Februari met de geboortesteen amethist

Februari

Amethist

Voor innerlijke rust
Ben je origineel, apart, bijzonder, niet gewoon, loyaal? Dan is amethist speciaal voor jou!

Amethist is een transparant paarse steen, rustgevend en anti stress.
Tegen spanningshoofdpijn. En je slaapt er ook beter bij.

Het is de geboortesteen voor februari en voor het sterrenbeeld Vissen.
Lees hier verder over het sterrenbeeld Vissen

Februari en de geboortesteen amethist

Leef je leven zoals het komt en geniet daarvan! Amethist helpt je erbij…. Amethist werkt tevens positief op de concentratie en tegen verstrooidheid door overbelasting. Wanneer je slecht slaapt is het fijn een amethist in je slaapkamer te plaatsen. Deze steen helpt te ontspannen.

Er zijn een paar combinatiestenen met amethist

Ametrien is een combinatie van citrien en amethist, paars en geel in één steen.
Amethistkwarts is amethist in kleurloze kwarts. Wit en paars dus.
Auraliet 23 is een steen die bestaat uit meerdere edelstenen en stenen, waaronder amethist.

Lees hier meer informatie over amethist
Februari met de geboortesteen amethist

Amethist in je sieraad voor het 7e chakra

Voor het kruinchakra zijn twee kleuren actief. Violet en wit. Violet is voor de verbinding met de geest en net erboven de witte kleur voor de eenheid tussen de chakra’s.

De paarse amethist werkt helend voor je kruinchakra. Het kruinchakra is het 7e chakra en is het energiecentrum voor spiritualiteit en bewustzijn. Op lichamelijk gebied werkt amethist tegen stress die zich ophoopt in het hoofd en maag. Op geestelijk gebied is amethist fijn tegen verwardheid, beslissingsloosheid en depressies. Je mag minder denken en meer voelen. Uiteindelijk is het het laatste chakra dat in balans mag komen en dan zijn alle chakra’s in evenwicht

Meer over amethist

Amethist komt veel voor en is razend populair. Als de steen te warm wordt gemaakt verandert de kleur in geel. Er is ook een kwartssoort die een combinatie paars-geel is, ametrien. Die is dus niet door de mens zo gemaakt maar is door zeer ongewone geologische omstandigheden zo ontstaan.

De amethist groeit in een punt, net als andere kwartssoorten zoals citrien, rozenkwarts, rookkwarts, bergkristal en herkemerdiamant.

Familie: kwarts
Hardheid: 7
Bestanddeel: silicium
Vindplaats: hoofdzakelijk Brazilië

Ik wilde iets anders dan wat je in de reguliere winkels kunt kopen. Via internet ben ik bij Irene gekomen. Het sieraad viel zeker in de smaak. Dank voor het goede advies.

Peter

Combinaties met amethist

Amethist kun je niet zomaar met verschillende edelstenen tegelijk dragen. Altijd goed zijn de andere kwartssoorten te combineren met amethist, zoals rozenkwarts, bergkristal. Als je deze 3 soorten tegelijk draagt of in je kamer plaatst komt er een heel bijzondere positieve energie vrij. Dit wordt dat ook wel de gouden driehoek genoemd.

Amethist en aquamarijn. Deze twee edelstenen samen zijn rustgevend, zetten aan tot stroming en werken samen op een spiritueel niveau.

Amethist en bergkristal als combinatie is heel sterk voor het spirituele inzicht, zuiverheid en lichtkracht.

Verzorging van amethist

Eén keer per maand kun je de amethist ontladen in een glas schoon water, liefst spa blauw of gedemineraliseerd water.

In het licht van de volle maan weer opladen. Niet in de zon want dan verliest hij wat van zijn mooie kleur.

Weetjes over amethist….

  • De amethist groeit in een punt, net als andere kwartssoorten zoals citrien, rozenkwarts, rookkwarts, bergkristal en herkemerdiamant.
    Er zijn mannelijke punten -heel spits toelopend- en vrouwelijke punten -plattere bovenkant van de punt-. (Ook) bij de stenen blijkt, dat een vrouw meestal valt op de energie van de mannelijke punten en omgekeerd.De amethist groeit in een punt, net als andere kwartssoorten. Er zijn mannelijke punten -heel spits toelopend- en vrouwelijke punten -plattere bovenkant van de punt-. (Ook) bij de stenen blijkt, dat een vrouw meestal valt op de energie van de mannelijke punten en omgekeerd.

  • Amethist werd vroeger gebruikt tegen dronkenschap. De steen zorgde ervoor dat de onmatigheid aan banden werd gelegd. Je vind dit verhaal terug in de naam van de steen. De naam komt uit het Griekse ‘Amethystos’. Dat betekent vrij vertaald niet dronken.

Februari met de geboortesteen amethist
edelstenen

Jouw wens voor een InnerJewels sieraad

Wil je ook graag een InnerJewels sieraad en wil je graag eerst overleggen of heb je een vraag? Of misschien heb je wel een wens voor een sieraad die je hier niet kunt vinden.

Laat dan vrijblijvend je gegevens hier achter en we nemen contact met je op.

Stuur je wensen:

  • Max. bestandsgrootte: 2 MB.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.