Wie is Irene

Irene Schildkamp, goudsmid

Wie ben ik…. 

Ik ben een echte Leeuw, ik houd van mooie dingen en ben gedreven in wat ik graag wil doorgeven. De liefde voor elkaar, mensen onderling, maar ook voor mijn gezin. Ik ben jaren mantelzorger geweest van mijn moeder, en nu nog van mijn broer. Hij heeft een licht verstandelijke beperking en woont naast ons. Zijn eeuwig durende goede humeur is een echte levensles voor me.

Vanaf 2000, na het volgen van de vakschool voor goudsmeden in Schoonhoven, heb ik mijn goudsmid bedrijf opgericht. Ik ben altijd dol geweest op kleur. Ik vond en vind kleur in het emailleren van sieraden geweldig, dat is ook een specialiteit van mij. Die sieraden kun je vinden op RememberJewels 

Naast emaille ben ik ook dol op edelstenen. Nadat ik de cursus edelsteentherapie heb gevolgd bij Tosca Tetteroo was mijn missie duidelijk. Ik wilde sieraden gaan maken met eerlijke stenen, niet geverfd of gebrand. 

Samen met Saskia Oude Aarninkhof heb ik in 2009 de sieradenlijn InnerJewels ontwikkeld.
We vonden elkaar in de liefde voor kleuren.  Saskia als image consultant, haar klanten adviserend over kleuren in kleding.  En ik als goudsmid, werkend met prachtige kleuren in emaille en edelstenen. Van het één kwam het ander en binnen een half jaar was InnerJewels geboren!
Ik ontwierp een schakelarmband van zilver met een verwisselbare edelsteenschakel, waarmee je eindeloos kunt variëren en combineren. Een duurzaam en uniek sieraad dat een leven lang mee gaat.

Na verloop van tijd namen Saskia en ik zakelijk afscheid van elkaar.  Ik ontworp kindertekening sieraden, assieraden en  moedermelk sieraden. 
Na het overlijden van mijn moeder in mei 2022 brak voor mij een periode aan met herstel, verstilling en rust. 

In de nazomer 2023 kreeg InnerJewels een nieuw begin
Saskia en ik zaten op een terrasje, ik had het over mijn voornemen een stapje terug te willen doen.  Maar…. we gingen nog eens samen om de tafel. En zo werd het niet een afsluiting maar een nieuw begin van InnerJewels en RememberJewels.