Ashanger

Ashanger

Ashanger

Een ashanger op maat laten maken? Deze hangers worden met de grootste zorg aandacht en liefde voor je gemaakt.  Alle as-sieraden worden gemaakt van massief 1e gehalte zilver. Uiteraard zijn alle modellen ook in goud te maken.

In het kleurrijke emaille wordt de as verwerkt als sterrenstof. Een tastbare en blijvende herinnering.  Je kunt ook nog een klein lokje haar in je ashanger laten verwerken….

Ashangers, uniek en speciaal

De herinnering verbindt’

De as kan bij InnerJewels op verschillende manieren verwerkt worden.

  • De as onzichtbaar maar wel dicht bij je in bijvoorbeeld een dicht gesoldeerde bedel aan een Mini-Jewels sieraad.
  • Ik kan de as zichtbaar maar niet herkenbaar als as in het emaille verwerken. Het wordt in het emaille in de oven vastgebakken. De as laat niet los uit het emaille, kan tegen water en is lichtvast. De as is een prachtige toevoeging in het kleurrijke emaille.
  • Of je kunt de as in hars laten verwerken. De hars is kleurloos. Je zicht het edelmetaal door de hars heen. De as wordt er herkenbaar in verwerkt.

Dit as-sieraad is voor jou als drager het een duidelijk teken van verbondenheid die geen grenzen kent.

emaille

Emaille & as

Ik verwerk de as in het kleurrijke emaille.  Emaille is gekleurd glas in de vorm van korreltjes. Deze korreltjes worden vast gesmolten op edelmetaal;  zilver of goud.

Hierdoor ontstaat een klein kunstwerkje met daarin de herinnering voor eeuwig versmolten.

Ashanger-dreamscape-20-mm

Ashangers

Er zijn heel veel modellen voor je as hangerbeschikbaar, eigenlijk is elk model met emaille en elke kleur mogelijk.

Dit model is de Dreamscape. In de ronde dreamscape vorm is emaille met de as verwerkt. Op de achterkant is nog plaats voor een gravure als je dat wilt.

emaille in sieraden

Werkwijze

De hanger met emaille wordt in de oven gebakken, op ongeveer 750 – 800 graden. Soms herhaal ik dit proces wel 10 keer voordat ik tevreden ben. Tot slot voeg ik de as op het emaille toe. Na het bakken is de as duurzaam verbonden met de glaslaag. Het emaille is lichtvast en kan tegen water en de zon….

edelstenen

Dreamscape ashangers

De grootte van het model kun je kiezen; 10, 15, 18, 22 of 25 mm. De dreamscape hanger kan ook ovaal worden bestelt, deze is er alleen in 20 mm lengte. De holle vorm heeft een zilveren rand. Dat wil dus zeggen dat het emaille langs de kanten prachtig is afgewerkt en beschermt wordt door de zilveren rand. Je kunt ook nog aangeven of je het hangeroog als een lusje boven de hanger of onzichtbaar, wilt…

Ashanger-dreamscape-25-mm
Ashangertje-Dreamscape-10 mm
ashanger-dreamscape-25 mm
edelstenen

Polka Dots ashangers

De Polka Dots serie is een vrolijke serie sieraden. De rand van zuiver zilveren dansende balletjes omlijst het kleurrijke emaille waar de melk in wordt verwerkt. Deze balletjes zijn niet gelijk en speels aangebracht.

Deze hanger is er in verschillende vormen; hartje, ovaal en rond en in diverse afmetingen 8, 14, 18, 22 of 25 mm.

as-hanger-polka-dots-8mm
as-hanger-polka-dots-18mm
as-hanger-polka-dots-ovaal
edelstenen

Ashangers ‘Sixties’ stijl

De Sixties hangers zijn in het midden open. Een hele fijne draagbare hanger dus want ook al neem je de grootste maat, hij is nog steeds lichtgewicht.

Voor de maat van deze hanger kun je een keuze maken uit 20 mm, 25 mm of 30 x 22 mm. Aan de achterkant of aan de zijkant kun je een gravure laten verwerken.

Tip: draag de grote hanger ook eens aan een lange zilveren ketting of laat meerdere hangers verwerken in een lange ketting met edelstenen!

Ashanger-sixties
Ashanger-sixties-blauw
Ashanger-sixties-roze-parels
edelstenen

Ashangers met een vingerafdruk

Dat is het persoonlijkste van de mens… bij niemand is die hetzelfde….

Die sieraden die ik maak zijn uniek, ambachtelijk en handgemaakt. Dus de vingerafdruk ook.  De vingerafdruk wordt heel precies in het edelmetaal na gestoken door een handgraveur. Mooi diep gegraveerd waardoor de gravure heel lang mooi blijft.

Voor sieraden met een vingerafdruk zijn platte vormen of een vorm met een symmetrische bolling het meest ideaal en is de vingerafdruk het best herkenbaar.

Je kunt de vingerafdruk duidelijk en aanwezig op de zichtzijde van een sieraad laten maken, maar ook subtiel op de achterkant van een hanger, of in 2 gedeeltes op de achterkant van oorhangers. Het mooiste is wel dat een vingerafdruk de ruimte krijgt, minimaal 10 x 15 mm.

Hier staan ter inspiratie een paar voorbeelden met een vingerafdruk verwerkt in een sieraad. Heb je zelf een idee of ontwerp? Laat het me weten!

ashanger-vingerafdruk-bold
ashanger-vingerafdruk
ashanger-vingerafdruk-autohanger
edelstenen

Geen hug… maar wel even voorstellen…

Naam: Irene Schildkamp
Leeftijd 62 jaar
Woonplaats: Weerselo
Dol op: mijn kleinkinderen, honden, aquarium en nootjes
Specialiteit: edelsmeden/ emailleren
Houdt niet van: massa productie

Maak kennis met InnerJewels

Mijn naam is Irene Schildkamp, ik ben de drijvende kracht achter InnerJewels. Inmiddels heb ik 30 jaar ervaring in het vak goudsmeden en mijn hart ligt bij het emailleren van sieraden Naast het maken van  edelsteensieraden kun je ook bij me terecht voor handgemaakte gedenksieraden , moedermelk sieraden en trouwsieraden.

Geïnteresseerd?

Ben je geïnteresseerd in een sieraad waarin as wordt verwerkt? Heb je nog vragen? Laat dan vrijblijvend je gegevens hieronder achter, dan neem ik contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.