Geel in je sieraad

Geel-in-je-sieraden

Geel in je sieraad

Bij InnerJewels kun je geel in je sieraad dragen door de toevoeging van emaille of de juiste edelstenen te kiezen!

Geel is de kleur van de zon, je voelt het vrolijke, het blije….Er zijn veel tinten geel, van geeloranje naar bleek citroengeel.  Met hun eigen werking en bijpassende edelstenen.

Geel is dé modekleur van de herfst en winter van 2018/2019. Ik ben er dol op….Want omdat de complementaire kleur van geel blauw is, lijken blauwe ogen blauwer dan ze al zijn… En het staat prachtig bij een bruine huid, dat moet met deze prachtige zonnige lente en zomer wel goed zitten!

Wist je dat je onbewust beïnvloed wordt door de kleuren om je heen? Niet alleen hebben we allemaal een persoonlijke voorkeur in kleuren, ook je humeur, houding, productiviteit en zelfs je spijsvertering kunnen worden beïnvloed door een kleur.

Ik ben me gaan verdiepen in de werking van edel- en halfstenen toen mijn dochter ongeveer 10 jaar oud was. Ze had heel vaak buikpijn. We waren samen op een loterij van de GEA, een vereniging voor vrienden van mineralen. We hadden een oranje calciet gewonnen. Heel intuïtief pakte ze die steen en legde hem op de buik. Weg was de buikpijn. Heel bijzonder.  Dat was voor mij het startpunt van mijn edelstenentocht als goudsmid.

edelstenen
geel-in-je-sieraad-oranje-calciet
geel-in-je-sieraad-citrien-armband
geel-in-je-sieraden-citrien
edelstenen

Het sacraalchakra, 2e chakra

Wordt ook wel buikchakra genoemd, het ligt onder je navel.

Het chakra voor warmte, seksualiteit en emoties. Soms is het lastig emoties te uiten of warmte toe te laten. Je zit dan ook vaak niet lekker in je vel. Je krijgt dan ook niet duidelijk wat je wilt, of dat moment, in de toekomst… in je leven.
Deze problemen kunnen zich ook gaan uiten in lichamelijke klachten zoals problemen met de blaas, baarmoeder en bekken.

Het is  belangrijk om dit chakra vrij te kunnen laten stromen. Draag dan meer warm geel en draag edelstenen in je sieraden die bij dit chakra passen, zoals carneool, warm gele tijgeroog, zonnesteen, oranje calciet of wagneriet.

De zonnevlecht, 3e chakra

Wordt ook wel navelchakra genoemd, het ligt boven je navel. Als dit chakra goed in balans is, ben je blij, energiek en vol zelfvertrouwen.

Bij problemen met dit chakra kun je last van je maag of van je lever hebben… ‘Je zit ergens mee in de maag’ of ‘je hebt wat op je lever’.

Draag dan meer citroenkleurige kleding, verf je keuken lekker geel en draag gele edelstenen in je sieraden! Bijvoorbeeld citrien, barnsteen, goudtopaas, gele fluoriet, tijgeroog.

edelstenen

Wat zegt het over degene die geel aantrekkelijk vindt?

De kracht

Hij of zij is leergierig, flexibel, veelzijdig met een brede interesse

De valkuil

Hij of zij heeft soms de neiging om te kritisch te zijn, rusteloos en kan soms te dwingend overkomen.

Persoonlijkheid

De geelliefhebber is vaak intelligent, doelgericht zelfverzekerd en communicatief.

In relatie tot anderen

Didactisch, onderhoudend, progressief, besluitvaardig.

Behoefte aan

Veranderingen, nieuwe inzichten opdoen.

Uitdaging

Je mag je meer verdiepen in gevoelens, en je mag minder willen. Laat het komen zoals het komt en pluk de dag….

De historie van geel

Vroeger werd geel gezien als een negatieve kleur. Geel was de kleur van de uitgestotenen.

Prostituees moesten gele hoofddoeken, of schoenen met gele strikken dragen, ketters kregen tijdens de terechtstelling een geel kruis om de nek en vergeet de beruchte Davidster niet.  Tijdens het WK van 2018 werden maar liefst 219 gele kaarten uitgedeeld….

geel-in-je-sieraad-emaille

Gele emaille

Ook in een sieraad met emaille kan geel verwerkt worden. Van het lichte geel tot het warme geel, er is veel mogelijk!

geel-in-je-sieraad-oranje

Maak kennis met InnerJewels

Mijn naam is Irene Schildkamp, ik ben de drijvende kracht achter Innerjewels. Inmiddels heb ik 30 jaar ervaring in het vak goudsmeden en mijn hart ligt bij het emailleren van sieraden.

Naast het maken van  edelsteensieraden kun je ook bij me terecht voor handgemaakte  as-sieraden , gedenk sieraden , moedermelk sieraden en trouwsieraden.

Geïnteresseerd?

Ben je geïnteresseerd in een sieraad waarin geel is verwerkt? Heb je nog vragen? Laat dan je gegevens hieronder vrijblijvend achter , dan neem ik contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.