Blauw in je sieraad

Blauw-in-je-sieraad

Blauw in je sieraad

Blauw is de kleur van de hemel, van verdieping op geestelijk gebied. Je leert vertrouwen te krijgen in je eigen talenten. Het is de kleur van rust en vrede. De kleur van communicatie. Blauw blust, koelt teveel aan spanning. De kleding blauw straalt autoriteit uit….

Wist je dat je onbewust beïnvloed wordt door de kleuren om je heen? Niet alleen hebben we allemaal een persoonlijke voorkeur in kleuren, ook je humeur, houding, productiviteit en zelfs je spijsvertering kunnen worden beïnvloed door een kleur.

Blauwe edelstenen

Er zijn er best veel: sodaliet, lapis lazuli, blauwe saffier, aquamarijn, angeliet en azuriet. In malachiet-azuriet zit naast groen ook blauw in de steen. Labradoriet kan een hele blauwe uitstraling hebben.

Sodaliet

De blauwe steen met witte adertjes.  Een fijne steen voor o.a. kunstenaars. Die leven vaak in hun hoofd… altijd met nieuwe plannen bezig. Met als gevolg overbelast zijn, chaos ervaren en vergeetachtigheid…Sodaliet in je sieraad voor meer rust in je hoofd.

Blauw-in-je-sieraad-sodaliet-hanger

Lapis Lazuli en sodaliet worden vaak door elkaar gehaald. Lapis Lazuli is feller van kleur. Hij werkt ook ontspannend en kalmerend.  Bij deze steen is het belangrijk om te realiseren dat echte stenen wat kostbaarder zijn. Anders kun je een geverfd exemplaar treffen.

Blauw-in-je-sieraad-la[is-lazuli

Azuriet

Azuriet is ook een hele mooie diep donkerblauwe steen. Een fijne steen voor een goede concentratie. Er zit een lichte glimp groen in het blauw.

Blauw-in-je-sieraad-azuriet
edelstenen

Lichtblauw – 5e chacra

Het vijfde chakra is de keelchakra. De kleur lichtblauw hoort bij de keel, het creatieve centrum van expressie.  Deze kleur kan je helpen te kunnen uiten. Als je veel blauw zoekt heb je behoefte aan rust en ontspanning.

De complementaire kleur van blauw is geel. Die heft het teveel aan blauw weer op.

Keelchakra, 5e chakra

Als hier de boel ‘op slot zit’ kun je last hebben van opgekropte emoties die zich kunnen uiten in de vorm van heesheid, veelvuldig keel schrapen, vaak kuchen, vastzittende nek, strakke kaken, dichte oren….

Soms moet je moed hebben om je uit te spreken en lastige zaken uit te leggen.

Maak klanken, ga zingen, schrijf op, spreek – desnoods in jezelf-

Draag een ketting of hanger met aquamarijn, angeliet, blauwe topaas.

Aquamarijn

Een waterblauwe edelsteen in zowel transparante vorm als opaak. Soms gaat de kleur naar het groene. Een aquamarijn in je sieraad is fijn tegen allergie. Vooral als de allergie in het hoofd zit, neus, voorhoofdsholtes en ogen.

Donkerblauw – 6e chakra

Het voorhoofdschakra, het zesde chakra zit op je voorhoofd, tussen je wenkbrauwen. Daarom wordt het ook wel je derde oog of zesde zintuig genoemd.
Deze donkere kleur blauw hoort bij intuïtie. Het weten, luisteren en daarnaar handelen. Vaak wordt het stemmetje in je hoofd (= de intuïtie) weggedrukt en is je afgeleerd daarnaar te luisteren. Negeer deze stem niet want het komt steeds terug met waardevolle informatie.

Je kunt last hebben van geïrriteerde ogen, voorhoofdsholteontstekingen, teveel dagdromen en niet kunnen focussen.

Draag een ketting, hanger of oorbellen met sodaliet, lapis lazuli, azuriet of blauwe saffier.

edelstenen

De kracht van blauw

Zelfexpressie, creatief, goed kunnen verwoorden, serieus, gewetensvol, nuchter.

De valkuil van blauw

Passief, koel, afstandelijk, lange tenen, traag en behoudend.

Persoonlijkheid van blauw

Introvert, rustig, ontspannen, nuchter, trouw, groot verantwoordelijkheidsgevoel, beheerst.

In relatie tot anderen: integer, vrede bewarend, weloverwogen beslissingen nemend.

Behoefte

Aan ruimte, rust, vrijheid ook vrijheid in spreken.

Uitdaging voor blauwtypes

Je minder verantwoordelijk voelen, meer genieten van het leven, onbezonnen zijn

Blauwe emailles

Ik werk voornamelijk met transparante emaille en juist in die transparante blauw tinten zijn er veel mogelijkheden met emaille.

Helderblauw

Een prachtig helder korenbloemen blauw. Hexkleur # 4898cd
Mooi samen met andere blauwtinten maar ook met mint, groen of bruin vind ik deze kleur mooi.

blauw-in-je-sieraad-spang

Hardblauw

Dit is meer koningsblauw. Deze is een fractie donkerder dan de helderblauwe emaille. Hexkleur #1d2fb8

Deze kleur kan ook gebruikt worden om de moedermelk in te verwerken. Mooi samen met helderblauw, zwart-blauw, paars, grijs en mint.

blauw-in-je-sieraad-kleureffect-vrij

The Tree of life

Een prachtig kleureffect is The Tree of Life. De boom of tak wordt gemaakt van zwart-blauw en dan drie kleuren blauw erom heen, in een ton-sûr-ton effect. Ik heb in dit voorbeeld babyblauw, helderblauw en hardblauw gebruikt.

Blauw-in-je-sieraad-tree-of-life
blauw-in-je-sieraad-hederblauw-oorstekers

Moedermelk sieraden

Een hechtingskleur is de kleur waar de melk mooi als sterrenstof op bakt. Een ideale hechtingskleur is bijvoorbeeld zwart-blauwe emaille. Daar kan de melk prachtig op worden verwerkt.

Blauw-in-je-sieraad-zwartblauwe-emaille

Vaalblauw

Deze kleur gaat een beetje naar de spijkerbroeken kleur.  Hexnummer is #6F93AB.
Ik vind hem zelf erg mooi met paars of met zwart-blauw.

Blauw-in-je-sieraad-vaalblauw
blauw-in-je-sieraad-schilderemaille

Maak kennis met InnerJewels

Mijn naam is Irene Schildkamp, ik ben de drijvende kracht achter Innerjewels. Inmiddels heb ik 30 jaar ervaring in het vak goudsmeden en mijn hart ligt bij het emailleren van sieraden Naast het maken van  edelsteensieraden kun je ook bij me terecht voor handgemaakte  as-sieraden , gedenk sieraden , moedermelk sieraden, en trouwsieraden

Geïnteresseerd?

Ben je geïnteresseerd in een sieraad waarin een blauwe steen of emaille is verwerkt? Heb je nog vragen? Laat vrijblijvend  je gegevens achter, dan neem ik contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.