As-sieraden

As-sieraden

As-sieraden

‘De herinnering verbindt’

De as kan bij InnerJewels op verschillende manieren verwerkt worden.

  • De as onzichtbaar maar wel dicht bij je in bijvoorbeeld een dicht gesoldeerde bedel aan een Mini-Jewels sieraad.
  • Ik kan de as zichtbaar maar niet herkenbaar als as in het emaille verwerken. Het wordt in het emaille in de oven vastgebakken. De as laat niet los uit het emaille, kan tegen water en is lichtvast. De as is een prachtige toevoeging in het kleurrijke emaille.
  • Of je kunt de as in hars laten verwerken. De hars is kleurloos. Je zicht het edelmetaal door de hars heen. De as wordt er herkenbaar in verwerkt.

Dit as-sieraad is voor jou als drager het een duidelijk teken van verbondenheid die geen grenzen kent.

emaille

Emaille & as

Ik verwerk de as in het kleurrijke emaille.  Emaille is gekleurd glas in de vorm van korreltjes. Deze korreltjes worden vast gesmolten op edelmetaal;  zilver of goud.

Hierdoor ontstaat een klein kunstwerkje met daarin de herinnering voor eeuwig versmolten.

As-sieraad-hanger-Polka-Dots

As-sieraden

Er zijn heel veel modellen beschikbaar, eigenlijk is elk model met emaille en elke kleur mogelijk.

Dit model is de Polka Dots, het sieraad met een randje van dansende zilveren balletjes. De gebruikte kleuren zijn paars, groen en roze. Zie je hoe mooi de as uitkomt in het emaille?

emaille in sieraden

Werkwijze

Het sieraad met emaille wordt in de oven gebakken, op ongeveer 750 – 800 graden. Soms herhaal ik dit proces wel 10 keer voordat ik tevreden ben. Tot slot voeg ik de as op het emaille toe. Na het bakken is de as duurzaam verbonden met de glaslaag. Het emaille is lichtvast en kan tegen water en de zon….

edelstenen
As-sieraden-ring-met-vingerafdruk-dreamscape

Met vingerafdruk

Je kunt ook een vingerafdruk laten maken in een sieraad. Daarbij zijn platte vormen of een vorm met een cilindrische bolling het meest ideaal en is de vingerafdruk het best herkenbaar. De vingerafdruk wordt één op één gestoken door een handgraveur. Mooi diep gegraveerd waardoor de gravure heel lang mooi blijft.

kleurenmonster

De kleuren

Omdat er veel kleuren mogelijk zijn kun je een kleurenmonster bestellen. Zo kun je rustig thuis alles bekijken. Het kleurenmonster is emaille op zilver. De borg van € 5.- per kleur krijg je weer terug zodra de kleuren weer in mijn atelier terug zijn. De enige investering is  € 5.- plus de verzendkosten.

As-sieraad-bedel

As in een bedel

Deze bedel kan aan een Pandora armband of ketting gedragen worden. Of aan een wat dikkere slangenketting. Uiteraard kan de bedel ook aan een stoere leren armband worden gemaakt. Er is een hele collectie bedels beschikbaar!

Je kunt je eigen sieraad creëren!

edelstenen

Maak kennis met InnerJewels

Mijn naam is Irene Schildkamp, ik ben de drijvende kracht achter InnerJewels. Inmiddels heb ik 30 jaar ervaring in het vak goudsmeden en mijn hart ligt bij het emailleren van sieraden Naast het maken van  edelsteensieraden kun je ook bij me terecht voor handgemaakte gedenk sieraden , moedermelk sieraden en trouwsieraden.

Geïnteresseerd?

Ben je geïnteresseerd in een sieraad waarin as wordt verwerkt? Heb je nog vragen? Laat dan vrijblijvend je gegevens hieronder achter, dan neem ik contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.