Gedenk sieraden

Gedenk-sieraden

Gedenk sieraden

Er zijn diverse mogelijkheden voor een bijzonder en uniek gedenk-sieraad.
Deze sieraden zijn altijd uniek, met ruimte voor je eigen persoonlijke verhaal en ervaring. De as-ring of de hanger met de vingerafdruk moet voor jou een sieraad zijn met veel persoonlijke waarde en betekenis. Het wordt geen sieraad waarvan er duizenden zijn. Je kunt een kunstwerkje tegemoet zien waarbij de as of andere herinnering centraal staat, maar voor de ander niet direct herkenbaar zal zijn.

Gedenk sieraden kunnen zijn:

  • as-sieraden
  • sieraden met een vingerafdruk
  • sieraden met een haarlokje
  • sieraden met een symbool
  • ringen met emaille en as

Elk gedenk sieraad wordt speciaal voor jou gemaakt. Een tastbare herinnering aan een kind, geliefde, vader of moeder gesymboliseerd in een sieraad om voor altijd bij je te dragen.

gedenk-sieraad-as-hanger-dreamscape

Gedenk sieraad met as

Je verbondenheid met de overledene tastbaar maken in een sieraad, dat kan door de as van de overledene in het emaille te laten vastbakken. De as is niet herkenbaar als een rouwsieraad met as, maar voor jou heel zichtbaar.

gedenk-sieraad-as-dierbare-ring-polka-dots

Gedenk ring van oma

In dit gedenk-sieraad is de wat uit de tijd geraakte gouden ring van oma gebruikt door het steentje en middenstukje te vervangen voor een Polka Dots element. Met emaille en de as van oma erin verwerkt. Een prachtig aandenken.

gedenk-sieraden-vingerafdruk

Met vingerafdruk

Dat is wel heel bijzonder! De vingerafdruk wordt heel precies na getekend en mooi diep uitgestoken door een handgraveur. Met emaille in het sieraad erbij verwerkt is het een uniek sieraad.

Een gedenk sieraad op de bruiloft

Het zou een heel bijzondere dag worden voor de bruid… Voor de tweede keer stapte ze in het bootje, vol vertrouwen in de toekomst. Maar…. plotseling overleed onverwacht haar moeder.

De as werd verwerkt in een prachtige hanger die helaas niet bij haar trouwkleding paste. De bruid heeft toen de hanger laten verwerken in het trouwboeket, daardoor was moeder er toch een beetje bij…..

gedenk-sieraad-as-naam

Gedenk sieraad met naam

De naam van het overleden kindje is van zilver gemaakt, in de o van Joep werd in het emaille de as verwerkt. De as is subtiel aanwezig; voor een buitenstaander lijkt dit geen as-sieraad. De naam is natuurlijk wel te lezen, maar het valt niet op.

gedenk-sieraden met haartjes

Met haartjes en melk

In deze zilveren dreamscape hanger zijn haartjes in het rondje verwerkt. In dit speciale sieraad is er ook moedermelk in het emaille verwerkt, want het ging om het overlijden van een baby. Een bijzonder aandenken voor altijd verbonden.

gedenk-sieraad in bruidsboeket

Ornamentje

Het sieraad verwerkt in een trouwboeket. Of je sieraad als versiering in een schilderijtje op momenten dat je het niet draagt… Op die manier kan het sieraad toch een steun blijven ook op de dagen dat je het niet draagt.

Een levensboom

Een dominee kwam bij me met een bijzonder verzoek. Het bleek dat hun dochtertje een helft was van een tweeling. Het andere meisje was in het eerste levensjaar overleden. Van beide meisjes had ze een babyarmbandje. Het meisje was nu te groot geworden voor het armbandje. Het was ook veel gedragen, dus versleten. Ze vroeg me iets te ontwerpen voor beide armbandjes.

Ik heb een levensboom gemaakt, van zilver. Een soort schilderijtje.  De boom was aan één kant ontwikkeld en gegroeid. Daar heb ik het versleten armbandje in verwerkt. De andere helft van de boom is heel klein gebleven, zonder blaadjes. Daar werd het bijna nieuwe ongedragen armbandje in verwerkt.

Prachtig om daar te mogen zijn en bijzonder dat dit dierbare aandenken je wordt toevertrouwt. De aanvaarding van het leven en dood van zo dichtbij te mogen ervaren. Een mooi aandenken en symbool van hoe het in het leven kan gaan…

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vandaag m'n ring met labradoriet gekregen, oooo wat ben ik blij! Heel mooi hoe het ringetje van m'n zusje hier subtiel en met een prachtig detail in verwerkt is!