Robijn in je sieraad

Robijn-in-je-sieraad

Robijn in je sieraad

We kennen allemaal wel de dieprode transparante geslepen robijn.  Maar deze edelsteen is er ook in een opake variant. Deze is roze-rood en geeft versterking van de lichamelijke kracht, terwijl de transparante soort meer geestelijke kracht geeft.

Deze mooie dieprode of roze edelsteen is de koning van de edelstenen. Samen met zijn blauwe broertje de saffier en briljant zijn dit de belangrijkste en vaak kostbaarste edelstenen. Ze zijn hard en prachtig van kleur en schittering.

De kernkwaliteit voor robijn is doelbewustheid en de werking is sterk activerend.

Robijn is ook een goede steen om in de eerste paar maanden tijdens de zwangerschap te dragen. Hij kan preventief tegen een miskraam werken. Niet langer dan drie maanden dragen.

Kwaliteiten van Robijn

Deze edelsteen heeft een sterk activerende energie.  Om tijdelijk wat meer kracht te krijgen na een zware periode, lichamelijk of geestelijk, kan het een geweldige steen zijn. Tegen depressie, geeft moed en kracht.
En het versterkt ook het immuunsysteem.

Ben je al sterk van je zelf? Kies dan een andere edelsteen.

Kernkwaliteit: uithoudingsvermogen, doelbewustheid

Er zijn ook sterrobijnen. Je ziet dan een lichte ster in de edelsteen schitteren. Deze variant is speciaal gericht op alles wat met het bloed te maken heeft.

edelstenen

Geboortesteen Robijn

Je bent een echte geluksvogel als je in juli bent geboren! Robijn is namelijk de geboortesteen van juli.

p.s. je mag hem ook dragen als je deze edelsteen gewoon erg mooi vindt hoor.

Robijn voor je eerste chakra

Robijn in je sieraad werkt positief op je basischakra of stuitchakra. Als dit eerste chakra uit balans is uit zich dat vaak in ongeconcentreerd zijn, ongeduldig zijn, en/of je niet veilig voelen. Heb je vaak koude voeten, voel je je uitgeput en mis je aan wilskracht is dit een fijne edelsteen die je extra kan helpen het eerste chakra weer te activeren.

Je kunt nog meer doen voor je eerste chakra:

  • Draag rode sokken bij koude voeten
  • Voel je een boom, waarbij de wortels vanuit je voetzolen stevig in de aarde vastzitten
  • Neem vaak een voetenbad
  • Draag robijn, granaat, bloedsteen, hematiet of pyriet, want die werken allemaal positief op je eerste chakra. Niet tegelijk dragen!
edelstenen

Technische gegevens

Vindplaats :  Sri Lanka, Brazilië, Noorwegen, Birma
Hardheid : 9
Groep: Korund
Bestanddeel: aluminium
Dierenriem: Ram

Onderhoud

Twee keer per maand ontladen in een glas schoon water, liefst spa blauw of gedemineraliseerd water. Kort in de zon weer opladen.
Meer tips ? Kijk dan op reinigen, ontladen en opladen van je sieraad.

De kleur en de energie

De transparante robijnen zijn vaak rood, hoe rode des te beter de kwaliteit. Deze kleur geeft veel geestelijke kracht. De opake robijnen zijn roze en werken meer op het lichaam. Als je kracht en warmte zoekt, dan zit je bij robijn goed.

edelstenen
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.