Emaille

Mijn specialiteit is het ontwerpen en maken van sieraden met emaille. Dit doe ik ambachtelijk, door met hoge temperaturen te werken. Het emaille wordt dan samengesmolten met het zilver of goud van het sieraad. Dit ambacht is een beetje aan het uitsterven in deze tijd van sieraden printen via computers en lasers.

Het emaille is een prachtige toevoeging van kleur in een sieraad. Duurzaam, lichtvast en sterk. En uniek, ik maak nooit identieke sieraden met emaille.

Hoe sterk is sterk?

Je kunt uw sieraad normaal behandelen, alleen moet je oppassen met stoten of laten vallen.

Doe daarom bij voorkeur je sieraden niet in de badkamer af. Als het uit je handen valt valt het sieraad op de tegels. Dan zou het emaille stuk kunnen gaan.
Ook met je ring tikken tegen de ramen is iets waar het emaille niet tegen kan. Logisch, maar je moet er eventjes bij stilstaan.

Als u een tube of ander bol gevormd sieraad heeft, is het handig het sieraad als u het niet draagt, in een doosje weg te leggen. Niet op de wastafel of iets hards leggen. Omdat het sieraad rondom is geëmailleerd kan er op die manier een stukje af gaan. het doosje is fijn zacht, het ligt beschermd, en kan niet op de grond rollen….

Onderhoud van mijn emaille sieraden

Als het emaille gecombineerd is met zilver, kunt u gewoon het zilver poetsen. Een normaal Hagerty product is prima. Maar geen Silverdip gebruiken! Dat is eigenlijk voor alle sieraden jammer, maar helemaal voor de sieraden met emaille. De glans kan helemaal verdwijnen. Silverdip haalt namelijk een heel klein beetje van de bovenste zilverlaag van het sieraad af.

Polka Dots