Reinigen ontladen en opladen van je edelsteen

Reinigen-ontladen-en-opladen-van-je-edelstenen-

Reinigen ontladen en opladen van je edelsteen

Als er een steen wordt gedragen of als er een steen in de ruimte ligt of staat, is er een wisselwerking tussen de steen en de omgeving. Er wordt energie afgegeven, spanning opgenomen en die spanning wil ook de steen graag kwijt. Anders kan de steen  dof worden of zelfs barsten.

Het reinigen is de eerste stap van het hele proces.  Schoonmaken van de steen kan op twee manieren gedaan worden. Over het algemeen kan de steen in het sieraad (zilver, goud of titanium, geen onedel metaal maar dat kun je bij mij ook niet vinden) in een glas water gezet worden. Maar niet elke steen kan tegen water. Kijk bij het overzicht van de edelstenen hoe het precies zit met jouw speciale steen. Als je edelsteen niet in het overzicht staat mag je me altijd even mailen of app-en.

Reinigen

De eerste stap is reinigen. Daarvoor neem je een glas water, liefst gedemineraliseerd water of spa blauw. Daar zit geen kalk in. Je legt daar je sieraad in en ververst het water een aantal keren zolang er belletjes rond de steen zichtbaar zijn. Let op dat je altijd maar één steensoort in een glas water bij elkaar doet. Anders verstoren de energieën elkaar.

Ontladen in hematiet?

Als je steen niet tegen water kan kun je het sieraad ook 24 uur in een schaaltje hematiet steentjes leggen. Hematiet kun je bij mij krijgen, daarvoor kun je me een e-mail sturen, bellen of app-en.
Let op dat je altijd maar één steensoort in een schaaltje hematiet bij elkaar doet. Anders verstoren de energieën elkaar.

Langer of vaker

Als je ziek bent geweest is het goed de steen vaker te reinigen. Ook als de steen van iemand anders is geweest of als je ergens bent geweest waar ziekte of zoiets was. Beter te vaak dan te weinig! Als de steen van iemand anders is geweest reinig hem dan langer!

edelstenen

Uitgebreid reinigen

Bij ernstige spanningen of als de steen van iemand anders is geweest moet je uitgebreider reinigen. De steen 3 dagen in water of hematiet leggen. Steeds water verversen of steentjes omroeren.
Daarna 3 dagen in een potje schone tuinaarde doen.
Daarna 3 keer door de rook van een vlam halen.

Dan is de steen gereinigd en ontladen. De elementen water, aarde en vuur zijn gebruikt.

edelstenen

Opladen in de zon

Stenen die bij de geest horen, de heldere transparante stenen opladen in de zon. Sommige stenen mogen niet in de zon, zoals amethist. Dan kun je ze opladen op een bergkristal cluster.

Opladen in de maan

De semi transparante stenen die bij het gevoel horen, worden opgeladen in het licht van de volle maan. Leg ze in de vensterbank of als de tuin afgesloten is kun je ze buiten leggen.

Opake stenen

De dichte of opake stenen horen bij het lichaam.
Deze stenen kun je opladen door ze in de aarde te leggen.

edelstenen

Extra opladen

Dat kan op een bergkristal cluster, energie gong of kristallen klankschaal. Ook hier weer 1 mineraal tegelijk opladen.
Een andere manier is extra opladen op een zelfde mineraal, maar dan de ruwe vorm ervan.

edelstenen

Uitgewerkte steen

Een uitgewerkte steen kun je ontladen en dan in een doosje bewaren ter herinnering aan bewezen diensten. Of je kunt het terug in de aarde stoppen, daar hoort de steen eigenlijk ook. Maar gooi het niet in de prullenbak….

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.