geboortesteen-maansteen-juni

Juni

Maansteen

Voor een nieuw begin

Er zijn verschillende kleuren maansteen. De witte maansteen met een blauwe glans is goed voor de hormoonhuishouding en maakt tevreden.
Geboortesteen van juni en voor het sterrenbeeld Kreeft.

Speciaal voor jou gekozen:

alle geboortesteen sieraden worden speciaal voor jou gemaakt met jouw geboortesteen.

zilveren-hanger-maansteen
Zilveren hanger met maansteen
geboortesteen-ring
Geboortestenen ring
symboolhanger-saffier-emaille
Harthanger met geboortesteen
edelstenen

De geboortesteen van juni is maansteen

Witte maansteen is de steen van de hoop en de reinheid. Tevens een fijne steen bij een kinderwens. Het beïnvloedt de hormoonhuishouding van de vrouw, werkt positief in gevallen van kinderloosheid die niet vanuit de geneeskunde te verklaren is.

Maansteen helpt de zachtheid en het gevoel toe te laten in deze verharde wereld. Maansteen zuivert en brengt rust bij emotionele overbelasting. Maakt tevreden en helpt je de balans terug te vinden. Het is ook een fijne steen bij verzuring van de maag en helpt de spijsvertering te verbeteren.

maansteen

Chakra

Het tweede chakra bevindt zich net onder de navel, bij het heiligbeen. Dit chakra wordt ook wel sacraal chakra genoemd. Maansteen werkt helend voor dit centrum.

Dit energiepunt is het centrum voor het uiten van emoties, het hebben van relaties, beweging, seksualiteit en creativiteit. Nieren, blaas, geslachtsdelen, baarmoeder, bekken, heiligbeen en bloedsomloop staan in relatie met dit tweede chakra. Dit kun je positief stimuleren door o.a. het dragen van maansteen.

Meer over maansteen

Maansteen is een mineraal uit de groep veldspaten. Labradoriet, spectroliet, amazoniet en zonnesteen behoren ook tot die groep. Het is een fascinerend mineraal door de bijzondere visuele effecten. De steen lijkt een soort opaliserend effect te hebben. De steen heeft een schittering als hij in het licht wordt gelegd of wordt bewogen.
Kleuren: wit, blauwachtig wit, creme, oranje bruin
Vindplaats: Brazilië, Sri Lanka,
Hardheid 6-6,5
Groep: Veldspaten
Bestanddeel: Kalium, Silicium, aluminium

Combinaties met maansteen

Maansteen met chalcedoon is een vruchtbare verbinding.
Verder kan natuurlijk maansteen gecombineerd worden met labradoriet, bergkristal, toermalijnkwarts, diamant of andere kleuren maansteen.

Verzorging van maansteen

Ontladen in een glas schoon water, liefst spa blauw of gedemineraliseerd water. Daarna in het maanlicht weer opladen.

Het was fijn en plezierig om zaken met je te doen. Ik wilde iets anders dan wat je in de reguliere winkels kunt kopen.

Peter

Weetjes over maansteen.….

  • Blauwe maansteen kan blauw lijken zodra er een zwarte ondergrond onder de halfedelsteen is verwerkt.

  • Regenboogmaansteen is wittig gevlekt als gevolg van de witte lagen en insluitsels. Zodra de steen licht vangt leveren die lagen en insluitsels een regenboogeffect op.

  • Groene maansteen is wat minder bekend omdat het geen kleurenspel heeft; toch is die lichtgroene steen erg fraai. Als je in de steen kijkt lijkt het net of er een lichtje schijnt van binnen, als van een volle maan. Om dit effect te vergroten wordt deze steen vaak hoog geslepen, dan is dat effect nog duidelijker.

  • Roze maansteen is de term voor alle andere kleuren, van grijs, beige-bruin en perzik tot honing kleur, van transparant tot opaak.

Wij zijn dol op cadeautjes!
Jij ook?

Begin direct met sparen

Meld je dan nu aan en krijg je eerste Edelsteentjes waar je bij MiniJewels mee kunt betalen.

DOE MEE

Disclaimer

Het is en blijft belangrijk altijd medische hulp te gebruiken waar deze nodig is en hoewel we in deze site essentiële informatie proberen te delen die een ieders gezondheid enorm ten goede zou kunnen komen, toch is zij niet bedoeld om wie dan ook maar te stimuleren om medische hulp buiten te sluiten. In tegendeel!
Zoek bij klachten altijd eerst hulp bij je arts!

Bronvermelding

Elementaire edelsteenkunde door professor P.C.Zwaan, C.E.S. Arps en professor J.C. Zwaan

Das Große Lexikon der Heilsteine, Düfte und Kräuter

Alles over edelsteen therapie door Tosca Tetteroo