Over Irene

Over Irene

Leuk dat je me gevonden hebt en fijn dat je meer wilt weten over mij en mijn sieraden…
Ik heb in de loop van de tijd een geheel eigen stijl ontwikkeld, in zowel het ontwerpen als vervaardigen van exclusieve sieraden. Ik vind het prachtig om speciaal voor jou een uniek sieraad te maken met een mooie herinnering erin. As, moedermelk, vingerafdruk… Kleurrijk door het gebruik van emaille of bijzondere edelstenen. Soms met symboliek, waardoor het sieraad heel speciaal voor jou is… en uniek.

emaille op zilver en parels
Maatwerk sieraad

Ontwerpen

Ik maak graag speciaal voor jou een ontwerp op maat. Wat vind je mooi, welke kleuren en vormen inspireren je. Ik ga daarmee aan de slag.

Uiteraard wel in mijn stijl want waarom heb je me anders gekozen….

Persoonlijk

Alle sieraden worden door mij in mijn eigen atelier gemaakt. Persoonlijk, uniek en handgemaakt.

Wil je ook een bijzonder sieraad laten ontwerpen? Aarzel dan niet en stuur via creeer-eigen-sieraad je adres en we hebben contact.

irene schildkamp

Dol op:

Lekker eten, tuin, nootjes eten, wandelen, fietsen, op een terrasje zitten, klieren, stapelgek op honden, vooral herders en mijn aquarium…

Uiteraard ook op mijn kleinkinderen…:)

ik
honden
ik

Van huis uit....

Passie voor kleur
Al op jonge leeftijd werd ik gegrepen door de kracht van vorm en kleur. In ons creatieve gezin werd dat met de paplepel ingegeven. Mijn moeder was keramiste, mijn broer en zus volgden op de kunstacademie. Mijn vader schilderde tijdens de vakanties… Het was dus geen verrassing dat ik ook een creatieve kant opging: ik ben de opleiding voor goudsmeden gaan volgen. Al tijdens de opleiding verloor ik mijn hart aan een oude ambacht: het emailleren van sieraden. Een boeiende en uitdagende manier van sieraden maken! Ik volgde daarvoor diverse nascholingen en workshops. Met mijn oog voor detail worden vaak subtiele designs aan het sieraad toegevoegd.
Exclusief, creatief en kleurrijk…

Mijn atelier

Het atelier
Op een groen, natuurlijk plekje, verscholen in het Twentse landschap, bevindt zich mijn atelier. Een fijne rustige plaats om de creativiteit de vrije teugel te geven en prachtige zaken te creëren.  Alle sieraden worden in mijn atelier ontworpen en gemaakt.
Ik zoek de noodzakelijke rust om me heen om te creëren. De natuur is heel belangrijk voor me. Niet alleen voor de rust, maar ook de vormen, het lijnenspel en de kleuren in de natuur. Mooier kan het niet…

De stijl

Ik heb in de loop van de tijd een geheel eigen stijl ontwikkeld, in zowel het ontwerpen als vervaardigen van exclusieve sieraden. De vormen die mijn voorkeur hebben zijn ovaal, rond of organisch. Zijn draagbaar en apart. Kleurrijk door het gebruik van emaille of bijzondere edelstenen. Soms met symboliek, waardoor het sieraad heel speciaal voor jou is… en uniek.

Meesterteken

meesterteken

Mijn meesterteken heb ik aangevraagd na mijn opleiding. In die tijd runde ik nog de galerie samen met mijn moeder. Die heette ‘De Driehoek’.  We wonen aan een zandpad dat de Driehoeksweg heet. En we wonen in ons huis altijd met 3 generaties onder één dak. Tot nu toe toch…. Mijn moeder woont naast ons en onze jongste woont nog thuis.
Vandaar dat de driehoek in mijn meesterteken een duidelijke plaats heeft. Samen met mijn initialen IS (tsja, daar kan ik niets aan doen) staat dit meesterteken vaak in mijn sieraden. Vaak en niet altijd want bestellingen hebben altijd haast. En een sieraad is zo een week onderweg van en naar het waarborgkantoor.

Heb je een sieraad van me dat nog niet gekeurd is? je mag het me altijd opsturen dan laat ik dat alsnog doen.

Een uniek sieraad voor jou, mijn geluk

Ik zal je zeggen, ik heb niet zoveel sieraden. Ik heb een paar bijzondere sieraden, gemaakt in mijn favoriete kleuren. En in een paar verschillende stijlen. Het raakt nooit uit de mode. De sieraden passen bij mij.

En dat is het grote voordeel van unieke sieraden. Je laat iets maken voor eeuwig. Het past altijd bij je. Je hebt niet meer nodig dan een paar fijne sieraden.

Ik ben een zeer bevlogen goudsmid. Ik rust niet voor ik in je ziel heb gekeken om te onderzoeken wat jouw ‘Wens’ is. Voordat je die hebt gevonden ben ik ook niet tevreden. Samen die zoektocht ingaan, voor jou een sieraad voor je leven maken. Dat maakt ons allebei gelukkig.

Sectie