze legering is warmer van kleur, iets zachter en bevat dus 1/4 deel meer goud dan 14 karaat goud.

edelstenen

Goldfilled, verguld, gold plated….

In Nederland spreken we van ‘verguld’ of ‘goudkleurig’ als een sieraad of voorwerp niet geheel gemaakt is van goud, maar is voorzien van een laagje goud. De basis van deze sieraden is namelijk metaal en daarover is een heel dun laagje goud gegoten.

Bij gold filled wordt dubbel zoveel goud gebruikt als bij gold plated, Uiteindelijk wordt ook bij gold filled een metalen basis gebruikt, maar het laagje goud die erover zit is dikker.

Het is dus geen volledig goud, in alle gevallen is de kern van een onedel metaal of van zilver. Dat maakt het bijna onmogelijk reparaties uit te voeren of te solderen aan deze kettingen.

Alles is handwerk bij InnerJewels.
Er wordt een lange garantie gegeven op de sieraden.
Dus wordt er in principe alleen volledig edelmetaal gebruikt.
Geen gold plated of gold filled dus bij InnerJewels. What you see is what you get.

De symboliek van goud

In de christelijke symboliek is goud het kenmerk van het goddelijke. Zoals de goudkleurige aureool bij de heiligen. Goud symboliseert ook het mooie, het perfecte. De gulden snede bijvoorbeeld in de kunstwereld. Ook wordt goud gezien als de kleur van de roem, bijvoorbeeld bij medailles…

Goudtype?

Mensen die van goud houden zijn vaak goudeerlijk, wijs en geven graag kennis door. Goudtypes stralen energie uit, zijn zich bewust van hun wensen en maken die ook waar.

Goudtypes zijn geboren leiders met sterke behoefte hun kennis te delen..
Gouden types hebben de wereld veel te bieden en willen niets liever dan dit uit te dragen en te delen. Echter, een burnout ligt op de loer of een wat arrogante houding naar anderen toe kan hinderen.

Misschien moet je dan ook eens zilver dragen….Voor meer tolerantie, zorgzaamheid en creativiteit.  Multicolour is dan misschien ook een goed idee?

zilver-in-je-sieraad-armband
zilver-in-je-sieraad-multicolour-ring
zilver-in-je-sieraad-collier

Past zilver of goud het beste bij je huid?

1.  Kijk naar je aderen

De kleur van je aderen geeft namelijk aan of je een koele of warme ondertoon in je huid hebt. Zijn je aderen meer blauw van kleur? Dan heeft je huid een koele ondertoon en staan zilveren sieraden het mooist bij je huid. Zijn je aderen eerder wat groenig? Dan heb je een warme ondertoon en staan gouden sieraden je het best.

Ben jij na een dagje zon eerder rood of bruin van kleur? Het klinkt simpel, maar het is de ultieme test om erachter te komen of je een warme of koele ondertoon in je huid hebt. Ben je veelal rood na een dagje strand, dan heb je een meer koele ondertoon. (=zilver) Ben je bruin na een dagje strand, dan heb je een,­ jawel, warme ondertoon. (=goud)

3. Kijk naar je haar

Bruin haar of gouden en rode tinten in je haar passen bij goud, blonde en grijze types passen bij zilver…

goud-in-je-sieraad-plaat
goud-in-je-sieraad-ketting
goud-in-je-sieraad-hangers

Goud is neergedaald sterrenstof

Goud is ontstaan door kernfusies, die plaatsvinden in sterren.  Hoe groter een ster, des te zwaarder de elementen zijn, die worden gevormd; d.w.z. hoe meer atoommassa ze hebben. Goud kan ontstaan door kernfusie van bepaalde ijzeratomen.

Daarbij is echter zo’n hoge druk en temperatuur nodig, dat dit alleen kan gebeuren bij een botsing tussen sterren: een supernova. Dat is een zeldzame gebeurtenis; daarom is goud ook zeldzaam.

Planeten (dus ook de aarde) zijn ontstaan door samenklontering van door sterren geproduceerde stofdeeltjes in de ruimte (o.i.v. zwaartekracht). Dus in die zin is goud “neergedaald sterrenstof”.

edelstenen

Wat kan goud in je sieraad voor jou betekenen?

Stimulerend

Bewust, levenskracht, volmaaktheid, prestatie.
En krachtig, alwetendheid, gulheid.

Beperkend

Materialisme, wantrouwen, zelfoverschatting, macht, arrogantie, argwaan, gevaar voor burn-out.

Fysiek genezend

Bij de ziekte van Parkinson, vaatziekten, evenwichtsstoornissen, menopauze.

Mentaal genezend

Tegen depressies, nachtmerries, onzekerheid, faalangst, minderwaardigheidsgevoelens.

edelstenen

Maak kennis met InnerJewels

Mijn naam is Irene Schildkamp, ik ben de drijvende kracht achter Innerjewels. Inmiddels heb ik 30 jaar ervaring in het vak goudsmeden en mijn hart ligt bij het emailleren van sieraden Naast het maken van  edelsteensieraden kun je ook bij me terecht voor handgemaakte  as-sieraden , gedenk sieraden , moedermelk sieraden, en trouwsieraden

Geïnteresseerd?

Ben je geïnteresseerd in een heel bijzonder sieraad waarin goud wordt verwerkt? Heb je nog vragen? Laat dan vrijblijvend je gegevens achter, dan neem ik contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.