Amethist-geboortesteen-februari

Februari

Amethist

Voor innerlijke rust
Ben je origineel, apart, bijzonder, niet gewoon, loyaal? Dan is amethist speciaal voor jou!

Amethist is een transparant paarse steen, rustgevend en anti stress.
Tegen spanningshoofdpijn. En je slaapt er ook beter bij.

Het is de geboortesteen voor februari en voor het sterrenbeeld Vissen.
Lees hier verder over het sterrenbeeld Vissen

Speciaal voor jou gekozen:

alle geboortesteen sieraden worden speciaal voor jou gemaakt met jouw geboortesteen.

edelstenen-geboortestenen

Februari en de geboortesteen amethist

Leef je leven zoals het komt en geniet daarvan! Amethist helpt je erbij…. Amethist werkt tevens positief op de concentratie en tegen verstrooidheid door overbelasting. Wanneer je slecht slaapt is het fijn een amethist in je slaapkamer te plaatsen. Deze steen helpt te ontspannen.

Er zijn een paar combinatiestenen met amethist;
Ametrien is een combinatie van citrien en amethist, paars en geel in één steen.
Amethistkwarts is amethist in kleurloze kwarts. Wit en paars dus.
Auraliet 23 is een steen die bestaat uit meerdere edelstenen en stenen, waaronder amethist.

hanger-met-amethist

Amethist in je sieraad voor het 7e chakra

Voor het kruinchakra zijn twee kleuren actief. Violet en wit. Violet is voor de verbinding met de geest en net erboven de witte kleur voor de eenheid tussen de chakra’s.

De paarse amethist werkt helend voor je kruinchakra. Het kruinchakra is het 7e chakra en is het energiecentrum voor spiritualiteit en bewustzijn. Op lichamelijk gebied werkt amethist tegen stress die zich ophoopt in het hoofd en maag. Op geestelijk gebied is amethist fijn tegen verwardheid, beslissingsloosheid en depressies. Je mag minder denken en meer voelen. Uiteindelijk is het het laatste chakra dat in balans mag komen en dan zijn alle chakra’s in evenwicht

Meer over amethist

Amethist komt veel voor en is razend populair. Als de steen te warm wordt gemaakt verandert de kleur in geel. Er is ook een kwartssoort die een combinatie paars-geel is, ametrien. Die is dus niet door de mens zo gemaakt maar is door zeer ongewone geologische omstandigheden zo ontstaan.

De amethist groeit in een punt, net als andere kwartssoorten zoals citrien, rozenkwarts, rookkwarts, bergkristal en herkemerdiamant.

Familie: kwarts
Hardheid: 7
Bestanddeel: silicium
Vindplaats: hoofdzakelijk Brazilië

Ik wilde iets anders dan wat je in de reguliere winkels kunt kopen. Via internet ben ik bij Irene gekomen. Het sieraad viel zeker in de smaak. Dank voor het goede advies.

Peter

Combinaties met amethist

Amethist kun je niet zomaar met verschillende edelstenen tegelijk dragen. Altijd goed zijn de andere kwartssoorten te combineren met amethist, zoals rozenkwarts, bergkristal. Als je deze 3 soorten tegelijk draagt of in je kamer plaatst komt er een heel bijzondere positieve energie vrij. Dit wordt dat ook wel de gouden driehoek genoemd.

Amethist en aquamarijn. Deze twee edelstenen samen zijn rustgevend, zetten aan tot stroming en werken samen op een spiritueel niveau.

Amethist en bergkristal als combinatie is heel sterk voor het spirituele inzicht, zuiverheid en lichtkracht.

Verzorging van amethist

Eén keer per maand kun je de amethist ontladen in een glas schoon water, liefst spa blauw of gedemineraliseerd water.

In het licht van de volle maan weer opladen. Niet in de zon want dan verliest hij wat van zijn mooie kleur.

Klanten zeggen:

Ik heb ondertussen best een hele collectie sieraden én stenen uit de Inner Jewels serie van Irene Schildkamp. Armband, ketting, ringen en oorbellen. Irene voelt precies aan welke steen passend is bij jou en waar deze jou in kan versterken. Ze test dit ook uit en laat jou ook voelen of de steen iets voor je doet. Irene leert je ook welke stenen goed met elkaar te combineren zijn. Ben nog steeds heel blij met alle sieraden en wissel regelmatig van steen, passend bij wat ik die dag ga doen.

-Marjon Tjepkema-

Jouw wens voor een sieraad met een geboortesteen

Wil je ook graag een sieraad met een geboortesteen en wil je graag eerst overleggen of heb je een vraag? Of misschien heb je wel een wens voor een sieraad die je hier niet kunt vinden.

Laat dan vrijblijvend je gegevens hier achter en we nemen contact met je op.

Stuur je wensen:

  • Max. bestandsgrootte: 5 MB.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Weetjes over amethist….

  • De amethist groeit in een punt, net als andere kwartssoorten zoals citrien, rozenkwarts, rookkwarts, bergkristal en herkemerdiamant.
    Er zijn mannelijke punten -heel spits toelopend- en vrouwelijke punten -plattere bovenkant van de punt-. (Ook) bij de stenen blijkt, dat een vrouw meestal valt op de energie van de mannelijke punten en omgekeerd.De amethist groeit in een punt, net als andere kwartssoorten. Er zijn mannelijke punten -heel spits toelopend- en vrouwelijke punten -plattere bovenkant van de punt-. (Ook) bij de stenen blijkt, dat een vrouw meestal valt op de energie van de mannelijke punten en omgekeerd.

  • Amethist werd vroeger gebruikt tegen dronkenschap. De steen zorgde ervoor dat de onmatigheid aan banden werd gelegd. Je vind dit verhaal terug in de naam van de steen. De naam komt uit het Griekse ‘Amethystos’. Dat betekent vrij vertaald niet dronken.

Wij zijn dol op cadeautjes!
Jij ook?

Begin direct met sparen

Meld je dan nu aan en krijg je eerste Edelsteentjes waar je bij MiniJewels mee kunt betalen.

Disclaimer

Het is en blijft belangrijk altijd medische hulp te gebruiken waar deze nodig is en hoewel we in deze site essentiële informatie proberen te delen die een ieders gezondheid enorm ten goede zou kunnen komen, toch is zij niet bedoeld om wie dan ook maar te stimuleren om medische hulp buiten te sluiten. In tegendeel!
Zoek bij klachten altijd eerst hulp bij je arts!

Bronvermelding

Elementaire edelsteenkunde door professor P.C.Zwaan, C.E.S. Arps en professor J.C. Zwaan

Das Große Lexikon der Heilsteine, Düfte und Kräuter

Alles over edelsteen therapie door Tosca Tetteroo

edelstenen