Vingerafdruk in je sieraad

Vingerafdruk in je sieraad

Een vingerafdruk in je sieraad… hoe gaat dat in zijn werk, hoe neem je die vingerafdruk en welke modellen kun je kiezen?

Vingerafdruk in je sieraad

Dat is het persoonlijkste van de mens… bij niemand is die hetzelfde….

Die sieraden die ik maak zijn uniek, ambachtelijk en handgemaakt. Dus de vingerafdruk ook.  De vingerafdruk wordt heel precies in het edelmetaal nagestoken door een handgraveur. Mooi diep gegraveerd waardoor de gravure heel lang mooi blijft.

Welke sieraden voor een vingerafdruk?

Voor sieraden met een vingerafdruk zijn platte vormen of een vorm met een symmetrische bolling het meest ideaal en is de vingerafdruk het best herkenbaar.

Je kunt de vingerafdruk duidelijk en aanwezig op de zichtzijde van een sieraad laten maken, maar ook subtiel op de achterkant van een hanger, of in 2 gedeeltes op de achterkant van oorhangers. Het mooiste is wel dat een vingerafdruk de ruimte krijgt, minimaal 10 x 15 mm.

Hier staan ter inspiratie een paar voorbeelden met een vingerafdruk verwerkt in een sieraad. Heb je zelf een idee of ontwerp? Laat het me weten!

vingerafdruk-in-je-sieraden-setje

Mooie ronde vormen

Als het sieraad bol is, het het het mooiste als de vorm een cilindrische bolling heeft. Eigenlijk net als contactlenzen. Vreemde golven kunnen een vertekend beeld geven.

Vingerafdruk-in-je-gouden-sieraad

Dierbaar goud

Deze ring werd gemaakt van 2 dierbare gouden ringen van de vader en de opa van de opdrachtgever. De vingerafdruk komt er prachtig in uit!

Vingerafdruk-sieraden-ring-dreamscape

Vingerafdruk en as

Hier werd de vingerafdruk in de opengewerkte ring aangebracht, met daartussen de as in het blauwe emaille. Maar ook een edelsteen behoort tot de mogelijkheden.

Vingerafdruk bij kinderen

Wist je dat een vingerafdruk van kinderen tot drie jaar te klein is om herkenbaar te zijn? Maar een voetafdruk is net zo uniek! Door een herkenbaar deel van de voetafdruk te gebruiken, maak ik ook daarvan een zeer persoonlijk sieraad.

Hoe neem je een  vingerafdruk?

Met een inktkussen en  goed papier, niet te dun (kantoorwinkel- boekhandel) kun je zelf een vingerafdruk maken.

Volg de volgende stappen:
– vinger goed schoonmaken met water en zeep.
– vinger goed droog maken
– inktkussen (zwarte inkt) op de rand van de tafel leggen (dat gaat het gemakkelijkst)
– vinger vlak houden en recht naar beneden zachtjes op het inktkussen drukken, niet rollen of schuiven.
– vinger optillen en niet te hard op een wit papier drukken, recht naar beneden, niet rollen of schuiven.
– goed laten drogen en tussen papier in een plastic hoesje bewaren. Niet kreuken!

Maak kennis met InnerJewels

InnerJewels is één van de websites van Marika Porrey en Irene Schildkamp. Goudsmeden, grafisch vormgeefster, emailleurs en waanzinnig gedreven.  Ons hart ligt bij sieraden met een bijzondere betekenis.
Naast het maken van  edelsteensieraden kun je ook bij ons terecht voor handgemaakte  as-sieraden , gedenk-sieraden , moedermelk sieraden en trouwsieraden.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geïnteresseerd?

Ben je geïnteresseerd in een sieraad waarin een vingerafdruk in je sieraad wordt verwerkt? Heb je nog vragen? Laat dan vrijblijvend je gegevens hier achter, dan neem ik contact met je op.