Familiegoud omsmelten?

familiegoud omsmelten

Familiegoud omsmelten?

Het is een prachtig idee om familiegoud te gebruiken voor nieuwe sieraden. Vaak blijft bij overlijden dat doosje met familiegoud van moeder of schoonmoeder onaangebroken. De ringen doe je niet weg uiteraard, maar ze zijn eigenlijk ook niet meer draagbaar. En hoe ga je het verdelen tussen de kinderen……  Natuurlijk ga je het niet gewoon inruilen voor een geldbedrag.

Zo kwam een echtpaar bij me met de vraag of ik een dubbele gouden trouwring van oma in 4 ringen kon verdelen en verwerken. Voor de drie dochters en één kleindochter zou ik het familiegoud  gebruiken en in ieder geval voor elk kind een ring maken met een stukje van de dubbele trouwring van oma.
De hele familie is bij me geweest om te kunnen afstemmen op de wensen en smaak van eenieder.
Ik heb voor de kleindochter die van klein maar fijn houdt, een smallere ring gemaakt dan voor de dochter die wat extravaganter is.
De dubbele ring is doorgezaagd waardoor 4 ringen ontstonden. De gouden armband van de moeder is omgesmolten tot 4 grillige ‘bark’ ringen die ze zagen liggen bij mijn trouwringencollectie.  Deze ringen werden verbonden door een gehamerde zilveren ring, waardoor de ring ook voor de jeugdige drager een aantrekkenlijke ring werd.
Het familiegoud is verdeeld, de ring van de oma blijft herkenbaar, de moeder heeft ook haar aandeel geleverd en iets nieuws is toegevoegd.

Persoonlijk sieraad

Alle sieraden worden door mij in mijn eigen atelier gemaakt. Dat dierbare goud of zilver kun je hergebruiken. We kunnen delen van het sieraad samenvoegen met iets nieuws. Er zijn diverse modellen mogelijk, in verschillende maten. Ik heb een aantal voorbeelden van verbouwingen voor je klaar staan. Uiteraard is dat slechts een aanzetje, we kunnen samen vast wel iets moois bedenken dat bij je wensen aansluit. Wel in mijn stijl, daarom heb je ook voor mij gekozen.

Trouwringen omsmelten of niet?

Na 25 jarig huwelijk heb je misschien een andere smaak – wat betreft ring dan hoop ik-.  Of ze passen echt niet meer. Het goud van jullie ringen is je wel erg dierbaar. We kunnen samen een  ontwerp voor nieuwe trouwringen maken. Het goud kan gesmolten en gebruikt worden voor de nieuwe trouwringen.

Trouwringen met een gravure van ouders kunnen in zijn geheel ongeschonden worden gelaten, of  je kunt delen van het sieraad behouden.

Voor al je wensen ben je bij mij aan het goede adres, ik maak emoties graag draagbaar.