oktober-rozenkwarts-geboortesteen

Oktober

Rozenkwarts

Rozenkwarts is een roze steen die de creativiteit en zachtheid stimuleert.
Een liefdevolle steen.
Geboortesteen voor oktober en voor het sterrenbeeld Stier, Tweeling en Kreeft.

Speciaal voor jou gekozen:

alle geboortesteen sieraden worden speciaal voor jou gemaakt met jouw geboortesteen.

symboolarmbandje-vlinder-rozenkwarts
Vlinderarmband met rozenkwarts
geboortesteen-ring
Geboortestenen ring
oorbellen-met-rozenkwarts
Oorbellen met rozenkwarts
edelstenen

De geboortesteen van oktober is rozenkwarts

Rozenkwarts, voor creativiteit en zachtheid. Het is een fijne steen om in contact te blijven met een zachte gevoelssfeer. Voor creatieve mensen is het een inspirerende steen, voor mensen die meer met het materialistisch stuk van de wereld te maken hebben kan de steen een verzachtende invloed hebben. Rozenkwarts staat voor geborgenheid, onvoorwaardelijke liefde en veiligheid.

Kinderen kiezen vaak een rozenkwarts door de natuurlijke zachte afstemming die kinderen vaak ook hebben. Ook een goede hulp om kinderen niet te snel groot te laten worden. Voor de pubertijd is rozenkwarts ook ’n hele goede hulp voor de groei naar volwassenheid terwijl de verbondenheid van de kindertijd toch binnen bereik blijft. Voor volwassenen blijft de rozenkwarts goed omdat hij je weer in contact kan brengen met je gevoelens.

Geboortesteen-Mini-Jewels-Rozenkwarts-edelsteenhanger

Rozenkwarts voor het 4e chakra

De kleuren roze en groen komen in het hartchakra bij elkaar. Roze voor de liefdevolle energie en groen voor de rust en groei. Je ontwikkelt je intuïtie door je hart te openen. Zo kun je voelen wat je lichaam vertelt aan je geest en andersom. We kunnen meevoelen en meeleven met anderen vanuit dit chakra.

Het vierde chakra is het chakra voor emotionele intelligentie. Liefde en acceptatie van jezelf is hier centraal. Trauma’s in de emotionele sfeer hebben enorme invloed op je hartchakra en verzwakken je immuunsysteem. Bij dit chakra hoort het element lucht. Lucht heeft te maken met adem en beweging. Denk maar aan de uitdrukking: ‘je hart luchten’. Dit chakra ligt in het midden van onze zeven chakra’s en vormt de verbinding tussen het spirituele en het aardse. Werken vanuit het hart kan je helpen om de andere chakra’s te voeden en te openen, omdat dit chakra de verbinding legt. Dit chakra staat voor liefde, compassie en echte verbinding met jezelf, de mensen en alles wat leeft om je heen. Als we ons hart kunnen openen voor onszelf, anderen en alles om ons heen creëren we verbinding en groei.

Meer over rozenkwarts

Rozenkwarts groeit in een punt, net als andere kwartssoorten zoals citrien, amethist, rookkwarts, bergkristal en herkemerdiamant. Deze steen is transparant tot doorschijnend en heeft vaak een melkachtige glans. In kleur kan het variëren van heel zachtrose tot zalmkleurig.

Familie: kwarts
Hardheid: 7
Bestanddeel: mangaan, ijzer
Vindplaats: Brazilië, Namibië, Kenia, Madagaskar

Ik heb de hanger ontvangen en ben er heel blij mee! Wat een prachtig sieraad en met zo veel betekenis.

Paula

Combinaties met rozenkwarts

Rozenkwarts met chalcedoon: voor een liefdevolle moederbinding..
Rozenkwarts met bergkristal en amethist vormen samen de gouden driehoek. Ze werken samen zeer reinigend, rustgevend en geven een geweldige energie stroming.

Verzorging van rozenkwarts

Twee keer per maand kun je de steen inclusief sieraad ontladen in een glas schoon water, liefst spa blauw of gedemineraliseerd water.

In het zonlicht weer opladen.

Daaronder, tot hardheid 7 heten het geen edelstenen meer, maar zijn het halfedelstenen. Of eigenlijk dus gewoon stenen. Robijn met zijn hardheid 9 is dus een edelsteen.
En eigenlijk mag je dus stenen die minder dan hardheid 7 hebben alleen maar oneerbiedig stenen noemen. Het zijn edelstenen of niet. Halfedelstenen bestaan niet.

Wij zijn dol op cadeautjes!
Jij ook?

Begin direct met sparen

Meld je dan nu aan en krijg je eerste Edelsteentjes waar je bij MiniJewels mee kunt betalen.

DOE MEE

Disclaimer

Het is en blijft belangrijk altijd medische hulp te gebruiken waar deze nodig is en hoewel we in deze site essentiële informatie proberen te delen die een ieders gezondheid enorm ten goede zou kunnen komen, toch is zij niet bedoeld om wie dan ook maar te stimuleren om medische hulp buiten te sluiten. In tegendeel!
Zoek bij klachten altijd eerst hulp bij je arts!

Bronvermelding

Elementaire edelsteenkunde door professor P.C.Zwaan, C.E.S. Arps en professor J.C. Zwaan

Das Große Lexikon der Heilsteine, Düfte und Kräuter

Alles over edelsteen therapie door Tosca Tetteroo