Welke edelsteen dragen?

Welke edelsteen dragen

Als je een sieraad met je best passende edelsteen wilt laten maken kan ik je helpen. Elke steen heeft zijn eigen energie.  Het is fijn als de energie van de steen je een beetje helpt.

Ik kan voor je uitzoeken welke steen je nu het beste kan dragen en ook welke liever niet, dat is ook belangrijk te weten.

Welke edelsteen je kunt gaan dragen

Elke steen heeft een andere energie en geeft een andere groei. Je kunt je groei afremmen of stimuleren door het dragen van de juiste edelsteen. De energie van de steen is afhankelijk van een aantal factoren, bijvoorbeeld door het bestanddeel dat in de steen zit.  Koper bijvoorbeeld geleidt heel goed, dat weet iedereen. De werking is dan ook ontkrampend en ontzurend. Vandaar dat bijvoorbeeld malachiet (met koper erin) heel fijn is bij reumatische klachten.

Eerst opruimen!

Meestal moet je eerst oud leed opruimen om te kunnen groeien. Oude spanningen, stress die zich heeft opgebouwd, of trauma’s slokken de energie op. Dus eerst opruimen, daarna balans en groeien…. Er zijn fijne stenen die je daarbij kunnen helpen, zoals toermalijn- of rutielkwarts.

Jouw ‘beste’ edelsteen

Ik kan door middel van het meten van de in het lichaam aanwezige energieën, adviseren wat de juiste edelsteen is om nu te dragen. Dat kan worden gedaan in een persoonlijk gesprek, maar dat kan ook aan de hand van een foto via e-mail of post.
Hiervoor heb ik een recente foto nodig waar je alleen op staat zonder andere mensen of dieren.

toermalijnrutiel-in-je-sieraad

De kleur en de energie

Je kunt je aangetrokken voelen tot de kleur van de edelsteen. Soms is dat voor jezelf een teken dat die steen goed voor je is. Dat is niet altijd zo…. Als ik depressief ben wil ik het liefst zwart dragen. Helaas zak je dan nog verder. Beter is het zonnige geel dan. Dus je kunt het niet altijd goed voelen wat goed voor je is. Uitzonderingen hierin zijn kinderen..

Toermalijnkwarts, er is er geen één hetzelfde

Deze edelsteen heeft een sterk ontladende energie. De toermalijn voert spanning af en de bergkristal zorgt voor schone nieuwe energie.
Een heel belangrijke steen in de edelsteentherapie. Je moet eerst opgekropte spanning en emoties afvoeren voor je kunt opbouwen.

De rutielnaaldjes kriskras in de steen doorbreken, horizontale streepjes verbinden en de verticale naaldjes voeren spanning af. Er zijn ook dikke en dunne naaldjes met allemaal weer een verschillende werking!

Welke edelsteen te kiezen...

‘Leven’

Welke energie heb je nodig…. Hoe zag je leven eruit, wat houdt je bezig en wat is je grootste hobbel op dit moment. Als ik je life zie en spreek, dan komt die informatie min of meer vanzelf.  Maar ook als ik je niet life zie, kan ik een advies geven…. we kunnen bellen of je stuurt me een e-mail.

 Acute klachten

Edelstenen doen er wel wat langer over om ‘te werken’. Het zijn geen paracetamolletjes… Ze zijn niet geschikt voor acute klachten, meer voor de chronische soorten. Het lange termijnwerk. Na een week of drie ga je het verschil merken, en na een maand of drie heb je misschien weer een nieuwe steen erbij nodig.

Energie van de stenen

De stenen zijn levend. Ze hebben er miljoenen jaren over gedaan om te groeien zoals wij ze zien. Omdat ze niet bewegen zijn ze nog niet dood natuurlijk. Het is een wezen van een ander niveau en om een verbinding aan te kunnen gaan is het nodig af te stemmen op die golflengte.

Welke energie de steen heeft is afhankelijk van chemische samenstelling, kleur, welke lijnen in de steen zitten, welke insluitsels zitten er in de steen, wat is de helderheid en de vorm.

Helder, transparant of dichte stenen

Elke steen heeft verschillende varianten van dichtheid van de stenen. Wel of niet transparant zijn maakt wel degelijk het verschil in de energie van de steen. Heldere stenen horen bij de geest. Transparante stenen zijn semi doorschijnend. Ze horen bij het gevoelsleven. Dichte stenen zijn opaak. Ze horen bij het lichaam en helpen het te versterken.

Insluitsels

In toermalijn-en rutielkwarts zitten naaldjes van toermalijn of titaan in het bergkristal. De richting van de naaldjes zijn belangrijk, maar ook de hoeveelheid naaldjes in de steen en de dikte van de naaldjes.

Verticale insluitsels voeren spanning af en nieuwe energie aan.
Horizontale insluitsels geven balans in de energie.
Kriskras naaldjes helpen te doorbreken.

Belijning

Wilde vlekken in een steen zijn alleen maar goed voor stabiele mensen omdat ze onrustig maar tegelijk inspirerend werken.

Regelmatige lijnen zijn rustgevend en harmoniserend.

Grillige lijnen helpen je vastgeroeste gewoontes te doorbreken.

Het edelmetaal

Sta ook eens stil bij het edelmetaal dat je wilt dragen… Zilver ontlaadt, geelgoud maakt krachtiger, witgoud maakt harder en roodgoud hamoniseert…..it is up to you…

Maak kennis met InnerJewels

Mijn naam is Irene Schildkamp, ik ben de drijvende kracht achter Innerjewels. Inmiddels heb ik 30 jaar ervaring in het vak goudsmeden en mijn hart ligt bij het emailleren van sieraden Naast het maken van  edelsteensieraden kun je ook bij me terecht voor handgemaakte  as-sieraden , verlies sieraden , moedermelk sieraden, en trouwsieraden

Geïnteresseerd?

Ben je geïnteresseerd in een sieraad met een edelsteen die voor nu het beste bij je past? Die je helpt in je groei? Laat gerust je gegevens achter hieronder, dan neem ik heel vlot contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.