Valkenoog in je sieraad

Valkenoog-in-je-sieraad

Valkenoog in je sieraad

Tijgeroog en valkenoog (of valkoog) hebben veel gemeen; ze zijn allebei een variëteit van kwarts.
Valkenoog bestaat uit kwarts vergroeid met blauwe asbest. Deze blauwe kwartsvariant zal door oxidatie in vele duizenden jaren vergroeien tot het goudkleurige tijgeroog.

Valkenoog

  • Helpt om beter en efficiënter adem te halen
  • Bevordert de wilskracht
  • Beschermt tegen negativiteit
  • Bevordert zelfvertrouwen
  • Leert beter en scherper te zien

De kleur en de energie

Kleur: zwart-blauw
Chacra: Voorhoofdschakra
Valkenoog maakt het mogelijk je eigen kwaliteiten en valkuilen beter te zien. Deze donkerblauwe steen helpt ons duidelijk te zien en scherp te blijven. Net als een echte valk.

edelstenen

Het voorhoofdchakra

Ook wel derde oog genoemd. Het zit ook net boven en tussen de wenkbrauwen. Valkenoog werkt helend voor dit 6e chakra en staat voor bewustzijn en oplettendheid. Inzicht, intuïtie, wijsheid en visualisatie zijn belangrijke aspecten van het zesde Chakra. Op het moment dat het derde oog niet optimaal functioneert, kan dit leiden tot hoofdpijn, angst, concentratieproblemen, depressie, slecht gezichtsvermogen, problemen met het geheugen en geestelijke problemen.

edelstenen

Technische gegevens

Vindplaats :  Zuid-Afrika, West- Australië
Hardheid : 7
Dierenriem: Waterman

edelstenen
Valkenoog-in-je-sieraad-ring

Onderhoud

Twee keer per maand ontladen in een glas schoon water, liefst spa blauw of gedemineraliseerd water. Kort in de zon weer opladen.
Meer tips ? Kijk dan op reinigen, ontladen en opladen van je sieraad.

Valkenoog-in-je-sieraad

Katteoog effect in valkenoog

Een steen kan een karakteristiek chattoyance-effect vertonen wanneer de steen gepolijst is. Het chattoyance-effect is een lichteffect, lijkend op het schijnsel van een kattenoog, dat optreedt bij sommige mineralen, zoals tijgeroog of chrysoberyl. Het effect wordt veroorzaakt door een vezelstructuur van het mineraal of van een insluiting.
Een kleine verandering in de kijkhoek op zo’n oppervlak brengt een grote kleurverandering te weeg. Dit suggereert een grote diepte.

De naam chattoyance komt van de Franse woorden chat (kat) en oeil (oo

edelstenen
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.