Welke ketting zal ik kiezen?

welke-ketting-zal-ik-kiezen

Welke ketting zal ik kiezen? Dat is een veel gestelde vraag die ik vaak hoor…. want er is veel keus en wat past nu bij mijn hanger en mijn kleding?

Kettingen die in een punt vallen

Zijn je schouders even breed als je heupen en heb je weinig taille? Dan kan een V-hals je hals en bovenlichaam visueel verlengen. Kies dan ook sieraden die in een punt vallen, of in ieder geval niet rond zijn.

Lange ketting bij hogere halslijn

Een lange ketting zoals deze is ook fijn bij kleding met een hogere halslijn. Dit is een InnerJewels edelsteenketting die je (ook) kunt gebruiken om een edelsteenhanger aan te dragen. Dan is de ketting nog langer! En zit de lange ketting even in de weg, dat tover je hem snel om tot een korte ketting door hem dubbel te dragen. Combineer en varieer!

welke-ketting-zal-ik-kiezen-lange-ketting

Heb je, net als ik, wat brede schouders en wil je die smaller laten lijken kies dan voor een V-hals of een U-hals.  Kies je voor een hogere halslijn dan kun je met lange opvallende halskettingen het oog naar het midden van je lichaam leiden.

edelstenen
welke-ketting-zal-ik-kiezen-dubbele-ketting

Meerdere kettingen

Heb je afhangende schouders dan zullen die rechter lijken in kleding met een boothals of ronde halslijn.  Draag dan een paar kettingen over elkaar, dat staat prachtig.

Ook bij smalle schouders mogen kettingen opvallen en samen gedragen worden, ze mogen het decolleté opvullen.

Combineer verschillende edelsteenkettingen met schakelkettingen voor een optimaal effect. Uiteraard is het dan wel mooi om de ketting in dezelfde kleursfeer en uitstraling te dragen. Een bonte kermis kun je beter voorkomen!

edelstenen
welke-ketting-zal-ik-kiezen-lengtes-kettingen

Welke ketting draag je bij welke kleding

Allereerst, overdaad schaadt. Dus bij een drukke halslijn draag je geen ketting. Dan kun je beter een ring of armband dragen. Ook moet een ketting niet nét op de rand van je kleding vallen. Dus een lager shirt kan best een flinke ketting gebruiken! En een hogere halslijn vraagt om een langere ketting.  En bij een punt halslijn, bijvoorbeeld een blouse met revers, draag je een korte ketting of hanger.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.