Zwart worden van zilver

poetsen-van-zilver

Het zwart worden van je zilveren sieraden….

Hoe komt dat, en nog belangrijker, hoe kom je er vanaf?

Onder invloed van warmte, parfum, chloor en zuurgraad van de huid kan je sieraad soms donker of zwart worden. Dat heet aanlopen. Dan is het tijd die sieraden eens weer te poetsen.

Waarom worden je sieraden zwart?

Zilver dat voor sieraden gebruikt wordt bevat een klein beetje koper. Dit koper wordt toegevoegd om het zachte zilver harder te maken. Onder invloed van de zuurgraad van je huid, warmte en luchtvochtigheid kan het kleine beetje koper in het zilver donkerder worden. Dit wordt aanlopen genoemd.

Het is goed en snel op te lossen hoor! Wil je een quick fix? neem dan een beetje tandpasta op je vingers en maak je sieraad daarmee schoon. Doe dit niet te vaak, want het schuurt wel én je sieraad wordt ook snel wéér zwart.

Ook voor het zwart worden van zilver als het met bijvoorbeeld lenzenvloeistof in contact is geweest is Silver Care een krachtig poetsmiddel én het voorkomt weer sneller aanlopen!

edelstenen

Matteren of niet?

Een mat gemaakt sieraad loopt sneller aan dan een gepolijst sieraad. Op zich geen probleem, gebruik dan gewoon vaker de Silver Care om je zilveren sieraden weer mooi schoon te krijgen.

edelstenen

Je zilveren sieraden poetsen

Het beste kun je Hagerty Silver Care gebruiken, die voegt tijdens het schoonmaken en poetsen een klein beetje zilver toe aan de bovenkant -de huid-  van je sieraad. Zo blijft je sieraad langer mooi. Vooral als je daarna droogt met een Hagerty zilverdoek.

Emaille poetsen

Op zich hoef je emaille niet te poetsen. Gewoon schoonmaken met een klein beetje water en zeep is al voldoende. Pas wel op met chemicaliën bij je emaille. Bijvoorbeeld chloor, of andere heftige middeltjes kun je beter niet  bij je sieraden in de buurt hebben.

Niet meer poetsen?

Wil je voor altijd verlost zijn van het poetsen van je sieraden? Laat ze dan rhodineren.  Het zilver wordt dan bedekt met een laagje rhodium. Rhodium is een edelmetaal uit de platina groep, heeft een mooie witte kleur en is niet gevoelig voor invloeden van buitenaf.

Verzorging-van-je-sieraad

Gebruiksaanwijzing

Deze Silver Care is enorm handig in gebruik.  Het werkt snel eenvoudig en doeltreffend.
1. Het sponsje maak je iets nat en wrijft de Silver Care over je sieraad. Een tijdje blijven poetsen, zodat het laagje er goed op komt.
2. Goed afspoelen met water.
3. Afdrogen met de zilverdoek. Deze is zacht en maakt geen krasjes op het zilver.
Silver Care reinigt en beschermt in één behandeling. Hierdoor blijven je zilveren sieraden langer mooi schoon.

Verzorging-van-je-sieraad-zilverdoek

Maak kennis met InnerJewels

Mijn naam is Irene Schildkamp, ik ben de drijvende kracht achter Innerjewels. Inmiddels heb ik 30 jaar ervaring in het vak goudsmeden en mijn hart ligt bij het maken van sieraden met een extra betekenis.  Naast het maken van  edelsteensieraden kun je ook bij me terecht voor handgemaakte  as-sieraden , gedenksieradenmoedermelk sieraden, en trouwsieraden.

Wensen of vragen?

Heb je nog vragen? Laat dan je gegevens hieronder achter, dan neem ik contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.