Allergisch voor zilver?

allergisch-voor-zilver

Ben je allergisch voor zilver?

Je vraagt je af of je allergisch bent voor zilver. Wat zijn de verschijnselen?

Je sieraden slaan zwart uit.
Je sieraden worden donker.
Je huid gaat jeuken…
Soms wordt je huid zelfs groen onder je ring….

Echt niet fijn!! maar er zijn verschillende oplossingen!

  • Is het warm geweest, heb je je sieraden aan gelaten tijdens het zonnen? Draag geen zilveren sieraden in de zon als je toch al wat last hebt van het reageren op zilver.
  • Of ben je ziek geweest? Door de verhoging en transpireren kunnen je sieraden zwart zijn geworden. Bij ziekte liever geen zilveren sieraden dragen.
edelstenen

Help, mijn zilver loopt aan!

Veel mensen vermoeden dat ze allergisch zijn voor zilver. Dat zou kunnen maar zilver wordt snel donker. Dat is heel normaal.
Je kunt denken dat je allergisch voor zilver bent door het feit dat zilver zwart of donker wordt, ook wel aanlopen genoemd. Dat heeft niets vaak met allergie te maken.
Het is een natuurlijke reactie van zilver op de lucht, door warmte, vocht en een zure omgeving, bijvoorbeeld een zure huid… Een mat gemaakt sieraad loopt trouwens ook sneller aan dan een gepolijst sieraad.
Als je je sieraad poetst met een vol product zoals silver care van Hagerty dan reinig je het. En je polijst je sieraad. Waardoor het niet  zo snel opnieuw zwart wordt.

Vecht er niet tegen, maar buig mee..

Je kunt er ook nog voor kiezen je zilveren sieraden bewust iets donkerder te maken.

De sieraden met de kracht van edelstenen, de InnerJewels-lijn, zijn eerst bewerkt met kant waarna de sieraden iets donkerder zijn gemaakt met een zwaveloplossing. Uiteraard zijn er wel weer gedeeltes gepolijst, maar deze sieraden lopen dus nooit echt aan. Want ze zijn al iets donkerder….

Draag je wel echt zilver?

Want wat op zilver lijkt is het soms niet…

Nikkel, silver plated, silver filled, sterling zilver. Is dat nu allemaal zilver?

  • Nikkel

Nikkel zit in alpaca. Ook wel imitatie zilver genoemd. Dat is een zilverkleurig onedel metaal. Dat wordt veel gebruikt in de sieraden industrie omdat het heel goedkoop is. Alpaca en nikkel worden vaak verzilverd.

  • Silver plated

Alpaca dat verzilverd is wordt ook wel silver plated of silver filled genoemd. Dit metaal heeft dus eigenlijk niets met zilver te maken, ook al lijkt het erop.

Als het dunne laagje zilver dan slijt aan de binnenkant van de ring of bij de oorstekertjes komt het nikkel uit het onedele metaal in aanraking met de huid. Deze contactallergie kan zich in de loop van de tijd opbouwen.

  • Sterling zilver

Sterling zilver of zilver 925 is de bekendste en meest gebruikte soort zilver. 925 betekent dat het zilver voor 92,5 % bestaat uit zilver, waaraan 7,5% koper is toegevoegd.  Door de toevoeging van koper wordt het van nature zachte zilver harder gemaakt. De toevoeging Sterling is van toepassing op alle 925 sieraden en komt oorspronkelijk uit Engeland.

Sterling zilver is mijn favoriete edelmetaal om mee te werken. Het heeft een mooie kwaliteit, glanst mooi en is op te poetsen met een zilverpoetsdoek, waardoor je sieraad mooi blijft. Goed te weten dat bij InnerJewels alleen echt zilver of dus Sterling zilver gebruikt wordt.

 

edelstenen

Edelmetaal

Ik ben een leeuw… ik houd van mooie spullen en kwaliteit….ook voor jullie natuurlijk!

Ik werk alleen met edelmetaal. Wat op zilver lijkt is het ook. Ik gebruik vaak 18 karaat goud. Als ik witgoud gebruik , is het altijd een legering met palladium. Dat is een edelmetaal uit de platina groep. Ik gebruik liever geen witgoud met nikkel erin verwerkt. Als een sieraad verguld is dat is de ondergrond altijd zilver. Het wordt er dan ook heel duidelijk bij vermeld.

edelstenen

Een zilveren sieraad laten verzilveren? Waarom en hoezo???

Sterling zilver met keurmerk 925, bevat nooit nikkel. Er zit wel een heel klein beetje koper (namelijk 75 van de 1000 deeltjes) in om het zilver  wat harder te maken. In een enkel geval kun je allergisch zijn voor het kleine beetje koper dat in zilver zit. Je huid wordt dan rood, zwelt op en gaat jeuken…

De oplossing is eenvoudig…. Je kunt dan je sieraad laten verzilveren met puur zilver. Zonder koper dus.

En als je allergisch bent voor zilver?

Laat dan je sieraden rhodineren. Er komt dan een dun laagje Rhodium over het zilver. Dat is een wit edelmetaal uit de platinagroep. Je bent dan verlost van het nare aanlopen of een rode gezwollen huid.

Vraag dan naar de mogelijkheden en ik help je verder!

Of

Draag gouden sieraden, kettingen of armbanden eventueel met edelstenen en een gouden slot of een leren armband/ ketting met een gouden slot.

edelstenen
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.