Tijgeroog in je sieraad

Tijgeroog-in-je-sieraad

Een volle broer van Valkenoog. Alleen is deze halfedelsteen door oxidatie van ijzer bruin geworden.

Tijgeroog in je sieraad

Deze halfedelsteen beschermt het de drager tegen beledigingen en persoonlijke aanvallen. Het weert af zonder dat het kan beschadigen. Het is een warm bruine steen die ontkrampt en verwarmt.

Technische gegevens

Vindplaats :  Zuid-Afrika, USA, West-Australië
Hardheid : 7
Groep: Kwarts
Dierenriem: maagd, tweeling

Tijgeroog-in-je-sieraad

De kleur en de energie

Kleur: bruin-goudbruin
Chacra: Zonnevlecht
Deze kwartssoort is met hoornblende vergroeid waardoor er een soort kattenoog effect kan zijn ontstaan. De gouden gloed van de steen werkt activerend.

Kwaliteiten van Tijgeroog

Tijgeroog geeft het ademhalingsorgaan meer kracht, waaronder de bronchiën en de longen. Hij vermindert verkoudheden en infecties aan de luchtwegen, en beschermt tegen ontstekingen.

Vanuit de Afrikaanse cultuur is het een beschermer van voodoo en zwarte magie. Deze halfedelsteen geeft een bescherming tegen bewust uitgevoerde negatieve energie zoals jaloezie en roddels. Tijgeroog leert in te zien dat je terug krijgt wat je geeft.

Tijgeroog-in-je-sieraad

In huis

Zet een schaaltje mooie tijgeroog bij de voordeur. Het staat mooi, maar nog belangrijker, het houdt negativiteit buiten!

Onderhoud

Twee keer per maand ontladen in een glas schoon water, liefst spa blauw of gedemineraliseerd water. Kort in de zon weer opladen.
Meer tips ? Kijk dan op reinigen, ontladen en opladen van je sieraad.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.