Toermalijnrutiel in je sieraad

toermalijnrutiel-in-je-sieraad-naaldjes

Toermalijnrutiel in je sieraad

De zwarte naaldjes is de toermalijn. Deze naaldjes zijn rutielinsluitsels. Deze naaldjes zitten in bergkristal. Vandaar dat ook vaak toermalijnkwarts gezegd wordt.  Niet te verwarren met rutielkwarts. Die naaldjes zijn goudkleurig van het bestanddeel titaan.

Meestal moet je eerst oud leed opruimen om te kunnen groeien. Oude spanningen, stress die zich heeft opgebouwd, of trauma’s slokken de energie op.
Eigenlijk moet je dus eerst opruimen, daarna balans creëren en groeien. Toermalijnrutielkwarts is een bijzondere werkzame combinatie steen die je goed kan helpen. Een bijzondere steen met een grote lichtkracht.

edelstenen

Toermalijnrutiel in je sieraad

Rutiel betekend naaldjes. Toermalijnrutiel zijn dus zwarte naaldjes die in bergkristal ingesloten zitten. Je kunt ook zeggen toermalijnrutielkwarts, of toermalijnkwarts. Het wordt min of meer door elkaar gebruikt.

Zwarte toermalijn werkt positief op je basischakra of stuitchakra. Als dit eerste chakra uit balans is uit zich dat vaak in ongeconcentreerd zijn, ongeduldig zijn, en/of je niet veilig voelen. Heb je vaak koude voeten, voel je je uitgeput en mis je aan wilskracht is dit een fijne edelsteen die je extra kan helpen het eerste chakra weer te activeren.

Je kunt nog meer doen voor je eerste chakra:

  • Draag rode sokken bij koude voeten
  • Voel je een boom, waarbij de wortels vanuit je voetzolen stevig in de aarde vastzitten
  • Neem vaak een voetenbad
  • Draag naast toermalijnrutielkwarts ook onyx, robijn, granaat, bloedsteen, hematiet of pyriet, want die werken ook allemaal positief op je eerste chakra.
edelstenen
toermalijnkwarts-in-je-sieraad-oorbellen
toermalijnkwarts-in-je-sieraad-hanger-toermalijnkwarts
toermalijnrutiel-in-je-sieraad-ring

Toermalijnrutiel in je sieraad

Deze edelsteen heeft een sterk ontladende energie. De toermalijn voert spanning af en de bergkristal zorgt voor schone nieuwe energie.
Het is om die reden een heel belangrijke steen in de edelsteentherapie. Je moet eerst opgekropte spanning en emoties afvoeren voor je kunt opbouwen.

Toermalijnrutiekwarts heeft dus naaldjes. De werking ervan is sterk afhankelijk van die naaldjes en zijn belangrijk voor de keuze van de steen. Hele dunne naaldjes zijn geschikt voor zeer gevoelige mensen.
Veel naaldjes zetten veel in beweging, met minder naaldjes komt het heel rustig op gang.
En de richting van de naaldjes is dan ook weer belangrijk. Bij kriskras naaldjes, komen spanningen los. Bij lengterichting van de naaldjes worden de spanningen afgevoerd. Kijk dus goed naar de steen en je wensen. Of laat het uitpendelen/ uitzoeken welke steen het beste voor je is.

Hoe zit het nu met die toermalijnrutiel-naaldjes?

De rutielnaaldjes kriskras in de steen doorbreeken spanning en opgekropte emoties en horizontaal verbindt juist die emoties en spanning. Verticale naaldjes voert de spanning af.

Technische gegevens

Vindplaats :  Brazilië, China, Australië
Hardheid : 7
Groep: Kwarts
Dierenriem: Steenbok

Onderhoud

Twee keer per maand ontladen in een glas schoon water, liefst spa blauw of gedemineraliseerd water. Lekker in de zon of op een bergkristal cluster weer opladen.
Meer tips ? Kijk dan op reinigen, ontladen en opladen van je sieraad.

De kleur en de energie

Kleur: Zwart en kleurloos
Chacra: basischakra of stuitchakra
Deze naaldjes kunnen dik of dunner zijn, in één richting lopen of kriskras. De werking van deze ontladende steen is dus steeds anders. Goed kijken naar welke steen bij je past dus!

Geen life hug voor je helaas….

Maar ik zal me wel even voorstellen, ik ben Irene, 62 jaar en woon in het buitengebied van Weerselo. Ik ben dol op mijn kleinkinderen, honden, aquarium en nootjes. Mijn specialiteit is edelsmeden/ emailleren. En ik houd niet van massa productie.

Maak kennis met InnerJewels

Mijn naam is Irene Schildkamp, ik ben de drijvende kracht achter Innerjewels. Inmiddels heb ik 30 jaar ervaring in het vak goudsmeden en mijn hart ligt bij het emailleren van sieraden Naast het maken van  edelsteensieraden kun je ook bij me terecht voor handgemaakte  as-sieraden , gedenk-sieraden , moedermelk sieraden, en trouwsieraden

Geïnteresseerd?

Ben je geïnteresseerd in een sieraad met een toermalijnkwarts? Maar weet je niet of deze steen geschikt is voor je?

Als je een sieraad met je best passende edelsteen wilt laten maken kan ik je helpen. Elke steen heeft zijn eigen energie.  Het is fijn als de energie van de steen je een beetje helpt.

Ik kan voor je uitzoeken welke steen of welke toermalijnkwarts je nu het beste kan dragen en ook welke liever niet, dat is ook belangrijk te weten.

Laat  je gegevens  hier vrijblijvend achter, dan neem ik contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.