Asring

Asringen

Wil je een asring op maat laten maken? Deze ringen worden met de grootste zorg aandacht en liefde voor je gemaakt.  Alle as sieraden worden gemaakt van massief 1e gehalte zilver. Uiteraard zijn alle modellen ook in goud te maken.

In het kleurrijke emaille wordt de as verwerkt als sterrenstof. Een tastbare en blijvende herinnering.

De asring is uniek en speciaal

‘De herinnering verbindt’

De as-ringen bij InnerJewels zijn wat anders dan gewoonlijk. Je vindt bij mij geen as verstopt onder een kop van de ring of in een ruimte in de ring. Ik verwerk de as zichtbaar maar niet herkenbaar als as in het emaille. Het wordt in het emaille in de oven vastgebakken. De as laat niet los uit het emaille, kan tegen water en is lichtvast. De as is een prachtige toevoeging in het kleurrijke emaille.

De as is niet herkenbaar als een rouwring met as, maar voor jou als drager is het een duidelijk teken van verbondenheid die geen grenzen kent.

emaille

Emaille & as

Ik verwerk de as in het emaille.  Emaille is gekleurd glas in de vorm van korreltjes. Hierbij ontstaat een klein kunstwerkje met daarin de herinnering voor eeuwig versmolten. Laat je persoonlijke ring met emaille en as speciaal voor jou maken.

Asring-met-vingerafdruk-en-emaille-Dreamscape

Asringen

Er zijn heel veel modellen voor je asring beschikbaar, eigenlijk is elk model met emaille en elke kleur mogelijk.

Dit model is de Dreamscape. In de ring is ook een vingerafdruk aangebracht. In de ronde dreamscape vorm is emaille met de as verwerkt.

emaille in sieraden

Werkwijze

De ring met emaille wordt in de oven gebakken, op ongeveer 750 – 800 graden. Soms herhaal ik dit proces wel 10 keer voordat ik tevreden ben. Tot slot voeg ik de as op het emaille toe. Na het bakken is de as duurzaam verbonden met de glaslaag. Het emaille is lichtvast en kan tegen water en de zon….

edelstenen

De maat voor je asring

Soms is het lastig de goede maat te bepalen voor je ring. Daarom heb ik er een plan van aanpak voor bedacht. Je kunt een maat bij de bestelling invoeren als je denkt je ringmaat te weten. Zo niet vul je een ?? in. Dan stuur ik een pasringetje met het kokertje voor de as mee.

Daarna maak ik de ring voor je en voor het emaille erin verwerkt wordt stuur ik het naar je op zodat je de ring kunt bekijken en passen. Dan kunnen we eventueel nog bijsturen.

Pas daarna maak ik de ring verder voor je en verwerk ik het emaille en de as erin.

Asring-met-vingerafdruk- Bold

Met vingerafdruk

Je kunt ook een vingerafdruk laten maken in je ring. Daarbij zijn platte vormen of een vorm met een cilindrische bolling het meest ideaal en is de vingerafdruk het best herkenbaar. De vingerafdruk wordt één op één gestoken door een handgraveur. Mooi diep gegraveerd waardoor de gravure heel lang mooi blijft.

kleurenmonster

De kleuren

Omdat er veel kleuren mogelijk zijn kun je een kleurenmonster bestellen. Zo kun je rustig thuis alles bekijken. Het kleurenmonster is emaille op zilver. De borg van € 5.- per kleur krijg je weer terug zodra de kleuren weer in mijn atelier terug zijn. De enige investering is  € 5.- plus de verzendkosten.

Asring-van-oma

As in een ring van de overledene

Hoe mooi is het als je de ring van de overledene kunt gebruiken om daar een nieuw Polka Dots element met emaille en as aan toe te voegen! Een beetje oubollige maar zeer dierbare gouden ring wordt omgetoverd tot je unieke as ring!

edelstenen

Asring ‘Sixties’

De Sixties ring is in het midden open. Een hele fijne draagbare ring dus want ook al neem je de grootste maat, hij is nog steeds lichtgewicht en prettig draagbaar.

Voor de afmeting van de Sixties vorm van deze ring kun je een keuze maken uit 20 mm of 25 mm.

As-ring-sixties
as-ring-sixties-groen
edelstenen

Een asring met een vingerafdruk

Dat is het persoonlijkste van de mens… bij niemand is die hetzelfde….

Die sieraden die ik maak zijn uniek, ambachtelijk en handgemaakt. Dus de vingerafdruk ook.  De vingerafdruk wordt heel precies in het edelmetaal na gestoken door een handgraveur. Mooi diep gegraveerd waardoor de gravure heel lang mooi blijft.

Voor sieraden met een vingerafdruk zijn platte vormen of een vorm met een symmetrische bolling het meest ideaal en is de vingerafdruk het best herkenbaar.

Je kunt de vingerafdruk duidelijk en aanwezig op de buitenkant van een asring laten maken, maar ook subtiel in de binnenzijde van de ring.

Hier staan ter inspiratie een paar voorbeelden met een vingerafdruk verwerkt in een sieraad. Heb je zelf een idee of ontwerp? Laat het me weten!

asring-vingeradruk-dreamscape
asring-Vingerafdruk-samen
asring-vingerafdruk

Geen hug… maar wel even voorstellen…

Naam: Irene Schildkamp
Leeftijd 62 jaar
Woonplaats: Weerselo
Dol op: mijn kleinkinderen, honden, aquarium en nootjes
Specialiteit: edelsmeden/ emailleren
Houdt niet van: massa productie

Maak kennis met InnerJewels

Mijn naam is Irene Schildkamp, ik ben de drijvende kracht achter InnerJewels. Inmiddels heb ik 30 jaar ervaring in het vak goudsmeden en mijn hart ligt bij het emailleren van sieraden Naast het maken van  edelsteensieraden kun je ook bij me terecht voor handgemaakte gedenksieraden , moedermelk sieraden en trouwsieraden.

Geïnteresseerd?

Ben je geïnteresseerd in een sieraad waarin as wordt verwerkt? Heb je nog vragen? Laat dan vrijblijvend je gegevens hieronder achter, dan neem ik contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.