Emaille sieraden

emaille-sieraad

Al tijdens de opleiding verloor ik mijn hart aan het oude ambacht: het emailleren van sieraden. Het is een hele bijzondere en uitdagende versieringstechniek waardoor dit mijn eeuwige liefde zal blijven. Ook voor reparaties en andere opdrachten met emaille kun je bij me terecht.

Een emaille sieraad

Emailleren is een hele oude techniek waarbij korreltjes glas met een kleurpigment op edelmetaal of koper worden aangebracht. Na het drogen wordt het sieraad op 800 graden in een speciale oven gebakken.  Daarna is deze glaslaag licht- en kleurvast.

Emaille is er in verschillende vormen, ik gebruik meestal de transparante variant. Ik breng het meestal nat aan met een kroontjespen, zodat je precies weet welk korreltje emaille waar komt. Vermenging net als bij verf is niet mogelijk, maar je kunt de korreltjes wel door elkaar heen halen. Waardoor je toch van een soort kleurovergang kunt spreken.

emaille-sieraad-kleurenmonster

Kleuren

Je kunt voor je gewenste sieraad je eigen favoriete kleuren uitkiezen. Vind je dat lastig? Bestel dan een kleurenmonster zodat je thuis de kleuren kunt bekijken.

emaille-sieraad-symboliek

Symbolen

In het emaille kunnen symbolen en tekens verwerkt worden. In deze hanger staat de getekende spiraal voor vrouwelijke energie.

emaille-sieraad-oranje-hanger

Emaille in je sieraad

Emaille in je sieraad geeft kleur en een bijzonder kunstzinnig aspect aan je sieraad. Wil je er meer over weten?

Emaille-sieraad-moedermelk-hanger

Moedermelk

In het emaille kan moedermelk worden verwerkt. Subtiel verbakken als sterrenstof.

emaille-sieraad-as

As

Ook as kan prachtig verwerkt worden in het emaille. aanwezig maar niet herkenbaar als een as-sieraad.

emaille-sieraad-trouwringen

Trouwen

Wil je heel bijzondere vriendschapsringen, verloving- of trouwringen? Kies dan voor het unieke emaille.

Levertijd

Een sieraad dat op voorraad is wordt binnen twee werkdagen verzonden.  Als je speciale wensen hebt wordt je unieke sieraad met liefde en aandacht voor jou gemaakt….. Ik probeer binnen 2 maanden te blijven, maar elk sieraad moet een kunstwerkje worden… Heb je haast of iets speciaals? Laat het me dan weten, overleggen we.

Misschien ook leuk om te lezen?

Wat is emaille

Emaille in je sieraad

 

 

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wens

Heb je een wens en wil je vrijblijvend meer informatie over een sieraad met emaille dat je graag zou willen laten maken? Laat het me dan weten!