Lapis Lazuli in je sieraad

Lapis-Lazuli-in-je-sieraad

De werking van Lapis Lazuli

Lapis Lazuli is een halfedelsteen die op een rustige manier ontspant en kalmeert. Op de huid gedragen is deze mooie diepblauwe steen goed tegen huidziektes, huisuitslag en eczeem.

Deze prachtige azuur-blauwe steen wordt vaak met gouden spikkeltjes erin gevonden. Dat is het mineraal pyriet, ook wel fool’s gold genoemd.

Het pyriet geeft extra kracht.

Waarom kies je voor een sieraad met Lapis Lazuli?

Wanneer je steeds maar druk in je hoofd bent en je druk voelt, kan je huid daarop gaan reageren. Spanning en stress worden geblust door het koele blauw.

Het is ook fijn je sieraad met Lapis Lazuli naast je bed te leggen als je slaapt.

Sieraden met Lapis Lazuli

Als erkend goudsmid maak ik sieraden met edelstenen op maat. Zo kun je ook bij me terecht voor halssieraden met Lapis Lazuli.

Uiteraard maak ik alleen sieraden met de echte, niet gekleurde Lapis Lazuli.

Lapis-Lazuli-in-je-sieraad-dreamscape

De kleur en de energie

Kleur: Blauw
Chacra: voorhoofdchakra
De mooiste en krachtigste Lapis stenen zijn azuur-blauw. Soms zit er pyriet bij in. Dit pyriet, ook wel fool’s gold genoemd geeft extra kracht en moed. Het blauw blust teveel aan temperament….werkt verkoelend.

Kwaliteiten van Lapis Lazuli

Blauw blust en werkt  ontkrampend.  Lapis Lazuli versterkt de wil en met het pyriet erin is deze steen heel fijn tegen overspannenheid en depressies.
Het is een vriendschaps-steen,  waarbij je duidelijk ziet, dat vrienden krijgen niet genoeg is. Je moet vriendschap onderhouden en verzorgen alsof het je gezondheid is.

Je ziet mede door deze steen dat je eigen intuïtie goed is en dat je daarop mag vertrouwen en handelen.

Lapis-Lazuli-in-je-sieraad-armband

Combineer en varieer

Het leuke is dat je de edelstenen en de halfedelstenen in de schakel kunt vervangen voor een schakel met een andere edelsteen. Zo kun je de edelstenen en dus de sieraden aanpassen naar je wens van die dag.

Zie ook combineeer en varieer van sieraden.

Proost!

Lapis Lazuli water is goed tegen zonnebrand en insectenbeten. Dan kun je het deppen. Als je het drinkt werkt het fijn tegen onderhuidse zwellingen en huidontstekingen.

edelstenen

Het voorhoofdchakra

Ook wel derde oog genoemd. Dit energie knooppunt zit net boven en tussen de wenkbrauwen. Lapis Lazuli werkt helend voor dit 6e chakra en staat voor bewustzijn en oplettendheid. Inzicht, intuïtie, wijsheid en visualisatie zijn belangrijke aspecten van het zesde Chakra. Op het moment dat het derde oog niet optimaal functioneert, kan dit leiden tot hoofdpijn, angst, concentratieproblemen, depressie, slecht gezichtsvermogen, problemen met het geheugen en geestelijke problemen.

edelstenen
Lapis-Lazuli-in-je-sieraad-hanger

Technische gegevens

Vindplaats :  Afghanistan
Hardheid : 6
Bestanddeel: natrium, aluminium, silicium, zwavel.
Dierenriem: Stier, Boogschutter

Onderhoud

Eén keer per maand ontladen in een bakje met hematiet steentjes. Opladen het beste op een bergkristal cluster.
Meer tips ? Kijk dan op reinigen, ontladen en opladen van je sieraad.

Maak kennis met InnerJewels

Mijn naam is Irene Schildkamp, ik ben de drijvende kracht achter Innerjewels. Inmiddels heb ik 30 jaar ervaring in het vak goudsmeden en mijn hart ligt bij het emailleren van sieraden Naast het maken van  edelsteensieraden kun je ook bij me terecht voor handgemaakte  as-sieraden , gedenksieraden , moedermelk sieraden, en trouwsieraden

Geïnteresseerd?

Ben je geïnteresseerd in een sieraad waarin Lapis Lazuli is verwerkt? Heb je nog vragen? Laat vrijblijvend je gegevens hier achter, dan neem ik contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.