Edelsteen hangers

Edelsteen-hangers

Edelsteen hangers, de energie, kleur en vorm

De edelsteen hangers van InnerJewels zijn puur, krachtig en uniek. Elke steen is bijzonder waardoor elk sieraad maar één keer verkocht wordt. Soms zit in de edelsteen nog wat moedergesteente…. vaak heeft de steen een ietwat ongewone vorm. Elke steen is natuurlijk en niet geverfd of gebeitst.

Een edelsteen hanger kun je helemaal naar wens laten maken. Ik ga dan op zoek naar de edelsteen of halfedelsteen die je graag wilt hebben. In overleg maak ik daar de edelsteen hanger van waar je hart naar uitgaat. Misschien is deze pagina een mooie inspiratiebron voor je?

Welke edelsteen voor je hanger?

Op zich is de energie van de steen het krachtigste op de plaats waar je het draagt. En dan liefst ook nog zo dat de steen contact maakt met de huid. Vandaar dat de zetkastjes van de stenen opengezaagd zijn.

De kleur van de steen is belangrijk voor de plaats waar je het sieraad draagt.
Paarse en blauwe stenen zo hoog mogelijk, dicht bij  het 5e, 6e en 7e chakra. Turquoise en blauw-groen mag wat lager op het borstbeen gedragen worden en groen of roze het liefst op je hart.

Stenen van het 1e, 2e en 3e chakra liefst op of onder je navel aan een lange ketting.

Edelsteen-hanger-azuriet-malachiet

Edelsteen hangers bliss

Azuriet-malchiet hanger van zilver en 18 karaat geelgoud.

In deze edelsteenhanger is een gouden hoefijzertje over de steen gemonteerd. De Bliss-edelsteenhanger is een echte geluks-hanger! Het kantpatroon  is in deze hanger in het gouden Bliss hangeroog verwerkt. Deze is ruim genoeg voor diverse kettingen…

Open steenzetting

In alle edelsteenhangers is de zetkast aan de achterkant opengewerkt. Soms kan er een figuurtje worden uitgezaagd, een teken of symbool die de steen symboliseert. Of er kan een gravure op de achterkant worden aangebracht.  Als de steen transparant is, is het mooier een zo klein mogelijke rand onder de steen te laten.

edelstenen

Schakelhangers

Bij de schakelhangers is de steen doorboord en hangt vrij te schommelen in een zilveren InnerJewels schakel; de edelsteen is aan de zijkant vast gesoldeerd aan de schakel, maar kan wel bewegen. In InnerJewels schakelhangers is een speciaal kantdesign in het zilver of goud verwerkt.  Stoer en toch elegant.

Edelsteen-hangers-amethist
Edelsteen-hangers-bergkristal

Welke edelsteen voor je hanger?

Als je een edelsteen hanger met je best passende steen wilt laten maken kan ik je helpen. Ik kan voor je uitzoeken welke steen je nu het beste kan dragen en ook welke liever niet, dat is ook belangrijk te weten.

Elke steen heeft een andere energie en geeft een andere groei. Je kunt je groei afremmen of stimuleren door het dragen van de juiste edelsteen.

De energie van de steen is afhankelijk van een aantal factoren, bijvoorbeeld door het bestanddeel dat in de steen zit.  Koper bijvoorbeeld geleidt heel goed, denk maar eens aan een bliksemafleider….. De werking van een steen met koper erin is tegen kramp en ontzurend. Vandaar dat bijvoorbeeld malachiet (met koper erin) heel fijn is bij reumatische klachten.

Edelsteen-hanger-robijn

Edelsteen hangers met een schakelrand

In deze edelsteenhangers is een schakelrand verwerkt zoals ook bij de schakelkettingen en -armbanden. Het kantpatroon dat bij alle InnerJewels-sieraden wordt gebruikt is hier ook aanwezig. Deze rand kan in zilver of goud gemaakt worden en breder of smaller naar wens.

Edelsteen-hanger-tijgeroog
edelstenen

Je beste edelsteen uittesten

Ik kan je helpen je beste edelsteen voor nu uit te zoeken.
Dat kan life of op afstand en het gaat als volgt.

Ik wil graag je geboortedatum en -plaats te weten. Als je de geboortetijd weet is dat ook handig.
Verder is een foto waar je alleen opstaat noodzakelijk voor me.
En dan wil ik graag weten waar de steen je mee mag helpen.

Ik zoek met de kennis die ik heb, uit welke edelstenen het beste bij je passen.
Daarna ga ik het verder uittesten. Dit door een spiertest te doen met de foto in de hand van een proefpersoon en/of ik kan het pendelen.

Edelsteen-hanger-azuriet

Edelsteen hangers met een swing

In deze edelsteen hangers zijn twee hangerogen gemonteerd, waardoor de hanger op meerdere manieren draagbaar is. Met een ketting, met een edelsteenketting of met een schakelketting. Combineer en varieer met deze edelsteenhangers! Langs de zetting loopt een zilveren kanten-lijn waar een ‘Swing’ in zit. Een beetje art deco-achtig.

edelsteen-hanger-turkoois

InnerJewels

Sieraden met de kracht van edelstenen.

Combineer & varieer

edelsteenhangers-combineer-en-varieer-ketting
edelsteen-hangers-Combineer-en-varieer-setje
edelsteen-hangers-lange-ketting

Combineer en varieer met InnerJewels.

 • InnerJewels armband. Een InnerJewels schakelarmband is een prachtige basis. De armband koop je direct al om te combineren. Er horen namelijk 2 sluitschakels bij ; 1 met en 1 zonder een edelsteen. De edelsteen kun je uitkiezen bij de schakels of in overleg met een andere edelsteen.
 • Combineren met de schakelketting
  Bij de schakelketting horen ook 2 sluitschakels; 1 met en 1 zonder een edelsteen. Alles van de armband geldt ook voor een schakelketting, maar hier zijn nog meer mogelijkheden!
  -Draag aan de schakelketting een edelstenenketting, enkel of dubbel.
  -Draag de armband aan de schakelketting. zo wordt die dus ongeveer 20 cm langer.
  -Draag aan de schakelketting een edelsteenhanger met 2 ogen.
 • En natuurlijk passen alle sieraden van InnerJewels bij elkaar. Ringen, armbanden, kettingen en edelsteenhangers.

Geen life hug voor je helaas….

Maar ik zal me wel even voorstellen, ik ben Irene, 62 jaar en woon in het buitengebied van Weerselo. Ik ben dol op mijn kleinkinderen, honden, aquarium en nootjes. Mijn specialiteit is edelsmeden/ emailleren. En ik houd niet van massa productie.

Maak kennis met Irene

Ik ben de drijvende kracht achter Innerjewels. Inmiddels heb ik 30 jaar ervaring in het vak goudsmeden en heb me gespecialiseerd in edelstenen en de kracht ervan. Naast het maken van edelsteensieraden kun je ook bij me terecht voor handgemaakte as-sieradenmoedermelk sieraden en trouwsieraden.

edelstenen
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Heb je wensen?

Ik vind het leuk je bijzondere wens te horen. Laat vrijblijvend je gegevens hier achter en ik neem contact met je op…