Maansteen in je sieraad

Amazoniet-in-je-sieraad

Maansteen in je sieraad laten verwerken? InnerJewels is gespecialiseerd in het maken van unieke sieraden met maansteen.

De werking van maansteen

Maansteen is een halfedelsteen.  Het is de steen van de hoop en de reinheid. Maansteen helpt de zachtheid en het gevoel toe te laten in deze verharde wereld. Het is ook een fijne steen bij verzuring van de maag en helpt de spijsvertering te verbeteren.

Het beïnvloedt de hormoonhuishouding van de vrouw, werkt ook positief in gevallen van kinderloosheid die niet vanuit de geneeskunde te verklaren is.

Kernkwaliteit: Tevredenheid bevorderen.

Waarom kies je voor een sieraad met maansteen?

Wanneer je veel hardheid ervaart dan is het fijn toch bij je gevoel te kunnen. Maansteen zuivert en brengt rust bij emotionele overbelasting. Maakt tevreden en helpt je de balans terug te vinden.

edelstenen

Sieraden met maansteen

Als erkend goudsmid maak ik sieraden met edelstenen op maat. Zo kun je ook bij me terecht voor sieraden met amazoniet.

Ze zijn er in verschillende kleuren. We kennen vaak wel de witte maansteen, semi-transparant. Maar ook de opake vorm in zacht groen, oranje of bruin is heel interessant. Daarvan is uiteraard de werking weer heel anders.

maansteen-in-je-sieraad-schakelketting

Combineer en varieer

Het leuke is dat je de edelstenen en de halfedelstenen in de schakel kunt vervangen voor een schakel met een andere edelsteen. Zo kun je de edelstenen en dus de sieraden aanpassen naar je wens van die dag.

Zie ook combineeer en varieer van sieraden.

Heiligbeenchakra

Het tweede chakra bevindt zich net onder de navel, bij het heiligbeen. Dit chakra wordt ook wel sacraal chakra genoemd.

Maansteen werkt helend voor  dit centrum. Dit energiepunt is het centrum voor het uiten van emoties, het hebben van relaties, beweging, seksualiteit en creativiteit. Nieren, blaas, geslachtsdelen, baarmoeder, geslachtsklier, bekken, heiligbeen en bloedsomloop staan in relatie met dit tweede chakra.

maansteen-in-je-sieraad-armband-large

Technische gegevens

Kleur: wit, blauwachtig-groen, bruin, oranje
Vindplaats :  Brazilië, Sri Lanka, Madagaskar, Birma
Hardheid : 6-6,5
Groep: Veldspaatgroep
Bestanddeel: Kalium, Silicium, aluminium
Dierenriem: Kreeft

maansteen-in-je-sieraad-hanger

Schittering van maansteen

Maansteen is een mineraal uit de groep veldspaten. Labradoriet, spectroliet, amazoniet en zonnesteen behoren ook tot die groep. Het is een fascinerend mineraal door de bijzondere visuele effecten. De steen lijkt een soort opaliserend effect te hebben. De steen heeft een schittering als hij in het licht wordt gelegd of wordt bewogen.

Blauwe maansteen kan blauw lijken zodra er een zwarte ondergrond onder de halfedelsteen is verwerkt. Regenboogmaansteen  is wittig gevlekt als gevolg van de witte lagen en insluitsels. Zodra de steen licht vangt leveren die lagen en insluitsels een regenboogeffect op. Groene maansteen is wat minder bekend omdat het geen kleurenspel heeft; toch is die lichtgroene steen erg fraai. Als je in de steen kijkt lijkt het net of er een lichtje schijnt van binnen, als van een volle maan. Om dit effect te vergroten wordt deze steen vaak hoog geslepen, dan is dat effect nog duidelijker. Roze maansteen is de term voor alle andere kleuren, van grijs, beige-bruin en perzik tot honing kleur, van transparant tot opaak.

Maansteen dragen bij

  • Depressies
  • Chronische blaasontsteking
  • Problemen met de menstruatie
  • Problemen met de spijsvertering
  • Verharding
  • Verzuring van de maag

Onderhoud

Ontladen in een glas schoon water, liefst spa blauw of gedemineraliseerd water. Daarna in het maanlicht weer opladen. Meer en uitgebreidere tips?

Kijk dan op reinigen, ontladen en opladen van je sieraad

Voor de Kreeft

Ze zijn vaak romantisch, gevoelig met een grote verbeeldingskracht. Thuis kan deze persoon zich lekker terugtrekken en is het veilig. Daarnaast kan een hij of zij ook heel sociaal zijn. Dit dualisme is heel kenmerkend voor veel Kreeften. Op lichamelijk gebied kunnen klachten in maag, keel en buik voorkomen door opgekropte spanning.

Maak kennis met InnerJewels

Mijn naam is Irene Schildkamp, ik ben de drijvende kracht achter Innerjewels. Inmiddels heb ik 30 jaar ervaring in het vak goudsmeden met specialisatie het emailleren van sieraden. Naast  edelsteensieraden kun je ook bij me terecht voor handgemaakte  as-sieraden , gedenksieraden , moedermelk sieraden, en trouwsieraden

Geïnteresseerd?

Ben je geïnteresseerd in een sieraad waarin maansteen is verwerkt? Heb je nog vragen? Laat dan vrijblijvend je gegevens hieronder achter, dan neem ik contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.