geboortesteen-maansteen-juni

Juni

Maansteen

-Voor een nieuw begin-

De witte maansteen is goed voor de hormoonhuishouding en maakt tevreden.
In geval van ongewenste kinderloosheid die medisch gezien niet te verklaren is, is dit een fijne steen voor man en vrouw om te dragen.
Geboortesteen van juni en voor het sterrenbeeld Kreeft.

Lees hier meer informatie over het sterrenbeeld Kreeft.

edelstenen

De geboortesteen van juni is maansteen

Witte maansteen is de steen van de hoop en de reinheid. Tevens een fijne steen bij een kinderwens. Het beïnvloedt de hormoonhuishouding van de vrouw, werkt positief in gevallen van kinderloosheid die niet vanuit de geneeskunde te verklaren is.

Maansteen helpt de zachtheid en het gevoel toe te laten in deze verharde wereld. Maansteen zuivert en brengt rust bij emotionele overbelasting. Maakt tevreden en helpt je de balans terug te vinden. Het is ook een fijne steen bij verzuring van de maag en helpt de spijsvertering te verbeteren.

armband met maansteen
Hoe kunnen edelstenen in je sieraad werk doen voor je chakra's

Chakra

Het tweede chakra bevindt zich net onder de navel, bij het heiligbeen. Dit chakra wordt ook wel sacraal chakra genoemd. Maansteen werkt helend voor dit centrum.

Dit energiepunt is het centrum voor het uiten van emoties, het hebben van relaties, beweging, seksualiteit en creativiteit. Nieren, blaas, geslachtsdelen, baarmoeder, bekken, heiligbeen en bloedsomloop staan in relatie met dit tweede chakra. Dit kun je positief stimuleren door o.a. het dragen van maansteen.

Meer over maansteen

Maansteen is een mineraal uit de groep veldspaten. Labradoriet, spectroliet, amazoniet en zonnesteen behoren ook tot die groep. Het is een fascinerend mineraal door de bijzondere visuele effecten. De steen lijkt een soort opaliserend effect te hebben. De steen heeft een schittering als hij in het licht wordt gelegd of wordt bewogen.
Kleuren: wit, blauwachtig wit, creme, oranje bruin
Vindplaats: Brazilië, Sri Lanka,
Hardheid 6-6,5
Groep: Veldspaten
Bestanddeel: Kalium, Silicium, aluminium

Combinaties met maansteen

Maansteen met chalcedoon is een vruchtbare verbinding.
Verder kan natuurlijk maansteen gecombineerd worden met labradoriet, bergkristal, toermalijnkwarts, diamant of andere kleuren maansteen.

Verzorging van maansteen

Ontladen in een glas schoon water, liefst spa blauw of gedemineraliseerd water. Daarna in het maanlicht weer opladen.

Het was fijn en plezierig om zaken met je te doen. Ik wilde iets anders dan wat je in de reguliere winkels kunt kopen.

Peter

Weetjes over maansteen.….

  • Blauwe maansteen kan blauw lijken zodra er een zwarte ondergrond onder de halfedelsteen is verwerkt.

  • Regenboogmaansteen is wittig gevlekt als gevolg van de witte lagen en insluitsels. Zodra de steen licht vangt leveren die lagen en insluitsels een regenboogeffect op.

  • Groene maansteen is wat minder bekend omdat het geen kleurenspel heeft; toch is die lichtgroene steen erg fraai. Als je in de steen kijkt lijkt het net of er een lichtje schijnt van binnen, als van een volle maan. Om dit effect te vergroten wordt deze steen vaak hoog geslepen, dan is dat effect nog duidelijker.

  • Roze maansteen is de term voor alle andere kleuren, van grijs, beige-bruin en perzik tot honing kleur, van transparant tot opaak.

edelstenen

Jouw wens voor een InnerJewels sieraad

Wil je ook graag een InnerJewels sieraad en wil je graag eerst overleggen of heb je een vraag? Of misschien heb je wel een wens voor een sieraad die je hier niet kunt vinden.

Laat dan vrijblijvend je gegevens hier achter en we nemen contact met je op.

Stuur je wensen:

  • Max. bestandsgrootte: 2 MB.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.