Geboortestenen

geboortestenen

Geboortestenen in je sieraad

Wat een enorm leuk geboortesieraad voor je vriendin, vrouw, dochter, of tante! In je sieraad naar keuze wordt een geboortesteentje verwerkt.

Per maand zijn er speciale geboortestenen.  

Wie heeft nu bepaalt welke geboortestenen er zijn?
Het verhaal van de geboortestenen is oorspronkelijk afkomstig uit het boek Exodus. Jakob had 12 zonen. Deze 12 zonen vormden 12 stammen met hun eigen grondgebied. Twee zonen kregen wel een eigen stam maar geen grond. Elk grondgebied werd op het schild vertegenwoordigd met een (edel)steen.  Vandaar de 12 stenen in het schild.  Elke steen staat dus symbool voor een van de twaalf stammen van Israël. Volgens de overlevering zag een Joodse geleerde twaalf stenen op een borstplaat. Toen hij die twaalf stenen zag dacht hij dat deze stenen symbool stonden voor de twaalf maanden van het jaar.

Eeuwen later droegen monniken en geleerden de steen van die maand en geloofden dat de stenen speciale mystieke krachten hadden.

Nu hebben we nog steeds de geboorte- of maandstenen in gebruik, die een diepere betekenis geeft aan deze edelstenen en halfedelstenen. Elke edelsteen heeft zijn eigen kracht….

edelstenen

Januari

De geboortesteen van januari is granaat. Deze steen werkt positief voor het 1e chakra. Geeft energie, moed en kracht, versterkt het ego. De sterke rode  steen is niet geschikt voor kinderen.

Geboortesteen-Granaat

Februari

De geboortesteen van februari is amethist.  Deze steen werkt positief voor het 7e chakra. Amethist geeft kalmte en rust. Tegen spanningshoofdpijn en bij overbelasting concentratie bevorderend. Ontspant de nek.

Geboortesteen-Amethist

Maart

De geboortesteen van maart is aquamarijn. Deze edelsteen werkt op het 5e chakra. Deze steen werkt fijn voor de keel zoals bij heesheid, haperen. Daarnaast een steen tegen allergie/ hooikoorts.

Geboortesteen-aquamarijn

April

De geboortesteen van april is diamant. Diamant is de hardste en de duurste edelsteen die er is. Er zijn veel kleurvarianten, ook zwarte diamant. Ruwe diamant wordt in de typische kubische vorm gevonden.  Geeft veel kracht.

Geboortesteen-Diamant
edelstenen

Mei

De geboortesteen van mei is smaragd. Deze werkt op het 4e chakra. Hij bevordert de groei en brengt evenwicht tussen rust en actie. Het bewaakt dus je grenzen en behoedt je voor een burn-out.

Geboortesteen-Smaragd

Juni

De geboortesteen van juni zijn meerdere stenen. Parels, amethist en maansteen. Maansteen werkt positief voor het 2e chakra. Een fijne steen om te dragen bij een onverklaarbare ongewenste kinderloosheid.

Geboortesteen-Maansteen

Juli

De geboortesteen van juli is robijn. Deze steen werkt positief voor het 1e chakra. Zou een miskraam kunnen voorkomen(1e 3 maanden dragen) en werkt goed tegen vermoeidheid. Geeft moed en versterkt.

Geboortesteen-Robijn

Augustus

De geboortesteen van augustus is peridoot. De andere naam voor deze groene steen is olivijn. Werkt op het 3e en 4e chakra. Versterkt positieve opbouwende gedachten. Helpt je af te sluiten voor negativiteit.

Geboortesteen-Peridoot
edelstenen

September

De geboortesteen van september is blauwe saffier. Werkt op het 6e chakra. Deze edelsteen werkt stimulerend op de intuïtie en werkt op een positieve manier op de ogen. Ook op een figuurlijke manier.

Geboortesteen-Saffier

Oktober

De geboortestenen van oktober zijn opaal, toermalijn en rozenkwarts. Rozenkwarts werkt positief voor het 4e chakra. Een zachte en liefdevolle steen voor kinderen. Stimuleert de creativiteit. Maakt bij verharding open en zacht.

Geboortesteen-Rozenkwarts

November

De geboortesteen van november is topaas en citrien. Citrien werkt positief voor het 2e chakra. Je mag jezelf blijven… Deze steen geeft een positieve krachtige energie. Een echt zonnetje.

Geboortesteen-Citrien

December

De geboortestenen van december zijn tanzaniet en turkoois. Turkoois werkt positief voor het 4e chakra. Geeft rust bij emotionele overbelasting. Brengt geluk en bescherming tegen negativiteit. Een fijne vriendschapssteen.

Geboortesteen-Turkoois

Geen life hug voor je helaas….

Maar ik zal me wel even voorstellen, ik ben Irene, 62 jaar en woon in het buitengebied van Weerselo. Ik ben dol op mijn kleinkinderen, honden, aquarium en nootjes. Mijn specialiteit is edelsmeden/ emailleren. En ik houd niet van massa productie.

Maak kennis met InnerJewels

Mijn naam is Irene Schildkamp, ik ben de drijvende kracht achter Innerjewels. Inmiddels heb ik 30 jaar ervaring in het vak goudsmeden en mijn hart ligt bij het emailleren van sieraden. Naast het maken van  edelsteensieraden kun je ook bij me terecht voor handgemaakte  as-sieradengedenk sieraden, moedermelk sieraden en trouwsieraden.

Wensen of vragen?

Heb je nog vragen? Laat vrijblijvend je gegevens hieronder achter , dan neem ik  contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.